Αναδημοσίευση συνέντευξης Καραμπάτσου Χαράλαμπου  / MySpartan – Μια δυναμική υπηρεσία με μεγάλη προοπτική εξέλιξης

Αναδημοσίευση συνέντευξης Καραμπάτσου Χαράλαμπου / MySpartan – Μια δυναμική υπηρεσία με μεγάλη προοπτική εξέλιξης


Για το τοπίο της αγοράς σήμερα, τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Spartan Security τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τα οφέλη της πρωτοποριακής υπηρεσίας MySpartan μας μίλησε ο Μπάμπης Καραμπάτσος -Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Spartan Security– σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Security Manager.

 

Συνέντευξη με τον Μπάμπη Καραμπάτσο

Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Spartan Security

 

Κύριε Καραμπάτσο, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός της πολύχρονης (από το 1989) παρουσίας σας στον χώρο της ασφάλειας και να ζητήσουμε την άποψή σας για το πώς έχει διαμορφωθεί το τοπίο της αγοράς σήμερα με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις, το ανταγωνιστικό περιβάλλον και τους οικονομικούς περιορισμούς.\

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η πολιτική αβεβαιότητα, η αστάθεια στην φορολογία και το συγκεχυμένο εργασιακό καθεστώς των ελληνικών επιχειρήσεων, ασφαλώς είναι θέματα που ζητούν επίλυση και σχεδιασμό για τον κλάδο της ασφάλειας. Πέραν τούτου, σε ό,τι αφορά στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δυνατότητες που απορρέουν από αυτές, τα νέα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα, εντυπωσιακά θα έλεγα. Η εκρηκτική πρόοδος στα τηλεπικοινωνιακά και τεχνολογικά δεδομένα, μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες για εκσυγχρονισμό και υιοθέτηση νέων σύγχρονων μεθόδων λειτουργίας. Για όλους εμάς, που διψάμε για ανανέωση και βελτίωση των υπηρεσιών μας, κάθε είδους μεταρρύθμιση αποτελεί έναν μεγάλο σύμμαχο για την πραγματοποίηση και του πιο μεγαλεπήβολου σχεδιασμού μας. Με αυτή την οπτική, το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται διαρκώς πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό, ακόμα και σε μια εποχή σαν τη δική μας με σοβαρούς οικονομικούς περιορισμούς.


 
Ποιες είναι λοιπόν οι σύγχρονες απαιτήσεις των εγκαταστατών-συνεργατών σας και των τελικών πελατών, είτε είναι οικίες είτε επιχειρήσεις;

Οι συνεργάτες και πελάτες που εμπιστεύονται επί σειρά ετών την Spartan Security, είναι εξαιρετικά απαιτητικοί, πλήρως εξοικειωμένοι με την υψηλή τεχνολογία, γνωρίζουν τη δύναμή της και στηρίζουν την εξέλιξη στις παροχές μας. Μην σας διαφεύγει πως η Spartan Security ταυτίζει το όνομα της με υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και επενδύσεις σε εξοπλισμό, ξεπερνώντας κάθε ελληνικό προηγούμενο. Είναι αξιοσημείωτο, πως παρά τις πολυάριθμες αλλαγές στην οργάνωση και τις δομές μας, προκειμένου να ενσωματώσουμε τις καταιγιστικές νέες τεχνολογίες, (κάτι που προϋποθέτει γνώση, ενδιαφέρον και ευελιξία για τον πελάτη), λαμβάνουμε όχι μόνο άμεση ανταπόκριση αλλά και αναγνώριση.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα: το Voyager by Spartan είναι μια εφαρμογή πραγματικό πολυεργαλείο, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ανάγκη του συνεργάτη για 24ωρη on-line ενημέρωση από το Κ.Λ.Σ.Σ. Σαφέστατα, η εξοικείωση του χρήστη με την εφαρμογή, όσο απλή κι αν είναι, χρειάζεται την διάθεσή του προκειμένου να εκπαιδευτεί, να την εμπεδώσει και τέλος να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές της. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω πως παρά το αρχικό μούδιασμα των συνεργατών για την αναγκαιότητα του Voyager, σήμερα έχει πλήρως ενταχθεί στην καθημερινότητά τους, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί αποκλειστικότητα της Spartan Security. Είμαι πλέον πεπεισμένος πως η θεαματική εξέλιξη της Spartan Security, έναντι του ανταγωνισμού, οφείλεται σε ένα βαθμό και στο γεγονός πως προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ το κόστος του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων, ακόμη κι αν αυτό πρακτικά σήμαινε απώλεια συνεργασιών που δεν είχαν πρόθεση να μας ακολουθήσουν σε αυτή την τροχιά ανάπτυξης, αρνούμενοι να αφομοιώσουν τις νέες τεχνολογίες αυτοματοποίησης όλων των διαδικασιών.

Ο τελικός συνδρομητής εξάλλου, είναι περισσότερο ενημερωμένος παρά ποτέ τόσο για τις ανάγκες του και τις υπάρχουσες λύσεις για ασφάλεια. Επιπλέον είναι σε θέση να γνωρίζει το τεχνολογικό υπόβαθρο των επιχειρήσεων που καλείται να επιλέξει. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, πολύ εύκολα ο καταναλωτής έχει πρόσβαση στα επιτεύγματα και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων που τον ενδιαφέρουν. Η εποχή του ανυποψίαστου και αδαή πελάτη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και εκτιμώ πως οι επόμενες γενιές θα λαμβάνουν πραγματικά την υπηρεσία και το προϊόν που χρειάζονται στην ανάλογη τιμή και όχι ό,τι τους έτυχε, ή προωθήθηκε από μαζικές και αμφίβολες προσφορές.

 

Ποιες είναι λοιπόν οι βασικές κατευθύνσεις, δραστηριότητες και επενδύσεις της Spartan Security τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο νέο περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα;

Θεωρώ πως επάξια, μετά από 3 δεκαετίες, έχουμε καταφέρει το όνομά μας και μόνο, να αποτελεί εγγύηση για τον καταναλωτή. Συνιστά επιτυχία το γεγονός πως η Spartan Security αντιπροσωπεύει την ναυαρχίδα στον στόλο των Κ.Λ.Σ.Σ. που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αναλογιζόμενος τα υπέρογκα κόστη των επενδύσεων σε τεχνολογία, υποδομές, οργάνωση, εκπαίδευση και διοίκηση και κοιτώντας πίσω στα χρόνια που πέρασαν, κρίνω πως δικαιώθηκα για τις επιλογές μου και έχω πραγματικά ισχυρό κίνητρο να σχεδιάζω μεθοδικά τα επόμενα βήματα ανάπτυξης. Ενδεικτικά, και μόνο, μπορώ να αναφερθώ στα επιτεύγματά μας που άλλαξαν τα ελληνικά δεδομένα στα Κ.Λ.Σ.Σ. στην Ελλάδα. Ξεκινάω από το ERP που μετά από 15 χρόνια λειτουργίας αποτελεί ισχυρή και ακλόνητη βάση πάνω στην οποία εξελίχθηκε όλο το οικοδόμημα των τεχνολογικών παροχών όπως είναι σήμερα. Ένα ERP που διαρκώς αναβαθμίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει διεθνώς, σήμερα στηρίζει, όχι μόνο τον Κεντρικό Σταθμό, αλλά την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τα πρότυπα ποιότητας ΕΝ ISO, την φυσική φύλαξη κ.α. ενώ παράλληλα δημιουργεί αποκλειστικότητες όπως το Voyager, το Echo και το MySpartan, που ήδη προωθούνται στην διεθνή αγορά με γνώμονα την επιθυμία μας για εξωστρέφεια. Για περισσότερα στο http://www.csecurity.eu

Μεγαλόπνοο για την εποχή του έργο, στα πλαίσια της φιλοσοφίας μας: «Τα πάντα δίπλα και με την μέγιστη ταχύτητα», υπήρξε η ενσωμάτωση τηλεπικοινωνίας και τεχνολογίας που πρώτη η Spartan Security τόλμησε πριν 6 χρόνια, εγκαθιστώντας ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών διαφορετικής όδευσης. Παράλληλα εγκαταστάθηκε τηλεφωνικό κέντρο Cisco CP με PoE συσκευές και FIREWALL στο ίδιο εσωτερικό δίκτυο. Χωρίς διάθεση να κουράσω, αλλά γνωρίζοντας πως το αναγνωστικό σας κοινό είναι εξοικειωμένο στις νέες τεχνολογίες, υπογραμμίζω πως σήμερα παρέχουμε γραμμές συμμετρικού internet μέσω οπτικών ινών με 256 ιδιόκτητες IP διευθύνσεις από τους 3 μεγαλύτερους παρόχους τηλεφωνίας, CLUSTERING μέσω των Servers, που επιτρέπει αυτόματη μετάπτωση σε περίπτωση αστοχίας υλικού λογισμικού σε ελάχιστο χρόνο και servers για δευτερεύουσες εργασίες. Ολόκληρο το server room είναι λειτουργικό μέσω Virtual μηχανημάτων κι έτσι εξασφαλίζεται, (όσο είναι δυνατόν), το business Continuity. Οι κονσόλες λήψεως σημάτων, λειτουργούν με PRI τηλεφωνία και όχι με απλές τηλεφωνικές γραμμές και αποδεδειγμένα είμαστε ο πρώτος πάροχος στην Ευρώπη που το κατάφερε. Νομίζω πως αυτές οι αναφορές αρκούν, προκειμένου ένας γνώστης να αξιολογήσει τι επενδύσεις μας σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων που αφορούν πληροφοριακά στοιχεία πελατών και συνεργατών, για άμεση ανάκτηση στοιχείων και μείωση πιθανοτήτων απώλειας δεδομένων. Μόλις πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε η έμπνευσή μας για την δημιουργία της νέας υπηρεσίας MySpartan, που αποτελεί μια φιλόδοξη και δυναμική υπηρεσία με μεγάλη προοπτική εξέλιξης στις παροχές της.

 

Θα θέλαμε να σταθούμε λίγο στην υπηρεσία MySpartan. Ποιες ανάγκες των συνδρομητών, σας ώθησαν να αναπτύξετε αυτή την εφαρμογή, πώς υλοποιήθηκε και τι οφέλη προκύπτουν για τους πελάτες.

Ο συνδρομητής θέλει τη μέγιστη δυνατή πληροφορία, στον ταχύτερο χρόνο, διαθέσιμη στο κινητό του χωρίς κόστος. Αυτά ακριβώς προσφέρει η εφαρμογή MySpartan. Με απόλυτη ασφάλεια υπάρχει on-line αυτοματοποιημένη ενημέρωση του συνδρομητή με όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση του συναγερμού του. Κάνοντας login στην εφαρμογή, αποκτά πλήρη ηλεκτρονική πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που επιθυμεί για την κατάσταση τους συστήματος, τις ζώνες, τους χρήστες, τις οδηγίες χειρισμού και πολλά άλλα, με ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πλοήγησης.

Παράλληλα, επιβραβεύοντας την εμπιστοσύνη των 40.000 συνδρομητών μας, εξελίσσουμε καθημερινά τις παροχές του MySpartan, δημοσιεύοντας νέα και παρέχοντας αποκλειστικές προσφορές και προνόμια με τα οποία η Spartan Security και οι στενοί της συνεργάτες θα ανταμείβουν τους πιστούς συνδρομητές.

 

Διακρίνοντας την άριστη γνώση σας για τις ανάγκες της αγοράς και την φιλοδοξία σας για υπηρεσίες ποιότητας, θέλετε να εστιάσετε και σε κάποιο άλλο σημείο ολοκληρώνοντας;

Ασφαλώς μια επιχείρηση δεν αποτελείται μόνο από εξοπλισμό, υποδομές και υπηρεσίες. Βασικός παράγοντας εξέλιξης και ανάπτυξης είναι οι συνεργασίες και τα στελέχη που απαρτίζουν έναν οργανισμό. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς την δύναμη των ανθρώπων, που αποτελεί τον κινητήριο άξονα κάθε τολμήματος. Κάθε τεχνολογικό επίτευγμα είναι ημιτελές αν δεν διατηρηθεί το ανθρώπινο πρόσωπο μιας επιχείρησης. Τόσο εμείς στην Spartan Security όσο και οι εκλεκτοί συνεργάτες μας, αποτελούμε μια δεμένη και έμπειρη ομάδα, πρόθυμη να εκπαιδευτεί βάσει των εξελίξεων, αλλά ταυτόχρονα προσιτή, φιλική και διαθέσιμη για κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να κάνω μια τελική επισήμανση. Είναι γνωστό πως ως ηγέτιδα στα Κ.Λ.Σ.Σ. και ως ο πρώτος Κεντρικός Σταθμός το 1989 που φιλοξένησε συνδρομητές πολλών εγκαταστατών ασφαλείας κάτω από την ίδια στέγη, η Spartan Security εύλογα είναι αυτή που καθορίζει την τιμή της συνδρομής στην ελληνική αγορά από την ίδρυσή της, έως και σήμερα. Δράττοντας της ευκαιρίας που μου δίνετε, επιθυμώ να διαβεβαιώσω πως σε σχέση με την ποιότητα των παροχών της, το κόστος των υπηρεσιών της Spartan Security είναι με διαφορά το χαμηλότερο της αγοράς. Αυτό της το επιτρέπει ο αριθμός των συνδρομητών της που είναι ο μεγαλύτερος στον κλάδο και η αυτοματοποίηση λόγω των τεχνολογιών που αξιοποιεί. Αν λοιπόν η επιλογή είναι να συνεργάζεστε με τους ισχυρούς, απολαμβάνοντας ασφάλεια κύρους και υψηλών απαιτήσεων πέραν των προσδοκιών σας, στην οικονομικότερη τιμή της αγοράς, η συνεργασία με την Spartan Security αποτελεί μονόδρομο.

spartansec

 Πηγή: securitymanager.gr

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL