Διαχείρηση Άγχους και Θυμού: 5+1  αποτελεσματικές τεχνικές για την θωράκιση της καθημερινότητάς σας

Διαχείρηση Άγχους και Θυμού: 5+1 αποτελεσματικές τεχνικές για την θωράκιση της καθημερινότητάς σας


Είστε από τα άτομα που υποφέρουν από άγχος και κρίσεις πανικού;

Η πίεση και το καθημερινό άγχος έχουν εισβάλλει και χαρακτηρίζουν τον καθημερινό τρόπο ζωής μας. Τα συμπτώματα του στρες επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Το άγχος αποτελεί τη μη ανταπόκριση του σώματός μας σε οποιαδήποτε απαίτηση και αλλαγή.

Κάποιοι εκδηλώνουν το άγχος εσωτερικά, όπως με κρίσεις πανικού και άλλοι το εκδηλώνουν με ακραίες συμπεριφορές, όπως έντονες εκρήξεις θυμού. Παρακάτω θα βρείτε 5 +1 αποτελεσματικές τεχνικές για τη διαχείριση του άγχους και κατ’ επέκταση του θυμού.

1.      Επικεντρωθείτε στη θετική πλευρά των πραγμάτων

Το άγχος σας κάνει να επικεντρώνεστε σε όλες τις αρνητικές πτυχές των πραγμάτων. Νιώθετε πως ό,τι κάνετε το χειρίζεστε με λάθος τρόπο, και αυτό αργά η γρήγορα σας οδηγεί σε έναν καταστροφικό τρόπο σκέψης που διαταράσσει την ψυχική σας υγεία. Σε κάθε αρνητικό χαρακτηριστικό που προσάπτετε στον εαυτό σας, προσπαθήστε να βρείτε το θετικό στοιχείο και παράλληλα αναγνωρίστε όσα έχετε καταφέρει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά μέχρι σήμερα.

2.      Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας

Προσπαθήστε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας τη στιγμή που συμβαίνουν. Το να κρατάτε μέσα τα συναισθήματά σας, οδηγεί στην καταπίεση. Μη διστάζετε να συζητάτε τι νιώθετε. Παράλληλα δεν είναι φυσιολογικό και υγιές να προσπαθείτε να έχετε το έλεγχο όλων των καταστάσεων, γ’ αυτό υπερασπιστείτε το εαυτό σας και συζητήστε με τους γύρω σας για το πως μπορούν να σας βοηθήσουν.

3.      Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Η φυσική άσκηση θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος διαχείρισης του άγχους. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση της καθημερινής άσκησης με τη μείωση του άγχους και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Υπάρχουν πολλές μορφές άσκησης που θα κρατήσουν το μυαλό σας μακριά από τον αρνητικό τρόπο σκέψης.

4.      Εξασκηθείτε στην αποδοχή

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Σκοπός δεν είναι να μην υπάρχουν δύσκολα στη ζωή, αλλά να μπορούμε να τα διαχειριστούμε.  Αναγνωρίστε κάποιες καταστάσεις που είναι πέρα από τις δυνάμεις σας, και αποδεχθείτε τες.

5.      Θεραπευτικές επιλογές για το άγχος και το θυμό

Συνήθως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων αποζητά θεραπεία για την διαχείριση του άγχους. Ωστόσο είναι μία πολύ καλή λύση για να θωρακίσετε την καθημερινότητά σας. Τέτοιες επιλογές είναι η ψυχοθεραπεία, ο βελονισμός και σε τελευταίο στάδιο η φαρμακευτική αγωγή.

+1 Τέλος είναι εξίσου σημαντικό να υιοθετήσετε μέσα πρόληψης κινδύνων στην καθημερινή σας ζωή για την αποφυγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων που έχουν ως συνέπεια  απώλεια ελέγχου κι  εκρηκτικές συμπεριφορές:

  • Οδηγείτε με ασφάλεια και ακολουθήστε τους κανόνες αυτοπροστασίας στο όχημά σας.
  • Φροντίστε την υγεία σας με προληπτικούς τακτικούς ελέγχους κι επενδύστε σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας.
  • Παρέχετε στην οικογένειά σας συναισθηματική ασφάλεια, φροντίδα και παραδειγματισμό, ώστε να μειώσετε επίκτητες επιθετικές αντιδράσεις.
  • Καλλιεργείστε στα παιδιά σας παιδεία στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Μεριμνήστε για την ασφάλεια των χώρων που ζείτε και εργάζεστε.

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL