Μέτρα προστασίας των παιδιών όταν βρίσκονται στο μπαλκόνι

Μέτρα προστασίας των παιδιών όταν βρίσκονται στο μπαλκόνι


Το μπαλκόνι αποτελεί ιδανικό χώρο για παιχνίδι, διάβασμα, χαλάρωση και δημιουργία ιδιαίτερα τώρα που οι μέρες είναι ηλιόλουστες και οι νύχτες ευχάριστα δροσερές. Ωστόσο αν και εύκολα ένα μπαλκόνι μπορεί να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό χώρο διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους, που θα τους κρατά ευχάριστα απασχολημένους, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Τα παιδιά, από τη φύση τους, μπορεί να είναι αρκετά περίεργα κι όταν βρίσκονται στο μπαλκόνι δίχως συνοδεία ή επιτήρηση, οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν είναι πολλοί.

Όσο κι αν κάποιοι βασικοί κανόνες μπορεί να θεωρούνται αυτονόητοι, συνοψίσαμε και σας παρουσιάζουμε τους βασικότερους τρόπους για τη δημιουργία ενός μπαλκονιού φιλικού προς τα παιδιά, που εύκολα μπορεί να μοιραστείτε με κάθε άτομο που έχει την ευθύνη φροντίδας των παιδιών σας.

• Βεβαιωθείτε ότι τα κάγκελα του μπαλκονιού είναι καλά οχυρωμένα, καλά στερεωμένα και αρκετά ψηλά, ώστε το παιδί σας να μην μπορεί να ανέβει πάνω τους ή να πέσει από κάτω.
• Καλύψτε οποιοδήποτε κενό υπάρχει ανάμεσα στα κάγκελα, ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να χωρέσουν ή κολλήσουν τα χέρια ή το κεφάλι τους.
• Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα, εργαλεία ή ακόμα χημικά ή λιπάσματα που αποθηκεύετε συνήθως σε εξωτερικούς χώρους.
• Για μεγαλύτερη ασφάλεια, εγκαταστήστε ένα πλέγμα ασφαλείας που εμποδίζει τα παιδιά από το να περάσουν κάποιο αντικείμενο μέσα από τα κάγκελα.
• Τοποθετήστε τα έπιπλα μακριά από τα κάγκελα, ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να ανέβουν σε αυτά. Σε περίπτωση που το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να τα σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση, εξηγήστε του τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια ενέργεια και επιστήστε του την προσοχή ώστε να το αποφύγει. Εναλλακτικά, επενδύστε σε βαριά έπιπλα ή αφαιρέστε τα εντελώς από το μπαλκόνι.
• Ασφαλίστε τις σκάλες, εφόσον υπάρχουν στο μπαλκόνι σας και είτε κατευθύνονται προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, πρέπει να εγκαταστήσετε μια παιδική πύλη ασφαλείας ώστε το παιδί να μην έχει πρόσβαση ανάβασης ή κατάβασης.
• Κλειδώστε τις πόρτες που έχουν πρόσβαση στο μπαλκόνι, ώστε να περιορίσετε την πρόσβαση των παιδιών σε αυτό χωρίς να είστε παρόντες.
• Προσθέστε ένα μαλακό στρώμα δαπέδου, ώστε να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς και μώλωπες κατά το παιχνίδι.
• Τέλος, να είστε προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε, καθώς τα μπαλκόνια σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα ενδέχεται να μην είναι ασφαλή για τα παιδιά.


Ζούμε στην Ελλάδα, την πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, μην αποτρέπετε τα παιδιά σας από το να παίζουν στο μπαλκόνι, καθώς ανανεώνει την ρουτίνα του χειμώνα και τονώνεi την ψυχολογία τους. Φροντίστε όμως να είστε πάντα προσεκτικοί για να μειώσετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Καλό καλοκαίρι με ασφάλεια!

Eμείς από τη μεριά μας στη Spartan Security βρισκόμαστε δίπλα σας για να προστατέψουμε το χώρο στον οποίο ζείτε και μεγαλώνετε την οικογένειά σας, παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

 

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL