Συμβουλές για υγιή και ασφαλή ερωτική ζωή

Συμβουλές για υγιή και ασφαλή ερωτική ζωή


Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων κρίναμε απαραίτητο να ενημερώσουμε όλα τα νέα και ερωτευμένα ζευγάρια για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να παίρνουν προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρούν μία σεξουαλική ζωή δίχως φόβο και με ασφάλεια.

Παρόλο που ορισμένες από τις ακόλουθες οδηγίες φαίνονται αυτονόητες και ξεκάθαρες, μεγάλο είναι το ποσοστό των νέων ανθρώπων που δεν τις ακολουθεί, είτε από επιλογή είτε από άγνοια.  

Παρακάτω ακολουθούν πρακτικές και συμβουλές προκειμένου να απολαμβάνουμε μία υγιή σεξουαλική ζωή.

Προφυλακτικό

Το νούμερο ένα και πιο κύριο χαρακτηριστικό μίας ασφαλούς σεξουαλικής πράξης είναι η χρήση προφυλακτικού. Μπορεί το προφυλακτικό να αποτελεί μία από τις πιο γνωστές μεθόδους αντισύλληψης, παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί σύμμαχο και στην προστασία  και προφύλαξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ανεξαρτήτως από το πόσο καλά μπορεί να γνωρίζει κάποιος το άτομο με το οποίο έρχεται σε επαφή, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά χρήση προφυλακτικού.

Καθαριότητα

Τα σωματικά υγρά των δύο συντρόφων που ανταλλάσσονται κατά την επαφή αποτελούν πηγή και ιδανικό μέσο μεταφοράς μικροβιακών και άλλων μεταδιδόμενων νοσημάτων. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να τηρείται ένας κώδικας δεοντολογίας και υγιεινής:

  • Μη μοιράζεστε τα προφυλακτικά σας με άλλους και μην τα επαναχρησιμοποιείτε
  • Να πλένετε πολύ καλά την περιγεννητική περιοχή πριν και μετά την ερωτική πράξη
  • Να πλένετε πολύ καλά τα σεντόνια αλλά και τις πετσέτες που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με μικροβιακές ουσίες

Καρδιακά Νοσήματα

Η σεξουαλική επαφή μπορεί να αποτελέσει πράξη που απαιτεί υψηλή ενέργεια και ένταση. Πολλοί είναι αυτοί που την παρομοιάζουν με την αίσθηση και την κούραση που βιώνουν κατά τη διάρκεια μίας έντονης προπόνησης γυμναστηρίου. Για τον λόγο αυτό, άτομα που μπορεί να πάσχουν από καρδιακές παθήσεις οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τον γιατρό για την αντοχή τους, ώστε να είναι σε θέση να μπορέσουν να απολαύσουν τη δραστηριότητα δίχως κινδύνους.

Επικοινωνία

Πριν από κάθε σεξουαλική επαφή είναι καλό να συζητάτε και να γνωρίζετε τον σύντροφό σας. Ενημερωθείτε για το ιατρικό του ιστορικό, τι απολαμβάνει κατά  την πράξη και ποιες είναι οι  ανάγκες του. Τέλος, συμφωνείστε για τη διενέργεια της επαφής με ασφάλεια και χωρίς να εκτίθεστε σε κίνδυνο. Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει άγχος, ντροπή και φόβος κατά την πράξη και οι δύο σύντροφοι είναι εξίσου ικανοποιημένοι.

Συστήνουμε σε όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια να μπορέσουν να υιοθετήσουν τις παραπάνω πρακτικές στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να χαίρονται μία σεξουαλική ζωή προστατευμένη από κινδύνους.

Μείνετε ασφαλείς! Απολαύστε υπεύθυνα!

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL