Αποφυγή κλοπής Φωτοβολταϊκών

Αποφυγή κλοπής Φωτοβολταϊκών


Τα φωτοβολταΪκά πάνελ αποτελούν πλέον το νέο τρόπο παραγωγής ενέργειας παγκοσμίως.

Η τοποθέτησή τους γίνεται κυρίως στην ύπαιθρο ή σε ταράτσες κτιρίων και λόγω της μεγάλης αξίας τους αλλά και της θέσης που εγκαθίστανται είναι πολύ εύκολο να γίνουν στόχοι κλοπής ή δολιοφθοράς.

Τα υλικά που περιέχονται στα φωτοβολταΪκά πάρκα αποτελούν προσοδοφόρα λεία για επιτήδειους  που λεηλατούν τις εγκαταστάσεις αφαιρώντας καλώδια, μπαταρίες και άλλα υλικά μεγάλης αξίας καθιστώντας άχρηστη την εγκατάσταση.

Το πρόβλημα στη φύλαξή τους είναι αφενός ότι βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και αφετέρου είναι εύκολο να παραβιαστούν λόγω της μεγάλης περιμέτρου που είναι δύσκολο να περιφρουρηθεί.

Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταΪκού είναι μία πολυδάπανη και μακροπρόθεσμη επένδυση με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη για τη προστασία και τον έλεγχό τους. 

Δείτε παρακάτω τρόπους για τη προστασία του φωτοβολταΪκού σας.

Τοποθέτηση Συστήματος Ασφαλείας

Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας μπορούν πλέον να προστατεύσουν την επένδυσή σας αφού παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας:

  • Ξεκινήστε εγκαθιστώντας ένα σύστημα συναγερμού με περιμετρική προστασία , οπτική ίνα, δέσμες  και  ανιχνευτές κίνησης.
  • Για πιο απαιτητικές ανάγκες συνεχίστε την κάλυψη με οπτικό έλεγχο, θερμικές και υπέρυθρες κάμερες, ανάλυση στοιχείων για ανίχνευση κίνησης.
  • Συνδέστε το σύστημα συναγερμού με το σύστημα παρακολούθησης για  μετάδοση εικόνας και ήχου μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. 
  • Απαραιτήτως, ανεξαρτήτως του εξοπλισμού που επιλέξατε, είναι καθοριστικό για την προστασία του χώρου σας να ολοκληρώσετε συνδέοντας το σύστημα συναγερμού με Κέντρο Λήψης Σημάτων ώστε να έχετε 24ωρη άμεση και αποτελεσματική ενημέρωση σε κάθε σήμα παραβίασης του χώρου σας.
  • Αφήσαμε για το τέλος,, αλλά είναι υψίστης σημασίας να τοποθετήσετε συσκευή Gprs και να ζητήσετε την αντίστοιχη υπηρεσία GPRS  από τον 24ωρο πάροχο της ηλεκτρονικής σας ασφάλειας, καθώς αυτή ενδείκνυται για φυλασσόμενους χώρους που δεν έχουν σταθερή τηλεφωνία, αλλά εξαιτίας της χρήσης τους είναι απαραίτητη η αδιάλλειπτη τηλεφωνική επικοινωνία.

Υπηρεσία Περιπολίας

Με αυτή την υπηρεσία γίνονται σε τακτά διαστήματα περιμετρικοί έλεγχοι του χώρου που έχει τοποθετηθεί το ΦωτοβολταΪκό  προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση, αλλά και για τη πρόληψη τυχόν απόπειρας.

Υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης

Σε περίπτωση διάρρηξης, εκτός από την τηλεφωνική ενημέρωση της Αμέσου Δράσης, των ιδιοκτητών, και των τηλεφώνων βοήθειας, ειδοποιείται άμεσα επανδρωμένο όχημα το οποίο αποστέλλεται στο χώρο παραβίασης.

Κρατήστε τα σημαντικά

Αυτοί είναι οι βασικοί τρόποι για τη  σχεδίαση και την υλοποίηση ασφαλείας μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.   Η σωστή μελέτη των διαφόρων παραγόντων, η ορθή επιλογή εξοπλισμού και ασφαλώς η εγκατάσταση και συντήρηση του συστήματος από πιστοποιημένους εγκαταστάτες συστημάτων ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος προστασίας σε συνδυασμό με τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου

Η Spartan Security διαθέτει όλους του σύγχρονους τρόπους και έχει όλες τις λύσεις  ασφαλείας για να προστατεύσετε την επένδυσή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε 

τον πιστοποιημένο εγκαταστάτη σας.

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL