Τα οφέλη μιας αγκαλιάς για μικρούς και μεγάλους

Τα οφέλη μιας αγκαλιάς για μικρούς και μεγάλους

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας οδηγεί στο να παραμελούμε εκδηλώσεις αγάπης & φροντίδας προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα όπως ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα «μπράβο» ή και ένα άγγιγμα. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, εστιάζουμε στη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει μια αγκαλιά προς τα παιδιά μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα.  

Η αγκαλιά αποτελεί μια έκφραση πολλών συναισθημάτων. Μπορεί να συνδέεται με ενθουσιασμό, χαρά, λύπη ή ανάγκη για συντροφιά.  Επιδρά παρηγορητικά και δίνει αίσθηση προστασίας & ασφάλειας από το πρόσωπο που τη προσφέρει. Σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχτεί πως η αγκαλιά συμβάλλει στην βελτίωση της ψυχολογίας μας και μας κάνει πιο υγιείς.

Ο πάροχος ηλεκτρονικής ασφάλειας Spartan Security εστιάζει στη μέγιστη σημασία που έχει η αγκαλιά, πρωτίστως στα παιδιά, και αναφέρει 7 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να παραμελούμε την συγκεκριμένη ενέργεια  αλλά οφείλουμε να την εφαρμόζουμε με κάθε ευκαιρία.

  1. Η αγκαλιά μπορεί άμεσα να συμβάλλει στην απελευθέρωση οξυτοκινών , ουσιών που μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά και να θεραπεύσουν αισθήματα «μοναξιάς», απομόνωσης και θυμού.
  2. Αγκαλιάζοντας τα παιδιά οικοδομούμε ένα συνδετικό κρίκο που προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς μειώνει την επιθετικότητα και πετυχαίνει περισσότερη συνεργασία και υπακοή.
  3. Τα αγόρια δίνουν τις καλύτερες αγκαλιές, παρ΄όλο που είναι πιο άτακτα και ζωηρά έρχεται η στιγμή που το αγοράκι σας έχει ανάγκη από μία αγκαλιά που το μετατρέπει σε ένα τρυφερό πλάσμα ενώ με τη σειρά του μεγαλώνοντας θα καταλάβει την αξία αυτής της έκφρασης και θα τη χαρίζει απλόχερα.
  4. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας των παιδιών στις αγκαλιές, αγκαλιάστε τα παιδιά σας όταν είναι βρέφη γιατί βοηθά στη νοητική & συναισθηματική τους ανάπτυξη, νήπια γιατί τονώνει την αυτοπεποίθησή τους, όταν είναι έφηβοι ακόμη και ενήλικες.
  5. Η κίνηση της αγκαλιάς χαλαρώνει τους μύες του σώματος. Το σώμα απελευθερώνεται από κάθε είδους ένταση και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς του οργανισμού μας.
  6. Οι άνθρωποι που έχουν εντάξει τη συγκεκριμένη έκφραση συναισθημάτων στη ζωή τους τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι, αισιόδοξοι και ευδιάθετοι.
  7. Η αγκαλιά είναι ένα μάθημα ζωής. Μας διδάσκει να δίνουμε αλλά και να δεχόμαστε. Κατά την εν λόγω κίνηση, και οι δύο συμμετέχοντες «επενδύουν» ισάξια, δέχονται και προσφέρουν ζεστασιά και ασφάλεια και επιδίδονται σε μία σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα. Και οι δύο βγαίνουν κερδισμένοι.
  8. Τέλος, σύμφωνα με μελέτες, κάθε άνθρωπος προκειμένου να διατηρεί την ψυχοσωματική του ισορροπία, έχει ανάγκη 8 αγκαλιές την ημέρα. Προσφέρετέ τις απλόχερα λοιπόν. Το όφελος είναι δικό σας.

Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω πλεονεκτήματα της ένταξης της αγκαλιάς στη ζωή μας, σας καλούμε να δώσετε κίνητρο στον εαυτό σας να εκδηλώσει τη στοργή του για κάθε αγαπημένο πρόσωπο με κάτι τόσο απλό μα τόσο ουσιαστικό και δυνατό, μια ΑΓΚΑΛΙΑ.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner