Το νομικό πλαίσιο πιστοποίησης των επαγγελματιών στην ασφάλεια

Το νομικό πλαίσιο πιστοποίησης των επαγγελματιών στην ασφάλεια


Πώς μπορείτε να κρίνετε αν έχουν ληφθεί υπόψιν όλοι οι σημαντικοί παράγοντες για να λειτουργεί ο συναγερμός σας στο μέγιστο; Υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε πως η παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στον χώρο σας θα γίνεται από εγκεκριμένες εταιρείες από την Ελληνική Αστυνομία;

Η εγκατάσταση του συναγερμού αποτελεί μια επένδυση για την ασφάλεια του χώρου σας αλλά και μια υπηρεσία με ιδιαίτερο αντικείμενο αφού θα πρέπει να εμπιστευτείτε στους ειδικούς την προστασία της ζωής και της περιουσίας

Σωστή μελέτη του χώρου

Πρώτα από όλα, η μελέτη του χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση για  την ορθή εγκατάσταση του συναγερμού. Με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες ασφαλείας, κάθε εγκατάσταση συστήματος συναγερμού πρέπει να βασίζεται σε τεχνική μελέτη από αδειοδοτημένο εγκαταστάτη.  Για να είστε λοιπόν σίγουροι ότι το σύστημα του συναγερμού σας είναι ολοκληρωμένο και λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, πρέπει να έχει γίνει σωστή μελέτη του χώρου, προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι διάρρηξης και η ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα να μην είναι ελλιπής.

Η σωστή μελέτη του χώρου αποτελεί το μυστικό για ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού. Οι διαρρήκτες μελετούν σχολαστικά το χώρο που στοχεύουν να διαρρήξουν, γι’ αυτό το λόγο μόνο ένας εξειδικευμένος και τεχνικά καταρτισμένος επαγγελματίας μπορεί να λάβει υπόψιν του όλα τα πιθανά σενάρια και να σας προστατέψει από αυτά, καταγράφοντας και αξιολογώντας όλους τους κινδύνους. Η σωστή μελέτη του χώρου περιλαμβάνει το σχέδιο της κάτοψης του χώρου, στη συνέχεια προδιαγράφεται το προτεινόμενο σύστημα συναγερμού, που αφορά όλο τον εξοπλισμό αλλά και τις θέσεις εγκατάστασής του.

Τεχνολογικά σύγχρονος εξοπλισμός κι αποτελεσματική εγκατάσταση

Η ορθή επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και η άρτια εγκατάστασή του προϋποθέτουν τεχνικές γνώσεις, εμπειρία κι ενημέρωση για τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις της αγοράς (π.χ. ασύρματη σύνδεση μέσω τεχνολογίας Gprs,  οπτικοποίηση συναγερμού , απομακρυσμένη διαχείριση συστήματος μέσω smartphone, ασύρματα και υβριδικά συστήματα κ.λ.π.). Η σωστή επιλογή των σημείων και ο τρόπος εγκατάστασης, θα πρέπει να καλύπτει όλα τα πιθανά σημεία εισόδου που έχουν καταγραφεί στο σχέδιο, και παράλληλα, να αποτρέπουν πιθανούς ψευδοσυναγερμούς.

Ένας επιπλέον κίνδυνος των διαρρηκτών είναι να παραβιάσουν το σύστημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Η μόνη λύση στον κίνδυνο επίθεσης από hackers είναι η εγκατάσταση των συστημάτων σας να γίνει από ανθρώπους που διαθέτουν όλες τις γνώσεις που αφορούν αυτή την τεχνολογία.

Αξιοπιστία των επιχειρήσεων και των τεχνικών

Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας, όλες οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας, θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική άδεια λειτουργίας Ι.Ε.Π.Υ.Α. (Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας) και αντίστοιχα όλοι οι εγκαταστάτες να έχουν την προαναφερόμενη ειδική άδεια.

Οι κύριες προϋποθέσεις για την έκδοση της άδειας, δεν εξαντλούνται στην σύσταση μιας εταιρείας  ή ενός νομικού προσώπου που να δραστηριοποιείται στην ασφάλεια.

Πέραν ης φορολογικής νομιμότητας όλοι οι εταίροι της πρέπει κάθε πέντε χρόνια να :

  • Καταθέτουν βεβαίωση δημόσιου ψυχιάτρου πως είναι ψυχικά υγιείς.
  • Βεβαιώνεται από δημόσιο νοσοκομείο πως οι τοξικολογικές τους εξετάσεις. διασφάλισαν πως δεν είναι χρήστες ουσιών.
  • Διατηρούν λευκό ποινικό μητρώο.

Επιπλέον, όλα τα τεχνικά συνεργεία που εμπλέκονται στο έργο της εγκατάστασης οφείλουν να έχουν άδεια εργασίας προσωπικού, που ανά πενταετία να πιστοποίει πως κατέχουν όλα τα παραπάνω προ απαιτούμενα, αλλά να διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνική επάρκεια ολοκληρώνοντας  σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ηλεκτρονικού ή συναφούς αντικειμένου.

Οι δυο αυτές άδειες εξασφαλίζουν σε υψηλό βαθμό την πραγματική σας προστασία κι εξαλείφουν κινδύνους που μπορεί να σχετίζονται με έλλειψη τεχνικής επάρκειας και επαγγελματισμού, ή ακόμη και με δόλια σκοπιμότητα, ένα ακραίο σενάριο που όμως λίγο ή πολύ, όλοι υποψιαζόμαστε όταν πρόκειται για τη ασφάλειά μας.

Διασφαλίστε σε υψηλό βαθμό την προστασία σας κι εμπιστευθείτε τις αδειοδοτημένες επιχειρήσεις συστημάτων ασφαλείας.

 

Spartan Security: Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

 

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL