ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Ιστορική Αναδρομή

1989 – Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμού

Η Spartan Security, από την έναρξη των εργασιών της υπήρξε η πρώτη ελληνική επιχείρηση, η οποία φιλοξένησε και φιλοξενεί πελάτες άλλων εταιρειών ασφαλείας με ευθύνη και συνέπεια και με την πιο καθαρή επαγγελματική σχέση.

1992 – Εγκατάσταση νέα κονσόλας – Αύξηση εργατικού δυναμικού

1995 – Αγορά οικοπέδου για μετεγκατάσταση

Πραγματοποιείται αγορά οικοπέδου με στόχο την ανέγερση νέου πολυόροφου κτιρίου, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να στεγαστεί η επιχείρηση, η οποία αναπτύσσεται ραγδαίως, παρουσιάζοντας διευρυμένες ανάγκες ίδρυσης, στελέχωσης, ανάπτυξης και στέγασης των νέων τμημάτων.

2000 – Δημιουργία πρώτων διαφημιστικών spot

Δημιουργούνται τα πρώτα τηλεοπτικά Spot εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή εξωστρέφιας με διαφημιστικές προβολές στην τηλεόραση αλλά και στον τύπο, προωθώντας τις υπηρεσίες της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, σε συνεργασία με μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες. Ενίσχυση της διαδικτυακής εικόνας με κατασκευή website που εξυπηρετεί τις on-line ανάγκες του καταναλωτή για επικοινωνία.

2001 – Mετεγκατάσταση στο νέο ιδιόκτητο κτήριο

Εγκατάσταση όλων των τμημάτων, του εξοπλισμού και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, στα νεόδμητα ιδιόκτητα γραφεία της Spartan Security. To νέο τετραώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας με έμφαση στην οικολογική συνείδηση, υιοθετεί την πρακτική της «πράσινης στέγης». Η εύρυθμη λειτουργία και παροχή των υπηρεσιών μπαίνει σε νέα βάση με καινοτόμο εξοπλισμό, άρτια εφοδιασμένες εγκαταστάσεις και απαράμιλλη οργάνωση.

2005 - Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Multi Electronica

Η Spartan Security αναπτύσσει την εξωστρέφειά της συμμετέχοντας, για πρώτη φορά ως εκθέτης, στην κλαδική έκθεση ΜULTI ELECTRONICA στο ΕΚΕΠ στην Μεταμόρφωση Αττικής, με μαζική συμμετοχή ενδιαφερομένων εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας.

2006 – Δυναμική ανάπτυξη πελατολογίου μέσω εξαγορών

♦ Εξαγορά του πελατολογίου της ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ Α.Ε.

♦ Εξαγορά της MAX SECURITY Ε.Π.Ε.

♦ Εξαγορά της TRUST SECURITY Λάρισας.

2009 – Συμπλήρωση 20 ετών επιτυχημένης λειτουργίας

2010 – Πρώτη μεγάλη Τεχνολογική αναβάθμιση Κεντρικού Σταθμού

Από 01/06/10 στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης κι εκσυγχρονισμού της αναβάθμισε το Κέντρο Λήψης Σημάτων μεταφέροντάς το σε νέες μεγαλύτερες και πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και μέγιστης ασφάλειας, στο ιδιόκτητο κτίριό της (μόλις 8 χρόνια μετά την προηγούμενη μετεγκατάσταση). Η μοναδική στον κλάδο για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση της Spartan Security, δηλώνει την εξελισσόμενη δυναμική της και σφραγίζει τη δέσμευση για διαρκή βελτίωση των παροχών της.

2011 - Νέο E.R.P. σύστημα

Εισαγωγή νέου E.R.P. συστήματος προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της Spartan Security, λειτουργεί σε περιβάλλον windows και εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας της, παρέχοντας νέα εργαλεία και δυνατότητες σε όλα τα τμήματα.

2011 – Πιστοποίηση ISO

H Spartan Security αποκτά τη πρώτη της πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης ποιότητας η οποία είναι σύμφωνη με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9011:2008. Η πιστοποίηση αυτή επικυρώνει την σαφή βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών της Spartan Security καθώς και την αδιάκοπη εστίασή της στην διοικητική της μέριμνα.

2012 – Εγκατάσταση οπτικών ινών και αντικατάσταση τηλεφωνικού κέντρου σε CISCO

Πρώτος Κεντρικός Σταθμός σε όλη την Ελλάδα η Spartan Security, εγκαθιστά δυο ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών διαφορετικής όδευσης και αλλάζει σελίδα στη μεταφορά των δεδομένων της, μεταδίδοντας πλέον μόνο ψηφιακά και επιτυγχάνοντας υψηλότατους ρυθμούς μετάδοσης πληροφοριών. Παράλληλα εγκαθιστά νέο τηλεφωνικό κέντρο CISCO τελευταίας γενιάς, παρέχοντας 105 τηλεφωνικές γραμμές για υποδοχή σημάτων και 60 τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας πελατών.

2013 – Νέα Β2Β εφαρμογή VOYAGER

Εκσυγχρονισμός στην ενημέρωση των συνεργατών, με την νέα αποκλειστική εφαρμογή VOYAGER, δίνοντας τη δυνατότητα on-line επικοινωνίας και διαχείρισης πληροφοριών του πελατολογίου τους με ασφάλεια ταχύτητα και ορθότητα.

2014 – Επέκταση δραστηριοτήτων με υπηρεσίες Φυσικής Φύλαξης σε όλη την Ελλάδα

2015 – Νέα αποκλειστική mobile εφαρμογή ECHO

H mobile εφαρμογή ECHO για smartphone, απευθύνεται σε όλους τους χρήστες κινητού νέας τεχνολογίας στην Ελλάδα και εκτός συνδρομητικής βάσης για προσωπική 24ωρη προστασία.

2016 – Νέα υπηρεσία My Spartan

Με τη νέα B2C αποκλειστική υπηρεσία μέσω της εφαρμογής MySpartan, ο συνδρομητής έχει on-line 24ωρη ενημέρωση της κίνησης του συστήματος ασφαλείας του.

2017 – Spartan Security New Generation

Ολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και του τεχνολογικού εξοπλισμού της που κατατάσσει το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της Spartan Security, στα πιο σύγχρονα της Ευρώπης από άποψη υποδομών.

2018 – Αναβάθμιση τεχνολογιών

Η ωριμότητα και η λειτουργικότητα του ERP της Spartan Security αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της στην διαχείριση εικόνας και παρέχει την δυνατότητα άμεσης υποστήριξης οποιουδήποτε αξιόπιστου καταγραφικού κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

2019 – 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας

Βράβευση του Ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Spartan Security Μπάμπη Καραμπάτσου στο κλαδικό συνέδριο Security Project, για την συνολική συνεισφορά του και την παρουσία 30 χρόνων στον κλάδο της ασφάλειας.

2020 – Εξαγορά και απορρόφηση του 24ωρου Κέντρου Λήψης Σημάτων της PSS, πρώην «Κατράντζος Security".

Με αυτή την εξαγορά η Spartan Security ενισχύει το ρόλο της στον χώρο της ηλεκτρονικής ασφάλειας διευρύνοντας τη συνδρομητική της βάση και κάνει στροφή στη στρατηγική ανάπτυξη μέσω επενδύσεων.

2020 – Επέκταση δραστηριότητας και στη Χονδρική Πώληση Προιόντων

2021 - Eπίσημη πιστοποίηση Φύλαξης Δικτύου Υδατοδρομίων

Μία ακόμα αποκλειστική πιστοποίηση ISO από την TUV Austria Hellas για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας σε υδατοδρόμια, που εστιάζει στην άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες και προσδοκίες των ισχυρών «παικτών» του σχετικού project.

2022

Επέκταση εγκαταστάσεων σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο επιφάνειας 1.000 τ.μ. στην περιοχή του αεροδρομίου και δημιουργία δεύτερου Κέντρου Λήψης Σημάτων σχεδιασμένο να παρέχει δυνατότητες σύζευξης και παράλληλης/αμφίδρομης λειτουργίας με το αρχικό Κέντρο Λήψης Σημάτων της Αθήνας.

2022 – Black Mamba

Δημιουργία του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδο ιδεατού δέκτη ηλεκτρονικών συστημάτων συναγερμού Black Mamba, που μπορεί να διαχειριστεί εξολοκλήρου μέσω Web Interface, με σκοπό να μπορεί να δεχτεί σήματα συναγερμού από τις περισσότερες και ευρέως διαδεδομένες εταιρίες κατασκευής συστημάτων συναγερμού.

2023 - Έναρξη Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, η Spartan Security "στέλνει" σήμα, δηλαδή προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε ανθρώπους και φορείς που χρειάζονται βοήθεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL