Πως προστατεύει το κουμπί πανικού σε περιπτώσεις κινδύνου

Πως προστατεύει το κουμπί πανικού σε περιπτώσεις κινδύνου


Έχει παρατηρηθεί πως με την πάροδο του χρόνου, οι διαρρήκτες τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο «ευρηματικοί», καταφέρνοντας να εισβάλλουν ακόμη και σε σπίτια «φρούρια».

Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαρρήκτες εντοπίζουν σημεία εισόδου εύκολα προσβάσιμα, χωρίς να κάνουν αντιληπτή την παρουσία τους, ακόμη και όταν οι κάτοχοι βρίσκονται μέσα στο χώρο. Για τις περιπτώσεις αυτές η Spartan Security δίνει εύκολη και αποτελεσματική λύση: το κουμπί πανικού.

Τι είναι και που ωφελεί το κουμπί πανικού;

Το κουμπί αυτό μπορεί να βρίσκεται πάνω στο πληκτρολόγιο του συναγερμού ή με την μορφή κωδικού, επίσης για μέγιστη ασφάλεια το κουμπί πανικού είναι και μία έξυπνη μικρή συσκευή (μπρελόκ τσέπης) που παρέχει εύκολη πρόσβαση, όπως για παράδειγμα το υπνοδωμάτιο, επειδή είναι ασύρματο και δεν χρειάζονται καλώδια. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις ηλικιωμένων και γενικότερα ασθενών που χρήζουν έκτακτης ανάγκης.

Συχνά αποδεικνύεται σωτήρια επιλογή σε περιπτώσεις διάρρηξης, κλοπής ή επείγουσας ανάγκης. Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού, ενεργοποιείται αυτόματα το σύστημα συναγερμού του προστατευόμενου χώρου και το σήμα κινδύνου λαμβάνει απευθείας η Spartan Security όπου ενημερώνει άμεσα την Ελληνική Αστυνομία για το υπερεπείγον του περιστατικού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητα από της Αστυνομία να στείλει ταυτόχρονα και το εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας στο χώρο (άμεση επέμβαση).

Με τον τρόπο αυτό, ο κάτοχος την στιγμή που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι σε θέση να ειδοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές, χωρίς τη χρήση τηλεφώνου και κυρίως χωρίς να δώσει στόχο στους επίδοξους ληστές.

Σε ποιες περιπτώσεις έδωσε λύση το κουμπί πανικού;

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που έχουν δημοσιοποιηθεί, σχετικά με περιπτώσεις ανθρώπων που ξέφυγαν από μία τόσο δυσάρεστη κατάσταση, χάρη στο κουμπί πανικού. Μονοκατοικίες ή εξοχικές κατοικίες αποτελούν συχνά στόχο, ενώ οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να προσεγγίσουν ακόμη και διαμερίσματα πολυκατοικιών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Μία πρόσφατη περίπτωση που σημειώθηκε, αποτελεί εκείνη μίας οικογένειας σε προάστιο της Αθήνας, που είχε δεχτεί απόπειρα διάρρηξης λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η μητέρα μόλις αντιλήφθηκε το θόρυβο και χωρίς να ανάψει τα φώτα ή να κινήσει υποψίες, πάτησε το κουμπί πανικού που βρισκόταν στο κομοδίνο της. Οι διαρρήκτες τράπηκαν σε άμεση φυγή, αφήνοντας στη μέση την προσπάθειά τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σε άλλες περιπτώσεις, η άμεση παρέμβαση της ΕΛΑΣ, πρόλαβε τους επίδοξους ληστές προτού προλάβουν να χαρούν τη λεία τους.

 Ποια πλεονεκτήματα έχει το κουμπί πανικού;

Το κουμπί πανικού προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε κάθε άνθρωπο και οικογένεια, παρέχοντας αίσθηση απόλυτης ασφάλειας. Πλέον, σε κάθε αγορά και εγκατάσταση συστήματος συναγερμού, συνίσταται η προσθήκη της συσκευής αυτής για μέγιστη προστασία.

Αποτελεί ένα gadget που σας συντροφεύει σε κάθε σημείο του προστατευόμενου χώρου σας, καθώς συστήνεται η κατοχή όλων των μελών μίας οικογένειας.

 

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL