Ασφάλεια του κινητού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
i facebooki facebooki twitter  i youtube linkedin tel

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

1200X628

 Ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα της καθημερινότητας μας είναι το κινητό μας τηλέφωνο. Η ασφάλεια του κινητού είναι πολύ σημαντική μιας και πλέον εκτελούνται  βασικές υποχρεώσεις (πληρωμές λογαριασμών, αγορά προϊόντων/ υπηρεσιών) μόνο με ένα click. Προϋπόθεση να τακτοποιηθούν όλες αυτές οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η κατάθεση των ευαίσθητων προσωπικών μας πληροφοριών.

Αναλογιστείτε ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να διαρρεύσουν τα προσωπικά σας δεδομένα ή ακόμα και να δεσμευτεί χρηματικό ποσό του τραπεζικού σας λογαριασμού.  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν μπορείτε να ρισκάρετε με την ασφάλεια του κινητού σας!

Η Spartan Security συγκέντρωσε για εσάς τις 6 πιο σημαντικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε την απόλυτη ασφάλεια στο smartphone σας.

#1. Προσοχή στο free Wi-Fi

Είναι τέλειο που δεν ξοδεύετε τα πολύτιμα MB σας και πλοηγήστε όσο θέλετε στο Internet, αλλά καλό είναι να προσέχετε ιδιαίτερα τους ιστοτόπους που επισκέπτεστε. Έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι hackers λειτουργούν ανενόχλητοι κυρίως σε δημόσιες συνδέσεις μιας και υπάρχει πληθώρα επισκεπτών.

Αποφύγετε τις ηλεκτρονικές αγορές όσο είστε συνδεδεμένοι σε free Wi-Fi. Εκτός και αν δεν σας ενοχλεί το γεγονός να αποκτήσει και άλλο άτομο πρόσβαση στο λογαριασμό σας, εν αγνοία σας πάντα!

#2. Kάντε download MONO από Google Play και App Stores

Οποιαδήποτε άλλη βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν είναι εξίσου αξιόπιστη όσο αυτές οι δύο.

#3. Κλειδώστε το κινητό σας

Δημιουργήστε ένα password που μόνο εσείς γνωρίζετε και δεν σκοπεύετε να ξεχάσετε.

#4. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό

Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς για εφαρμογές / πλατφόρμες που έχετε λογαριασμό. Αν σας φαίνεται δύσκολο, αλλάξτε έστω το τελευταίο ψηφίο.

#5. Προστατευτείτε με antivirus

Κάντε μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο και προμηθευτείτε με κάποιο antivirus, ιδανικό για το κινητό σας. Τα περισσότερα προϊόντα προστασίας διαθέτουν και free trial έκδοση, η οποία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της συσκευής σας.

#6. Να κλείνετε το Wi-Fi, τον εντοπισμό θέσης και το Bluetooth της συσκευής σας όσο δεν τα χρησιμοποιείτε.

Spartan Security

Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Copyright © 2021 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43