Smart Home και Ασφάλεια


14 07 BLOG

 

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα τόσο στο αστικό όσο και στο μη αστικό περιβάλλον, επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή και αποτελεσματική προστασία των κατοίκων έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το ρίσκο των κινδύνων που παραμονεύουν με κυριότερο την εισβολή ληστών.

Με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν σήμερα στη διάθεση όλων και με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης παρέχεται μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων και λύσεων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη προστασία.

Το Smart Ηome συνδυάζει τη τεχνολογία με την ασφάλεια έτσι ώστε να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Οι έξυπνες συσκευές και οι τεχνολογίες σε ένα σπίτι μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας και με το απλό πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό γίνονται όλα αυτόματα.

Ορισμένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του «έξυπνου» σπιτιού όσον αφορά την ασφάλεια περιλαμβάνουν :

1. Συστήματα ασφαλείας

Ένα σύστημα «έξυπνης» οικίας μπορεί να προσφέρει ενισχυμένη προστασία από κλοπές και παραβίαση. Αισθητήρες κίνησης, παραθύρων/πορτών και κάμερες ασφαλείας μπορούν να επιτηρούν το σπίτι σας και να ειδοποιούν εσάς ή τις αρχές σε περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας. 

2. Απομακρυσμένη παρακολούθηση

Με το Smart Home μπορείτε να παρακολουθείτε το σπίτι σας απομακρυσμένα και ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο smartphone σας για τυχόν ανωμαλίες ή να παρακολουθείτε ζωντανή εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας.

3. Έξυπνος έλεγχος πρόσβασης

Με τη τεχνολογία έξυπνων κλειδαριών και προσθαφαιροούμενων κωδικών μπορείτε να ελέγξετε και να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο σπίτι σας από απόσταση, δηλαδή να παρέχετε προσωρινές ή περιορισμένες προσβάσεις σε άτομα όπως οικιακοί βοηθοί, παιδαγωγοί, συντηρητές ή ακόμη και υπηρεσίες παράδοσης, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε φυσικά κλειδιά. 

4. Κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να αποτελέσουν προληπτικό μέτρο και να αποθαρρύνουν τους εισβολείς καθώς δίνουν και ηχητικό σήμα σε κάθε προσπάθεια παραβίασης, πέραν της δυνατότητας για απομακρυσμένη παρακολούθηση και αυτόματη φωτογράφηση σε περίπτωση παραβίασης.

5. Αυτόματη ανίχνευση κινδύνων

Τα «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας μπορούν να ανιχνεύσουν κινδύνους όπως πυρκαγιά, διαρροές νερού ή επικίνδυνων αερίων και επιπτώσεις από πτώση ρεύματος. Σε περίπτωση εντοπισμού κινδύνου μπορεί να γίνεται αυτόματη ειδοποίηση σε εσάς ή ακόμη και το σύστημα να προβεί σε αυτόματη απενεργοποίηση του κινδύνου, όπως για παράδειγμα να κλείσει την παροχή νερού ή αερίων, να ενεργοποιήσει τους συναγερμούς ακόμα και να ενεργοποιήσει τις γεννήτριες ρεύματος για αδιάλειπτη λειτουργία των συσκευών.

6. Έξυπνος έλεγχος ενεργειακής απόδοσης

Ένα «έξυπνο» σύστημα σπιτιού μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την ενεργειακή απόδοση. Μπορεί να ελέγχει τα φώτα, τη θέρμανση, τον θερμοσίφωνα, τις τέντες σκίασης και τον κλιματισμό και να προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λογαριασμών ρεύματος και συντήρησης των συσκευών.

Συνολικά ένα «έξυπνο» σπίτι παρέχει αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και έλεγχο στους κατοίκους του. Η δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου από απόσταση, σε συνδυασμό με την αυτόματη ανίχνευση κινδύνων, βοηθά στη συνολική προστασία κατ’οίκον. Επιπλέον η εξοικονόμηση ενέργειας, ο έξυπνος έλεγχος πρόσβασης και η άμεση παρέμβαση για ιατρική φροντίδα προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους ενοίκους.

 

Κάντε το σπίτι σας smart!

Το έξυπνο σπίτι κάνει τη διαβίωση απολαυστικότερη και ασφαλέστερη

βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και

διευκολύνοντας τον χρήστη καθημερινά.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL