Συνέντευξη του ιδρυτή της Spartan Security

Συνέντευξη του ιδρυτή της Spartan Security


 

Αναδημοσίευση της συνέντευξης του Ιδρυτή της Spartan Security Μπάμπη Καραμπάτσου στο περιοδικό Security Manager
 

Ποιο είναι το δικό σας όραμα αλλά και οι ευρύτεροι παράγοντες που σας ώθησαν στη δημιουργία των νέων γραφείων και σε μια σημαντική επέκταση συνολικά των εγκαταστάσεων σας;

Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν πως ανήκω στην γενιά των ρομαντικών του «επιχειρείν» που πιστεύουν και επενδύουν στον άνθρωπο και στις μακροχρόνιες συνεργασίες. Από το 1989 έως σήμερα, οι αξίες μου παραμένουν αναλλοίωτα. Στο ξεκίνημα της Spartan Security οραματίστηκα μια νέα στρατηγική σύμπραξης στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλειας. Πρώτος κέρδισα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου και πέτυχα την φιλοξενία συνδρομητών εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας, κάτω από την ίδια στέγη. Παρά την πρόοδο και την εξέλιξη όλης αυτής της πορείας, εξακολουθώ μέχρι και σήμερα να στέκομαι δίπλα σε όλους εκείνους που με στηρίζουν με την προτίμηση, την εκτίμηση και την επιλογή τους, πυξίδα, φάρος και λιμάνι τους. Ειλικρινά αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά που εισπράττω μέσα από το επάγγελμά μας.

Γνωρίζω καλά πως από τότε έως σήμερα πολλά άλλαξαν. Η γενιά των πρώτων φίλων εγκαταστατών μεγάλωσε και παρέδωσε την σκυτάλη στις νεότερες. Νέα Κ.Λ.Σ.Σ. βασισμένα στην δική μας εμπειρία και τεχνογνωσία έκαναν λιγότερο ή περισσότερο δυναμική είσοδο στον κλάδο. Η Ελλάδα εκτός της Αττικής, αναπτύσσει μια νέα γενιά εγκαταστατών που επιτέλους αντιλαμβάνονται την αξία των 24ωρων ηλεκτρονικών υπηρεσιών ασφαλείας για την ολοκληρωμένη προστασία των πελατών τους. Η Φυσική Ασφάλεια, από πολυτέλεια, μετατρέπεται σε μια κρίσιμη υπηρεσία για όλους. Τα κλαδικά όργανα ενισχύονται μέσω εκλεκτών αντιπροσώπων και συμβάλλουν στην επόμενη μέρα της πιστοποιημένης ασφάλειας. Όλα αυτά, την στιγμή που η πληθώρα των προϊόντων ασφαλείας ζαλίζουν ακόμα και τον πιο καινοτόμο νου του χώρου μας.

Με αυτά τα δεδομένα, όφειλα να μην μείνω αμέτοχος στην νέα τάξη πραγμάτων των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας που υπηρετώ με ευλάβεια όλα αυτά τα χρόνια. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής ωστόσο, τα τελευταία 10 χρόνια την αληθινή μου προσήλωση έκλεψε η σκληρή δουλειά για την στελέχωση, την μηχανογράφηση, την πιστοποίηση και την ανάπτυξη εφαρμογών που συνέβαλλαν δραστικά στην ψηφιοποίηση, αυτοματοποίηση και πλήρη διαφάνεια πολλών εκ των υπηρεσιών μας. Τελικά αντιλήφθηκα πως η σκληρή δουλεία δεν αρκεί αν δεν υπάρχει εξωστρέφεια, ουσιαστική επικοινωνία και καθημερινή συνεργασία με το δίκτυο των επιχειρήσεων με το οποίο συμπράττω.

Όσο κι αν παραμένω πιστός στις δεσμεύσεις μου κι όσο κι αν ψάχνω πάντα τρόπους να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των συνεργατών μου, όλα αυτά τα χρόνια της κοινής μας πορείας στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας, οφείλω να αποδεχτώ πως ήρθε η στιγμή για στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία, κάτι που ίσως είχα παραμελήσει στην δίνη των συνεχιζόμενων εξελίξεων.

Μετάβαση στη νέα εποχή στρατηγικής σύμπραξης
Πέραν του γεγονότος πως τα νέα μας γραφεία φιλοξενούν κατά αποκλειστικότητα ένα δεύτερο Κ.Λ.Σ.Σ. και ένα δεύτερο Data Center για πλήρη ασφάλεια υψηλών προδιαγραφών, όπως θα σας περιγράψει αναλυτικά ο Επιχειρησιακός μας Διευθυντής και υπεύθυνος του έργου αυτού στην συνέχεια, στόχο έχουν να εκπληρώσουν το νέο μου προσωπικό όραμα. Μέσα από την συμβολή μου στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων κάθε είδους ασφάλειας θέλω να κτίσω γέφυρες που να δημιουργούν αμοιβαία οφέλη για όλους όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο με ευθύνη και συνέπεια.

Αισθάνομαι πως αυτή ακριβώς είναι η κομβική στιγμή που μπορούμε να αναζητήσουμε δυναμική διάδραση με παλιούς και νέους συνεργάτες για τη διεξαγωγή έργων στρατηγικής σύμπραξης και την προώθηση καινοτόμων πρακτικών ασφαλείας, πέρα από κάθε προσδοκία. Η συγκεκριμένη μετάβαση αποτελεί εξέλιξη στις νέες ανάγκες τις αγοράς που πλέον μεταμορφώνουν τον τρόπο που οι επιχειρήσεις θα αλληλοεπιδρούν στο μέλλον. Οι λειτουργία μας πλέον αναβαθμίζετε με αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και βελτιώνοντας τις συνολικές μας παροχές. Η Spartan Security πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά κι επενδύει σταθερά στην εξέλιξη του οργανισμού με προσήλωση στο μέλλον, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων έργων αλλά και συνεργειών με κορυφαίους συνεργάτες.

Aυτό που προέχει είναι η ενότητα και η εμπιστοσύνη του κλάδου σε κάθε καινοτόμο πρωτοβουλία
Σκοπός της δικής μου ανάμιξης στα κλαδικά θέματα είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνεργασία. Με αφορμή αυτή μας την συνάντηση προσκαλώ τους συναδέλφους κάθε Ι.Ε.Π.Υ.Α. που μοιράζονται αντίστοιχες αξίες, επιδιώξεις και όραμα, να συμβάλλουν με ανοιχτούς ορίζοντες στην κοινή προσπάθεια για μια σύμπραξη δυνάμεων ανάληψης έργων που απαιτούν εξειδίκευση, εμπειρία, τεχνογνωσία και πάνω από όλα επαγγελματική ωριμότητα. Η εποχή μιας καχύποπτης στάσης ζωής, ανήκει στο παρελθόν κι αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη και την επαγγελματική πρόοδο.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η ομάδα μου κι εγώ προετοιμαζόμαστε για νέες σημαντικές επενδύσεις σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, κοινοπραξίες, πρωτοβουλίες και λύσεις για κάθε κλάδο που αφορά την ασφάλεια. Σε αυτήν την περίοδο των σοβαρών αναμοχλεύσεων που διανύουμε, οι στρατηγικές εξωστρέφειας και συνεργειών είναι αυτές που θα δημιουργήσουν αναπτυξιακή προοπτική, με κοινωνικούς και οικονομικούς όρους ανταποδοτικότητας. Η Spartan Security αποτελεί την πιο υπεύθυνη επιλογή και εχέγγυο για συνεργασία, αφού από την έναρξη των εργασιών της το 1989, υπήρξε η πρώτη ελληνική επιχείρηση, η οποία φιλοξένησε πελάτες άλλων επιχειρήσεων ασφαλείας με ευθύνη, σεβασμό και συνέπεια με την πιο καθαρή επαγγελματική σχέση.

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL