Συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο
i facebooki facebooki twitter  i youtube linkedin tel

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

sxolikes symvoyles

Τα σχολεία ξεκίνησαν και ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα παιδιά σας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στα μαθήματά τους, όσο και στη ρουτίνα του σχολείου. Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο ξεκινά από την ώρα που αναχωρούν από το σπίτι και τελειώνει το μεσημέρι με το καλωσόρισμα τους και πάλι πίσω.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν έτσι ώστε να μείνουν τα παιδιά σας ασφαλή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου;

Η μεταφορά από και προς το σχολείο

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο είναι φυσικά η διαδρομή που ακολουθούν για να πάνε ή να επιστρέψουν από αυτό. Εφόσον δεν τα συνοδεύετε βεβαιωθείτε ότι ακολουθούν την πιο σύντομη και ταυτόχρονα ασφαλή διαδρομή. Ελέγξτε τη διαδρομή επανειλημμένα, φροντίζοντας πάντα να ακολουθείτε τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς (πάντα από το πεζοδρόμιο, σεβασμός στις σημάνσεις κτλ.).

Η παραμονή στο σχολείο

Αν το σχολείο είναι καινούργιο και για εσάς, θα πρέπει να ελέγξετε ορισμένα κρίσιμα σημεία, προτού το επιλέξετε. Ο σχολικός τροχονόμος, οι ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις και φυσικά ένα λειτουργικό σύστημα πυρασφάλειας είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε. Ρωτήστε τον αρμόδιο διευθυντή ή υπεύθυνο ασφαλείας για να σας εξηγήσει την πολιτική του σχολείου σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ασφαλή γεύματα

Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο δεν περιλαμβάνει μόνο την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και μια γενικότερη ασφαλή διαμονή & συμπεριφορά σε αυτό. Τα γεύματα που το παιδί καταναλώνει στο σχολείο είναι τα πιο σημαντικά της ημέρας, επομένως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Εάν το παιδί σας παίρνει το πρωινό του στο σχολείο, βεβαιωθείτε ότι έχει πάρει μαζί του ότι χρειάζεται για να απολαύσει το πρωινό του. Αντίστοιχα, βάλτε μαζί και μια μερίδα από το σπιτικό φαγητό ημέρας, έτσι ώστε να αποφύγετε να αγοράσει κάτι ‘πρόχειρο’ και πιθανώς βλαβερό για την υγεία του.

Κοινωνικές συναναστροφές

Στο σχολείο το παιδί δεν μαθαίνει μόνο να διαβάζει και να γράφει, αλλά αναπτύσσει και τις κοινωνικές του δεξιότητες. Φροντίστε να επικοινωνείτε συχνά μαζί του τρόπους καλής συμπεριφοράς προς τους συμμαθητές και τους δασκάλους του. Ανοίξτε μια δίοδο επικοινωνίας για να του επιτρέψετε να σας μιλήσει εάν δεν νιώθει ασφαλής με κάποιον δάσκαλο ή συμμαθητή.

Δίνοντας προσοχή σε αυτές τις απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο, για όλη τη σχολική χρονιά. Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας σχετικά με την ασφάλειά σας εδώ.

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Copyright © 2021 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43