Οδηγός Επιβίωσης για Ανοιξιάτικες Αλλεργίες

Οδηγός Επιβίωσης για Ανοιξιάτικες Αλλεργίες


Κάθε χρόνο πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τα συνήθη συμπτώματα τα οποία εκδηλώνονται σε άτομα με αλλεργία, τα πιο αναπόφευκτα από αυτά είναι το φτέρνισμα, τα εξανθήματα και λοιποί δερματικοί ερεθισμοί σε συνδυασμό πάντα με μύτη που τρέχει.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά χαρακτηριστικά  για τον οργανισμό του ατόμου, μιας και του προκαλούν εξάντληση/ στερώντας του την ενέργεια για εργασία ή ακόμα και για ύπνο.

Η Spartan Security σας συγκέντρωσε 6 χρυσές συμβουλές προκειμένου να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται την περίοδο της άνοιξης και πάντα με ασφάλεια προς την υγεία σας.

1. Διατροφή

Η διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για τις αλλεργίες (ακόμα και για το άσθμα). Ένας γερός οργανισμός με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει σε διάφορες «δοκιμασίες» υγείας  αποτελεσματικότερα από κάποιον που διαθέτει εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Συνοψίζοντας, η διατροφή πρέπει να είναι εμπλουτισμένη από φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες!

2. Βιταμίνη C 

Η κατανάλωση της Βιταμίνη C  συμβάλλει την μείωση της αρχικής παραγωγής ισταμίνης.

Ισταμίνη: Η υπεύθυνη ουσία για την πρόκληση όλων των συμπτωμάτων (δηλαδή καταρροή μύτης, δάκρυα κ.λ.π.)

3. Αποφύγετε οτιδήποτε σας δημιουργεί την αλλεργία

Προσπαθήστε, όσο αυτό είναι εφικτό, κυρίως να αποφεύγετε σημεία που έχουν μεγάλες ποσότητες γύρης (πάρκα, κήπους). Επιπλέον, ανακαλύψτε σε ποιες τροφές ενδέχεται να είστε αλλεργικοί και αποκλείστε τις από τις προτιμήσεις σας.

4. Θαλασσινό νερό!

Το ολιγόλεπτο κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να αποβεί σωτήριο για τον οργανισμό σας! Αν δεν το ριψοκινδυνεύετε ως δραστηριότητα από τόσο νωρίς, φροντίστε τουλάχιστον να βρείτε λίγο θαλασσινό νερό για πλύσεις της μύτης σας.

5. Σπίτι

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής. Παρ΄ όλα αυτά, επιλέξτε να μην αερίζετε τον χώρο σας όταν έχει δυνατό αέρα.

6.  Αντισταμινικά

Σκεφτείτε έξυπνα και συμπεριφερθείτε προληπτικά, προμηθευτείτε τα απαραίτητα φάρμακα/ αντισταμινικά πριν να είναι αργά!

Spartan Security! Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

Καλέστε μας στο 210 9232437

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL