Μένουμε Σπίτι

Μένουμε Σπίτι


Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, με αποτέλεσμα οι χώρες, η μία μετά την άλλη να μπαίνουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων, καθώς και η απόφαση του «Μένουμε Σπίτι», μας δημιουργεί ολοένα και πιο έντονα αισθήματα φόβου και πανικού.  Το «Μένουμε Σπίτι» δεν είναι τιμωρία, είναι επιλογή και υπεύθυνη στάση να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.  Αυτή η συγκυρία θα μας επιβάλλει να αναθεωρήσουμε τις συνήθειες μας και να αναζητήσουμε κάθε θετικό και ωφέλιμο στοιχείο.

Δεν χρειάζεται πανικός

Οι αντιδράσεις πάνω σε έναν άγνωστο ιό μέχρι τώρα ποικίλουν.  Πολλοί τρέχουν πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ και κάποιοι κινδυνολογούν δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα και επιρρεάζοντας τους πιο επιρρεπείς ψυχολογικά .  Ωστόσο ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τον φόβο απέναντι στον κορονοϊό είναι τεράστιας σημασίας, η ψυχραιμία, η σωστή πληροφόρηση και η υπεύθυνη πρόληψη είναι οι μόνοι σύμμαχοι σε αυτή τη συνθήκη.  Παραμένουμε ψύχραιμοι και προσπαθούμε να συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας, με τα νέα δεδομένα.  Μόνο με μια τέτοια στάση θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κρίση και να γυρίσει η ζωή μας στα φυσιολογικά πλαίσια.

Η θετική πλευρά του «Μένουμε Σπίτι»

Αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίνετε δουλεύοντας από το σπίτι, χαρείτε το περιβάλλον σας και τους δικούς σας ανθρώπους κερδίζοντας στιγμές που χάνονται στη δίνη της καθημερινότητας.  Θυμηθείτε πώς αδημονούσατε να πάρετε άδεια από τη δουλειά!

Κάντε το σπίτι σας “best place to be” και δείτε τη θετική πλευρά της καραντίνας.

  • Ανεβάστε τις ορμόνες της χαράς κάνοντας γυμναστική, υπάρχουν πολλά online προγράμματα.
  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας ψυχικά σωματικά και πνευματικά.
  • Μαγειρέψτε αυτές τις χρονοβόρες και περίεργες συνταγές, που βλέπατε τόσο καιρό, αλλά μη το παρακάνετε με το φαγητό.
  • Διαβάστε βιβλία και δείτε νέες σειρές και ταινίες.
  • Ασχοληθείτε με πράγματα του σπιτιού που συνέχεια αναβάλατε γιατί δεν υπήρχε χρόνος και ανανεώστε το χώρο σας.
  • Περάστε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας κάνοντας ουσιαστικές συζητήσεις, μην αποξενώνεστε, επικοινωνήστε με τους φίλους σας και στηρίξτε ψυχολογικά τους πιο ευάλωτους.

Σε όλους μας λείπει η κανονικότητα,  αλλά να θυμόμαστε ότι μέσα από αυτή τη περιπέτεια θα βγούμε Συνειδητά δυνατοί, Συνειδητά ενωμένοι, Συνειδητά αγαπημένοι.

Κρατάμε λοιπόν θετική στάση και διάθεση, αντιμετωπίζουμε τη κατάσταση με αισιοδοξία τηρούμε τις οδηγίες πρόληψης και θα περάσει κι αυτό !!!

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL