Ασφάλεια στα ταξίδια με αεροπλάνο

Ασφάλεια στα ταξίδια με αεροπλάνο


Η εορταστική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ο κόσμος ξεκινάει να επιστρέφει από τις χειμερινές διακοπές. Η κίνηση στους αερολιμένες «χτυπάει κόκκινο» και τα αεροπορικά δρομολόγια είναι φανερά αυξημένα.

Οικογένειες, φίλοι και μοναχικοί ταξιδιώτες επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο μετακίνησής τους για τις διακοπές τους. Το μέσο αυτό προσφέρει ταχύτητα, άνεση και ελάχιστη ταλαιπωρία σε όποιον το επιλέξει.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως ο πασίγνωστος ασφαλιστικός οργανισμός Lloyds του Λονδίνου υπολογίζει ότι είναι 25 φορές ασφαλέστερο να ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο από ό,τι με αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, κάθε επιβάτης που επιλέγει να ταξιδέψει αεροπορικώς, οφείλει να γνωρίζει ορισμένους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν προκειμένου να παραμείνει ασφαλής κατά την διάρκεια του ταξιδιού του.

Αεροπορική Εταιρία

Πριν την επιλογή της εταιρείας που θα εμπιστευτεί το άτομο για το αεροπορικό του δρομολόγιο, συνίσταται να κάνει μία μικρή μελέτη περί αυτής. Η τιμή δεν πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα επιλογής. Σημαντικό είναι να πραγματοποιείται μία ολοκληρωμένη αναζήτηση πληροφοριών περί ασφαλείας αεροσκαφών, φήμης στο χώρο και σημειωμένων ατυχημάτων στον όμιλο της εταιρίας.

Οδηγίες Ασφαλείας

Πριν την απογείωση, το πλήρωμα κάθε αεροσκάφους παρέχει μία επίδειξη των οδηγιών και μέτρων ασφαλείας στην περίπτωση ατυχήματος. Όσο βαρετό μπορεί να φαίνεται, αποτελεί κρίσιμης σημασίας να το παρακολουθήσει κάθε επιβάτης, καθώς στην περίπτωση κινδύνου θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι να κάνει και να μην πανικοβληθεί.

Χειραποσκευές

Ένας γνωστός κίνδυνος για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι η πιθανή πτώση αντικειμένων και αποσκευών από τα ντουλάπια αποθήκευσης. Το γεγονός αυτό μπορεί να προκληθεί είτε από μία απότομη κίνηση του αεροσκάφους (αναταράξεις κτλ.) είτε από το μη ικανοποιητικό κλείσιμο κάποιου ντουλαπιού από επιβάτη ή αεροσυνοδό. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται στους ταξιδιώτες να παραδίδουν τις βαριές αποσκευές στον αποθηκευτικό χώρο του αεροπλάνου και μαζί τους να φέρουν ένα μικρό σακίδιο ή ελαφριά χειραποσκευή.

Κινητές Συσκευές

Οι επιβάτες οφείλουν να απενεργοποιούν τις κινητές τους συσκευές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή να τις θέτουν σε λειτουργία πτήσης καθώς υπάρχει ο κίνδυνος, στην περίπτωση λειτουργίας τους, κινητά εξελιγμένης τεχνολογίας να εκπέμπουν ραδιοκύματα που μπορεί να διαταράξει το σύστημα πλοήγησης του σκάφους.

Ρουχισμός

Σε περίπτωση δυστυχήματος, οι δύο κύριοι κίνδυνοι είναι η φωτιά και ο καπνός. Η επιλογή ρουχισμού με μακριά μανίκια, μακρύ παντελόνι ή  μακριά φούστα μπορεί να προφυλάξει το δέρμα από τις φλόγες και την θερμότητα. Επιπρόσθετα, το να φοράει ο επιβάτης αρκετά ρούχα του παρέχει επιπλέον στρώματα προστασίας. Η επιλογή συνθετικών ρούχων πρέπει να αποφεύγεται, καθώς τα συνθετικά υλικά σε περίπτωση έκθεσης στη θερμότητα συρρικνώνονται και κολλάνε στο δέρμα, προκαλώντας εγκαύματα.

Κάθε ευσυνείδητος επιβάτης προτείνεται να ακολουθήσει τις παρακάτω πρακτικές και συμβουλές προκειμένου να απολαύσει ένα ήσυχο ταξίδι και να φτάσει στον προορισμό του με ασφάλεια.

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL