5 απλές συμβουλές για την αυτοπροστασία κάθε γυναίκας.

5 απλές συμβουλές για την αυτοπροστασία κάθε γυναίκας.


Τα στατιστικά στοιχεία απόπειρας βιασμού και κακοποίησης μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι ανησυχητικά μεγάλα.

Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού, το 100% των γυναικών δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις και το 85% των θυμάτων είχε αντιληφθεί από πριν ότι πρόκειται να συμβεί κάτι κακό, αλλά το 90% δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Οι γνώσεις πρόληψης και οι κατάλληλες συμβουλές όμως, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα σημείο εκκίνησης και αφύπνισης για την αυτοάμυνα.

Κάθε γυναίκα πρέπει να οικοδομήσει μέσα της την απαραίτητη εμπιστοσύνη και δύναμη προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε συμβάν. Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές για αυτοάμυνα και αυτοπροστασία για να είναι κάθε γυναίκα ενημερωμένη και προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση κάθε δυσάρεστου γεγονότος.

Μη μοιάζετε με θύμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θύτες έχουν μελετήσει το θύμα τους, γι’ αυτό το λόγο μη γίνεστε εύκολος στόχος. Μείνετε σε περιοχές με κόσμο, μη περπατάτε σε ερημικές περιοχές και έχετε πάντα αυτοπεποίθηση στο βάδισμά σας.

Προετοιμάστε τον εαυτό σας

Βάλτε τον εαυτό σας στη διαδικασία να σκεφτεί τι θα έκανε σε μία επίθεση. Οι περισσότερες γυναίκες παγώνουν από το φόβο και είναι ανίκανες να υπερασπιστούν τον εαυτό του τη στιγμή της κρίσης. Είναι καλό να έχετε ένα πλάνο στο μυαλό σας προκειμένου να δράσετε πιο γρήγορα.

Εκπαιδευτείτε με τις απαραίτητες γνώσεις

Τα προγράμματα πολεμικών τεχνών έχουν αποδειχθεί στατιστικά επιτυχημένα στην αυτοάμυνα και αυτοπροστασία των γυναικών. Υπάρχουν πολλά μαθήματα και σεμινάρια που θα σας μάθουν πως να αποφύγετε μία απειλή. Σε αυτά τα προγράμματα εκπαιδεύετε το μυαλό και το σώμα σας να ενεργούν σωστά και αποτελεσματικά σε μία κρίση.

Η διαίσθηση σας συνήθως είναι σωστή

Μόλις νιώσετε ότι απειλείστε καλό είναι να κινηθείτε κατάλληλα και να λάβατε μέτρα προκειμένου να προστατευθείτε. Ακόμα και αν η διαίσθησή σας είναι λάθος, δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

Ασφάλεια στο δρόμο

Όταν βρίσκεστε έξω από το σπίτι πρέπει να δίνετε προσοχή στο τι συμβα0ίνει γύρω σας. Αν νομίζετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί μπείτε σε ένα κατάστημα ή αλλάξτε κατεύθυνση. Πριν μπείτε στο σπίτι έχετε έτοιμο το κλειδί σας και ελέγξτε το χώρο γύρω, γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κρύβετε κάποιος. Το ίδιο ισχύει και όταν κατευθύνεστε προς το αμάξι σας, μη χρησιμοποιείτε το αυτόματο άνοιγμα θυρών από μακριά και βάλτε ασφάλεια με το που μπείτε στο αμάξι.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής σε κάποια επίθεση δώστε το 100% σας και αντεπιτεθείτε άμεσα, μέχρι να μπορείτε να τρέξετε μακριά.

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
e banner EL