Συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο

Συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο


Τα σχολεία ξεκίνησαν και ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα παιδιά σας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στα μαθήματά τους, όσο και στη ρουτίνα του σχολείου. Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο ξεκινά από την ώρα που αναχωρούν από το σπίτι και τελειώνει το μεσημέρι με το καλωσόρισμα τους και πάλι πίσω.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν έτσι ώστε να μείνουν τα παιδιά σας ασφαλή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου;

Η μεταφορά από και προς το σχολείο

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο είναι φυσικά η διαδρομή που ακολουθούν για να πάνε ή να επιστρέψουν από αυτό. Εφόσον δεν τα συνοδεύετε βεβαιωθείτε ότι ακολουθούν την πιο σύντομη και ταυτόχρονα ασφαλή διαδρομή. Ελέγξτε τη διαδρομή επανειλημμένα, φροντίζοντας πάντα να ακολουθείτε τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς (πάντα από το πεζοδρόμιο, σεβασμός στις σημάνσεις κτλ.).

Η παραμονή στο σχολείο

Αν το σχολείο είναι καινούργιο και για εσάς, θα πρέπει να ελέγξετε ορισμένα κρίσιμα σημεία, προτού το επιλέξετε. Ο σχολικός τροχονόμος, οι ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις και φυσικά ένα λειτουργικό σύστημα πυρασφάλειας είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε. Ρωτήστε τον αρμόδιο διευθυντή ή υπεύθυνο ασφαλείας για να σας εξηγήσει την πολιτική του σχολείου σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ασφαλή γεύματα

Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο δεν περιλαμβάνει μόνο την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και μια γενικότερη ασφαλή διαμονή & συμπεριφορά σε αυτό. Τα γεύματα που το παιδί καταναλώνει στο σχολείο είναι τα πιο σημαντικά της ημέρας, επομένως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Εάν το παιδί σας παίρνει το πρωινό του στο σχολείο, βεβαιωθείτε ότι έχει πάρει μαζί του ότι χρειάζεται για να απολαύσει το πρωινό του. Αντίστοιχα, βάλτε μαζί και μια μερίδα από το σπιτικό φαγητό ημέρας, έτσι ώστε να αποφύγετε να αγοράσει κάτι ‘πρόχειρο’ και πιθανώς βλαβερό για την υγεία του.

Κοινωνικές συναναστροφές

Στο σχολείο το παιδί δεν μαθαίνει μόνο να διαβάζει και να γράφει, αλλά αναπτύσσει και τις κοινωνικές του δεξιότητες. Φροντίστε να επικοινωνείτε συχνά μαζί του τρόπους καλής συμπεριφοράς προς τους συμμαθητές και τους δασκάλους του. Ανοίξτε μια δίοδο επικοινωνίας για να του επιτρέψετε να σας μιλήσει εάν δεν νιώθει ασφαλής με κάποιον δάσκαλο ή συμμαθητή.

Δίνοντας προσοχή σε αυτές τις απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο, για όλη τη σχολική χρονιά. Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας σχετικά με την ασφάλειά σας εδώ.

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL