ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SECURITY MANAGER(ΤΕΥΧΟΣ: 60 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SECURITY MANAGER(ΤΕΥΧΟΣ: 60 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015)

Τι σας οδήγησε στον σχεδιασμό της Υπηρεσίας οπτικής επιβεβαίωσης συναγερμού, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι, ήδη έχουν εγκατεστημένες κάμερες και καταγραφικά συνεχούς κάλυψης στους προστατευόμενους χώρους τους;

Πράγματι η οπτική επιβεβαίωση ως διαδικασία εποπτείας ενός χώρου, παρέχεται τα τελευταία χρόνια απ' όλα τα σύγχρονα καταγραφικά. Ωστόσο, κρίθηκε απολύτως απαραίτητη ως υπηρεσία ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων και Εικόνας (ΚΛΣ), για την πληρέστερη ασφάλεια των ομάδων υψηλού κινδύνου. ‘Ηταν από την αρχή προφανές, πως χωρίς τη σύνδεση του καταγραφικού με 24ωρο ΚΛΣ, η καταγραφή ήταν πλημμελής. Σε αυτό ακριβώς το σημείο εστιάσαμε, ώστε να προβούμε στον σχεδιασμό και διάθεση της υπηρεσίας.

Από όσα γνωρίζουμε σε διεθνές επίπεδο, η υπηρεσία αυτή δεν είναι κάτι νέο, γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, η πλήρης αφομοίωση της υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας καθυστερεί δραματικά για διάφορους λόγους. Οι τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις δεν ήταν τόσο ραγδαίες όσο στον υπόλοιπο προηγμένο δυτικό κόσμο και αρκετοί έλληνες εργαζόμενοι στην υψηλή τεχνολογία, συχνά υπήρξαν μόνο κατ’ ευφημισμό κι όχι ουσιαστικά επαγγελματίες. Εμείς στην Spartan Security, ηγούμαστε μιας ιδεολογίας που στηρίζεται στο απόλυτο επαγγελματισμό και στην ενδελεχή επιμέλεια των παροχών μας και όχι σε πρόχειρες λύσεις που συχνά δίνονται χωρίς δοκιμές, ελέγχους και πιλοτικές εφαρμογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως μόλις τα τελευταία δύο χρόνια το τεχνολογικό περιβάλλον είναι ώριμο, ώστε να διατεθεί η υπηρεσία οπτικής επιβεβαίωσης δοκιμασμένη και πλήρης από το 24ωρο κέντρο μας.

Πού στηρίζετε την βεβαιότητα πως παρέχετε ολοκληρωμένη ασφάλεια μέσω των υπηρεσιών σας στους συνδρομητές;

Η Spartan Security, μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση, με 28 χρόνια εμπειρία στην διαχείριση σημάτων, διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, οργάνωση και υποδομή για την απόδοση κάθε έργου υπεύθυνα, αξιόπιστα και προπαντός αδιάλειπτα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, έχω τη βεβαιότητα πως ο χρόνος λήψης σήματος, τηλεφωνικής διαχείρισης κι επέμβασης από το Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι ο αμεσότερος στην Ελλάδα.  Οι εκατοντάδες έμπειροι συνεργάτες μας, που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά, είναι αυστηρά επιλεγμένοι άριστοι επαγγελματίες και με ουσιαστικές γνώσεις των πιο πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων. Επιπλέον και κατά αποκλειστικότητα, καλύπτουμε ακόμα και τις πιο κρίσιμες καταστάσεις έχοντας το απόλυτο back–up του εξοπλισμού μας κι ένα στιβαρό κι ευέλικτο πληροφοριακό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο πως στρατηγική επιλογή μας για την απόλυτη ασφάλεια των εγκαταστάσεων μας, είναι το μότο μας: «τα πάντα διπλά».

Καλά όλα αυτά για τους ειδικούς, ωστόσο ο τελικός καταναλωτής τι έχει να κερδίσει, αν επιλέξει την υπηρεσία οπτικής επιβεβαίωσης της Spartan Security;

Ο Έλληνας καταναλωτής ειδικά σήμερα, είναι ώριμος, έχει γνώσεις, ένστικτο, και κυρίως ξέρει τι θέλει από μια υπηρεσία… κι αυτό ακριβώς του δίνουμε, καλύπτοντας κάθε ανάγκη για ασφάλεια. Mε την δύναμη της εικόνας, ενημερώνεται άμεσα για την κατάσταση του χώρου του κάτι που αποτελεί επανάσταση στην λήψη και διαχείριση σημάτων ασφαλείας. Να υπογραμμιστεί πως η ενημέρωση δεν γίνεται για μια οποιαδήποτε εικόνα, κάποιας τυχαίας στιγμής,  αλλά ζωντανά σε περίπτωση παραβίασης του χώρου του, από τους έμπειρους χειριστές της Spartan Security.

Μπορείτε να μας αναλύσετε τι γίνεται στην πράξη, μετά την λήψη της εικόνας στο 24ωρο ΚΛΣ και ποιο το πλεονέκτημα;

Όταν οι χειριστές παρακολουθούν απομακρυσμένα το συμβάν τη στιγμή που γίνεται, πετυχαίνουν: επαλήθευση του συναγερμού, έγκαιρη, άμεση και επιβεβαιωμένη αξιολόγησή του και ασφαλώς ταχύτερη ανταπόκριση των Αρχών, αφού αποκλείεται η περίπτωση ψευδοσυναγερμού. Είναι πολύ σημαντικό για τον ιδιοκτήτη και τις Αρχές να γνωρίζουν τον αριθμό των κακοποιών, τα οχήματά τους, αν οπλοφορούν ή ακόμη κι αν πρόκειται για κάποιο γνώριμο πρόσωπο. Πιο απλά, οι χειριστές της Spartan Security, παρακολουθούν το συμβάν την στιγμή που γίνεται! Αν και τόσο απλή η περιγραφή, μόνο στην πράξη μπορεί κανείς να αντιληφθεί τo μέγεθος των δυνατοτήτων αυτής της υπηρεσίας.

Το εύλογο ερώτημά μου είναι πως προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα  του ιδιοκτήτη, τη στιγμή που ο χώρος του ουσιαστικά παρακολουθείται όλο το 24ωρο?

Εξαιρετικά το θέσατε. Ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη και γι αυτό. Η εικόνα λαμβάνεται μόνο σε οπλισμένο σύστημα συναγερμού, δηλαδή σε χώρο δίχως φυσική παρουσία και ασφαλώς κατόπιν γνώσης κι έγκρισης του συνδρομητή. Το σημαντικότερο, κανείς δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τις κάμερες εν αγνοία του. Με τους τρόπους αυτούς επιτυγχάνεται πλήρης προστασία της ιδιωτικής ζωής του ιδιοκτήτη.

Η αλήθεια είναι πως αρκετά ΚΛΣ διαθέτουν αυτή την υπηρεσία. Εσείς που θεωρείται πως διαφοροποιήστε;

Αν δεν σας αρκεί η ασύγκριτη ταχύτητα λήψης του σήματος, (γιατί και η εικόνα ασφαλώς ως σήμα λαμβάνεται), το απόλυτο back–up και η χρήση υψηλής ψηφιακής και τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας που ανέφερα πριν, σας έχω κι άλλα νέα..... Παράλληλα με την υπηρεσία, διατίθεται εφαρμογή για smartphones ή tablets με δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης της εικόνας από τον συνδρομητή. Επιπλέον, ύστερα από διεργασίες ετών, είμαστε σε θέση να διαθέσουμε την υπηρεσία σε οποιοδήποτε καταγραφικό της αγοράς, αφού κατορθώσαμε την πλήρη συμβατότητα της υπηρεσίας στο Κέντρο Λήψης Σημάτων με όλα τα DVR της τρέχουσας τεχνολογίας.

Κύρια Καραμπάτσου η αυτοπεποίθηση και η θέρμη στα λόγια σας προσωπικά με έπεισε… Πείτε μου όμως, ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διατεθεί η υπηρεσία;

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας, το εκλαμβάνω ως κατανόηση της ειλικρινείας και της πίστης στο έργο μας… Εύλογο και το ερώτημά σας.  Οι αναγκαίες συνθήκες για την παροχή της υπηρεσίας είναι: η ύπαρξη εγκατεστημένου συστήματος συναγερμού σε σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Spartan Security, η εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος καταγραφής και μετάδοσης εικόνας που να υποστηρίζεται από UPS και ασφαλώς διαρκής σύνδεση Ιnternet στον χώρο.  Δεν νομίζω πως οι προϋποθέσεις είναι απαγορευτικές για τον προϋπολογισμό ενός συνδρομητή που ζητά το αίσθημα της απόλυτης ασφάλειας.  Τονίζω πως με την υπηρεσία αυτή, η απόδοση του συστήματος ασφαλείας δεν θα βελτιωθεί απλά, θα απογειωθεί.....

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Στη διάθεσή σας για ένα τελευταίο σχόλιο.

Ως υπεύθυνη marketing της Spartan Security μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως τα καλύτερα έρχονται και οι χιλιάδες συνδρομητές μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες ασφαλείας πάνω από τις προσδοκίες τους. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

matina

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner