Συνέντευξη στο kariera.gr για το επάγγελμα φυσικής φύλαξης

Συνέντευξη στο kariera.gr για το επάγγελμα φυσικής φύλαξης


Το επάγγελμα του security είναι σχετικά υποτιμημένο καθώς θεωρείται  ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες, παρ΄όλα αυτά όσοι το γνωρίζουν μπορούν να αντιληφθούν πραγματικά τι μπορεί να προσφέρει το προσωπικό ασφαλείας  και τη σημαντικότητα του ρόλου αυτών των ανθρώπων.

Χρειάζεται υψηλό αίσθημα προστασίας, ηθική, αφοσίωση, ψυχραιμία, θάρρος, ευγένεια, εχεμύθεια και ταυτόχρονα σωστή κρίση και αντίδραση στη δεδομένη στιγμή. Με την αύξηση της εγκληματικότητας ο  βαθμός  επικινδυνότητας είναι υψηλός και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να απειλείται η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα στη προσπάθειά  να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Το επάγγελμα εξελίσσεται διαρκώς λόγω των νέων και διαφορετικών μορφών απειλής που μας περιβάλλουν και όσοι το εξασκούν πρέπει πλέον να υποβληθούν σε εξετάσεις και να κατέχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος  ώστε να είναι σε θέση να επιλύουν κρίσεις και προβλήματα με το πιο ανώδυνο τρόπο.

Η συνεχής εκπαίδευση είναι αναγκαία ιδιαιτέρως σήμερα, όπου η Βιομηχανία της Ιδιωτικής Ασφάλειας, αναπτύσσεται σε συνδυασμό και με την εφαρμογή της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών και απαιτείται πλέον ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων για να προσαρμοστεί με ευελιξία στις αλλαγές, που πλησιάζουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης έχει καθορίσει ένα Πλαίσιο Αναφοράς, με βασικούς στόχους με πρώτο ένα κατάλογο απαιτούμενων ικανοτήτων, για την προσωπική και επαγγελματική ολοκλήρωση και ανάπτυξη του προσωπικού ασφαλείας και την ενεργό ιδιότητά τους ως πολίτες. Ταυτόχρονα και η χώρα μας σε συνεννόηση με τα υπουργεία Παιδείας & Δημόσιας Τάξης οριοθέτησε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος στην Ασφάλεια.

Συνοψίζοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα επάγγελμα που δε πρέπει να εφησυχάζει ποτέ  ούτε να πέφτει στη παγίδα της ρουτίνας που δημιουργεί το εκάστοτε περιβάλλον εργασίας.

Δείτε εδώ το άρθρο : blog/kariera.gr

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL