Συντήρηση Τροφίμων στο ψυγείο: Πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια της υγείας μας;

Συντήρηση Τροφίμων στο ψυγείο: Πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια της υγείας μας;


Το σημερινό μας άρθρο είναι αφιερωμένο στην συσκευή που περιτριγυρίζουμε πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη μες στην ημέρα και ασχολούμαστε σχεδόν μονίμως μαζί της γιατί λατρεύουμε το περιεχόμενο της. Όπως καταλάβατε πρόκειται για το ψυγείο!

Οι λευκές συσκευές δημιουργήθηκαν για να κάνουν εύκολη τη ζωή μας, αρκεί φυσικά να τις χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας. Έτσι και το ψυγείο που υπάρχει σε κάθε σπίτι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, γι’ αυτό, και συγκεντρώσαμε για εσάς τις σημαντικότερες συμβουλές σωστής χρήσης του και σωστής συντήρησης τροφίμων σε αυτό. Η βελτίωση της απόδοσης του ψυγείου και η ασφαλής κατανάλωση των τροφίμων μας αφορούν όλους, γι’ αυτό είναι ένα θέμα που χρήζει ενημέρωσης, ειδικότερα αυτή την περίοδο που σιγά σιγά αυξάνει η θερμοκρασία και θα ξαναρχίσουμε να φυλάμε στο ψυγείο περισσότερα τρόφιμα.

8 tips για σωστότερη χρήση του ψυγείου:

1. Προσοχή στον τρόπο που αποθηκεύετε τα ήδη μαγειρεμένα τρόφιμα! Εάν τοποθετήσετε καυτό φαΐ στο εσωτερικό του ψυγείου, θα αυξηθεί απότομα (και τοπικά) η θερμοκρασία του συγκεκριμένου ραφιού και θα επηρεαστεί αυτόματα η θερμοκρασία των υπόλοιπων τροφίμων.

2. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μην ανοίξετε τις πόρτες του ψυγείου για να μη φύγει η υψηλή θερμοκρασία. Όταν επανέλθει το ρεύμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα θερμόμετρο προκειμένου να εξακριβώσετε ότι δεν ανέβηκε η θερμοκρασία παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Αν έχει μεταβληθεί κατά πολύ, πετάξτε χωρίς δεύτερη σκέψη γαλακτοκομικά, πουλερικά, κρέατα, αλλαντικά, αυγά (και μαγειρεμένα τρόφιμα που περιέχουν αυγά, πχ μαγιονέζα).

- Extra Tip: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που έχετε εγκατεστημένο συναγερμό στον χώρο σας και σύνδεση με το ΚΛΣ της Spartan Security, έχετε το προνόμιο να γνωρίζετε για την ακριβή διάρκεια της διακοπής.

3. Κάντε τακτικά απόψυξη ή όποτε κρίνεται απαραίτητο (όπως όταν θα λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα).

4. Ρυθμίστε την θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

5. Δεν υπάρχει λόγος να υπερφορτώνετε τα ράφια και τα ντουλάπια του ψυγείου σας. Μια τέτοια συνήθεια μπορεί να αποβεί μοιραία για την καλή λειτουργία και απόδοση της συσκευής σας. Τηρήστε σειρά προτεραιότητας ως προς τα προϊόντα που αποθηκεύετε.

6. Γενικώς, πρέπει να είστε προσεχτικοί σχετικά με την αποθήκευση όλων των τροφίμων! Τοποθετείστε σε ειδικά τάπερ ή ασφαλίστε προσεχτικά με σελοφάν το φαγητό/ γλυκό/ σαλάτα ή λαχανικά που θέλετε να διατηρήσετε.

7. Να ελέγχετε τακτικά τι έχετε αποθηκευμένο στο ψυγείο σας και την ημερομηνία λήξης του ή αν συμφωνεί με το διάστημα διατήρησης από την ημέρα του ανοίγματος του (πχ, τυροσαλάτα σε πλαστικό κουτάκι).

8. Συμβουλευτείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο που παραλάβατε μαζί με την συσκευή σας κατά την αγορά του, σχετικά με το που πρέπει να τοποθετούνται τα τρόφιμα ανάλογα με τη σύσταση/ συστατικά τους.

Spartan Security! Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!


Καλέστε μας στο 210 9232437

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL