Τα 6 συχνότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε  όταν επιλέγετε συναγερμό

Τα 6 συχνότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε συναγερμό


Αποφασίσατε να ενισχύσετε την ασφάλεια του χώρου σας και να επενδύσετε σε έναν προσιτό σύγχρονο συναγερμό, υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης αντοχής.

Η εμπειρία μας λέει πως αρκετά συχνά, συναντάμε σημαντικές ελλείψεις και σφάλματα στις εγκαταστάσεις συστημάτων συναγερμού, συνηθέστερα για λόγους άγνοιας,  λανθασμένης μελέτης των αναγκών και του χώρου ή ακόμη και οικονομίας. Σφάλματα που σχεδόν πάντα επιβαρύνουν τον χρήστη, τόσο οικονομικά όσο και στην ποιότητα της ασφάλειας,  ενώ η αποκατάστασή τους συνήθως χρειάζεται επιπλέον δαπανηρές παρεμβάσεις.

Για τον λόγο αυτό εντοπίσαμε και συνοψίζουμε για εσάς τα 6 συχνότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέξετε τον συναγερμό της αρεσκείας σας.

  1. Αδιαφορία για τις πιστοποιήσεις του εξοπλισμού

Η ποιότητα κάθε συστήματος είναι στενά συνδεδεμένη με τις διαθέσιμες πιστοποιήσεις του από τα διεθνή πρότυπα. Ένα σύγχρονο αναγνωρισμένο λογισμικό, αναμφίβολα θα σας παρέχει εχέγγυα καλής λειτουργίας καθώς θα υιοθετεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.

Ενημερωθείτε για τις πιστοποιήσεις είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σας.

  1. Επιλογή με βασικά κριτήρια την αισθητική και την τιμή και όχι την διαχρονικότητα και την στιβαρότητα του συστήματος

Ο συναγερμός δεν είναι διακοσμητικό είδος προς επίδειξη, ούτε όμως προϊόν φτηνής τηλεφωνικής πώλησης. Μην εμπιστεύεστε ένα σύστημα ασφαλείας  μόνο επειδή είναι οικονομικό, ή ακριβό, ή έχει σύγχρονο σχεδιασμό και υψηλή αισθητική. Τα κριτήρια αυτά δεν αποτελούν από μόνα τους λόγους επιλογής, εάν ο συναγερμός δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες εργοστασιακές εγγυήσεις και δεν είναι επώνυμος.

Ζητήστε επώνυμες λύσεις με γραπτές εργοστασιακές εγγυήσεις αλλά και εγγύηση καλής λειτουργίας του προγραμματισμού και των ρυθμίσεων του συστήματος.

  1. Εγκατάσταση από μη-ειδικούς.

Για την εγκατάσταση, αρμόδιοι είναι μόνο οι ειδικοί στον χώρο της ασφαλείας που έχουν εμπειρία και εξειδικεύονται στα συστήματα συναγερμού. Σημαντικό ρόλο έχουν και οι πιστοποιήσεις τους από την ελληνική Αστυνομία που εγκρίνει τις άδειες λειτουργίας και ελέγχει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Απευθυνθείτε αποκλειστικά σε ειδικούς. Μην διστάσετε να ζητήσετε την άδεια λειτουργίας του εγκαταστάτη, είναι υποχρεωμένος να σας την υποδείξει

  1. Άγνοια όλων των διαθέσιμων επιλογών για τον δικό σας χώρο.

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ο χρήστης να μην γνωρίζει τις ανάγκες του και να αγνοεί τις πιθανές επιλογές για μια αξιόπιστη επένδυση στην ασφάλειά του. Αν χρειάζεστε μια ολοκληρωμένη πρόταση μην διστάσετε να αναζητήσετε επίμονα έναν τεχνικό εγκαταστάτη σύμβουλο ασφαλείας, που όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες σας, αλλά θα σας υποδείξει λύσεις και θα παραμείνει πιστός στην ασφάλειά σας και μετά την εγκατάσταση.

Μην ξεχνάτε, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε, χωρίς χρέωση, ολοκληρωμένη γραπτή μελέτη και οικονομική πρόταση από κάθε επαγγελματία που υπηρετεί τον κλάδο και μη σας διαφεύγουν τα ψιλά γράμματα στις προσφορές, συχνά είναι τα σημαντικότερα.

  1. Ημιτελής παράδοση και εκπαίδευση του χρήστη στο σύστημα.

Η μη εξοικείωσή σας με τον συναγερμό που προνοήσατε να εγκαταστήσετε, τον καθιστούν τελικά δυσλειτουργικό και συχνά ανενεργό. Διεκδικήστε την άρτια εκπαίδευσή σας στη χρήση του νέου σας συναγερμού. Κανείς μας δεν γεννήθηκε ειδικός, ο ρόλος του εγκαταστάτη/τεχνικού είναι να σας παραδώσει αναλυτικά όλες του τις λειτουργίες έως ότου τις κατανοήσετε πλήρως.

Ζητήστε εγχειρίδιο με τις οδηγίες χρήσης στα ελληνικά για να ανατρέξετε εσείς, ή οι υπόλοιποι χρήστες του συστήματος, σε περίπτωση ανάγκης.

  1. Παράληψη σύνδεσης με το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων.

Βάλατε συναγερμό χωρίς προγραμματισμένη 24ωρη σύνδεση με το 24ωρο Κ.Λ.Σ. Μόλις χάσατε το 50% της χρησιμότητάς του. Ανεξάρτητα από το είδος του συναγερμού που καταλήξατε για την ασφάλειά σας, η Spartan Security σε συνεργασία με τον ειδικό που επιλέξατε,  σας παρέχει έναν ολόκληρο μηχανισμό που αδιάκοπα βλέπει και ακούει για εσάς,  όλο το 24ωρο ενημερώνοντας εσάς, τις Αρχές, τους δικούς σας και τον τεχνικό για κάθε παραβίαση ή δυσλειτουργία του συστήματός σας.

Ολοκληρώστε την ασφάλειά σας και αξιοποιήστε πλήρως όλες τις δυνατότητες του συστήματός σας με τη Spartan Security.

Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας.

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL