Η ασφάλεια των ηλικιωμένων ανθρώπων, πάνω απ΄ όλα!

Η ασφάλεια των ηλικιωμένων ανθρώπων, πάνω απ΄ όλα!


Η ασφάλεια των αγαπημένων μας ηλικιωμένων προσώπων αποτελεί προτεραιότητα. Οι άνθρωποι 3ης ηλικίας είναι μία ευπαθής & ευάλωτη ομάδα την οποία οφείλουμε να προσέχουμε ιδιαίτερα & να τη προστατεύουμε.

Αν εξαιρέσετε το γεγονός ότι υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες δεν μπορείτε να επέμβετε και να τις αποτρέψετε, υπάρχουν και κάποιες άλλες που μπορούν να αποφευχθούν, συμβουλεύοντας τους ορθά αναφορικά με διάφορες καθημερινές τους συνήθειες.

Οι ακόλουθες συμβουλές συνθέτουν έναν επιπλέον οδηγό προστασίας, που σας δίνει η  Spartan Security, και αφορά τα  ηλικιωμένα άτομα

1. Προσοχή σε φάρμακα που προκαλούν υπνηλία, ζαλάδες ή αστάθεια.

 Ενημερωθείτε σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε με άλλα που δεν προκαλούν αυτά τα επικίνδυνα συμπτώματα στην καθημερινότητά σας.

2. Παρακολούθηση των παθήσεων λόγω ηλικίας

Τέτοιες παθήσεις μπορεί να είναι η μειωμένη όραση, η αρθρίτιδα, ή ακόμα και οι τάσεις για γεροντική άνοια. Η διάγνωση είναι πολύ σημαντική γιατί προλαμβάνονται καταστάσεις υγείας προτού γίνουν μη αναστρέψιμες. 

3. Πρακτικές ενδυματολογικές επιλογές

Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά υφάσματα και παπούτσια άνετα, σταθερά, με αντιολισθητικές σόλες.

4. Συστηματική άσκηση

Προσθέστε στο καθημερινό πρόγραμμα ήπια γυμναστική (περπάτημα, κολύμπι ή λοιπές σωματικές δραστηριότητες) βοηθώντας στην ισορροπία και το συντονισμό των κινήσεων.

5. Κοινωνικοποίηση ή ενασχόληση με κάποια κοινωνική δραστηριότητα.

Παρέχει ευεξία και αυξημένη πνευματική διαύγεια, δεδομένου ότι συμβάλλει στην βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης.

Εκτός από τους ενδογενείς παράγοντες που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ακεραιότητά τους οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, υπάρχουν και οι εξωγενείς.

Στους εξωγενείς συγκαταλέγονται τα ατυχήματα που μπορεί να τους προκαλέσει ένα τρίτο άτομο (κάποιος κακοποιός/ διαρρήκτης ή απλά απρόσεχτος οδηγός/ περαστικός).

  • Συμβουλεύστε τους να μην εμπιστεύονται αγνώστους οι οποίοι μπορεί να τους πλησιάσουν για να τους αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία δικά τους είτε της οικογένειας γενικότερα.
  • να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.)

Εξασφαλίστε την σωματική τους ακεραιότητα από εξωγενείς παράγοντες με τη βοήθεια των δυναμικών υπηρεσιών ασφαλείας της Spartan Security.

Κέντρο Λήψης Σημάτων Spartan Security

Λαμβάνονται ψηφιακά σήματα επείγουσας ανάγκης, από το σύστημα συναγερμού του ασφαλιζόμενου χώρου, τα οποία αξιοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό στο τομέα της ασφάλειας. Ενώ παράλληλα με το button απειλής που διαθέτει παρέχει επιπλέον προστασία στις ευαίσθητες ομάδες.

*Προϋποθέτει να έχετε εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού.

Echo Mobile Application

Πρόκειται για εφαρμογή σε smartphone η οποία είναι διαθέσιμη τόσο στο Google Play όσο και στο App Store και είναι δωρεάν.

Παρέχει24ωρη ασφάλεια και δυνατότητα on-line ειδοποίησης κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL