Η «αχίλλειος πτέρνα» στις υπηρεσίες ασφαλείας

Η «αχίλλειος πτέρνα» στις υπηρεσίες ασφαλείας


Είστε λάτρεις της οργάνωσης, της τάξης και της πρόληψης κι έχετε ήδη ή προετοιμάζεστε να επενδύσετε σε ένα σύστημα ασφαλείας; Μπράβο σας! Η έγκαιρη πρόληψη σώζει, όλοι το ξέρουν αυτό!

Εξάλλου, ο χώρος που ζείτε και εργάζεσθε, αναμφισβήτητα αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σας και το αίσθημα ασφάλειας έχει καθοριστική σημασία στην καλή σας διάθεση.

Κάθε υπηρεσία ωστόσο, έχει τα τρωτά της σημεία που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να τα εντοπίσετε εξ' αρχής.

Πρώτα απ’ όλα ανεξαρτήτως μεγέθους των επιχειρήσεων που ειδικεύονται στην ασφάλεια και ανεξαρτήτως του νομικού πλαισίου, πρέπει να σταθούμε:

  1. Στην δυνατότητα πρόσβασης του προσωπικού ασφαλείας στα προσωπικά σας δεδομένα, όπως ιδιωτικά στοιχεία, τηλέφωνα δικών σας προσώπων κλπ
  2. Στην δυνατότητα επίβλεψης των σημάτων ασφαλείας σας, από τους αυτοματισμούς κάθε επιχείρησης που προφανώς δίνουν πρόσβαση ελέγχου στις καθημερινές σας συνήθειες εισόδου και εξόδου από τον χώρο σας.
  3. Στις διαδικασίες υπεύθυνης ενημέρωσης όπως εσείς επιθυμείτε για την ασφάλειά σας, όπως τηλεφωνική επικοινωνία, e-mails, sms ή ταχυδρομείο.
  4. Στην ανάγκη αδιάλειπτης 24ωρης ηλεκτρονικής φύλαξης χωρίς περιορισμούς.

Απαραίτητη λοιπόν είναι η σωστή θωράκιση της επιχείρησης ασφαλείας που θα εμπιστευτείτε.

Κύριο μέλημα κάθε επιχείρησης ασφαλείας οφείλει να είναι:

  • H ορθή και άμεση αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να αποφευχθούν διαδικτυακές και ηλεκτρονικές ή ακόμη και ανθρώπινες απειλές του εξοπλισμού της.
  • H σωστή επιλογή, συνεχής εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της ομάδας της.
  • H πλήρης συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων με το πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών που εφαρμόζει. 
  • H εφαρμογή των κατάλληλων διαδικασιών ασφάλειας, που θα διευκρινίζουν τις κατά περίπτωση ευθύνες.

Ακολουθώντοας τις παραπάνω ενέργειες η επιχείρηση ασφάλειας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί χωρίς λάθη, παραλήψεις και κυρίως με απόλυτο σεβασμό και προσήλωση στα προσωπικά σας δεδομένα, σεβόμενη πάντα τις αυξημένες απαιτήσεις της λειτουργίας της για εμπιστευτικότητα.

 Η ομάδα της Spartan Security, προς αποφυγή κάθε πιθανού κινδύνου, κατέγραψε, προτείνει κι εφαρμόζει αυστηρά δέκα πρακτικούς τρόπους πρόληψης.  

Σύστημα πρόληψης κάθε λανθασμένης ή επικίνδυνης, για δολιοφθορά, χρήσης δεδομένων.

  1. Απασχόληση αυστηρά και μόνο αδειοδοτημένου προσωπικού ασφαλείας, όπως ακριβώς επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ.
  2. Αυστηρή επιλογή και αδιάκοπη εκπαίδευση του προσωπικού με γραπτή δέσμευση και ρήτρες εμπιστευτικότητας κατά την πρόσληψη.
  3. Αποτροπή πρόσβασης μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στα συστήματα επεξεργασίας και τις φυσικές εγκαταστάσεις των επιχειρησιακών κέντρων.
  4. Περιορισμό της πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα στον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων ή αντιπροσώπων.
  5. Χρήση μηχανισμών καταγραφής και παρακολούθησης των κινήσεων των χρηστών πρόσβασης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  6. Διατήρηση της ασφάλειας δικτύων και εξοπλισμού με τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων: ισχυρού τείχους προστασίας, συστήματα ανίχνευσης και πρόληψης εισβολών, λίστες ελέγχου πρόσβασης, πρωτόκολλα δρομολόγησης (routing) και ασφαλώς back up εξοπλισμό, γεννήτριες, σύνδεση με όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και οπτικές ίνες διαφορετικής όδευσης.
  7. ‘Αριστη λειτουργία του λογισμικού για προστασία από ιούς και κακόβουλα προγράμματα στο σύστημα, για άμεση αντιμετώπιση κάθε πιθανής παραβίασης.
  8. Δυνατότητα αναδημιουργίας δεδομένων σε περίπτωση απώλειας ή διαρροής.
  9. Διεξαγωγή περιοδικών αξιολογήσεων κινδύνου για διαρκή επανεξέταση των πρακτικών ασφαλείας.
  10. Πιστοποιημένη διασφάλιση αδιάλειπτης λειτουργίας (Business Continuity).

Η πραγματική ασφάλεια δεν περιορίζεται στην προστασία της ζωής και της περιουσίας, αλλά επεκτείνεται στην προστασία

των προσωπικών σας δεδομένων.

Μόνο όταν η προστασία των συστημάτων και των δεδομένων αποτελεί προτεραιότητα για μια επιχείρηση ασφαλείας, μπορούμε πράγματι να μιλάμε για μια ολοκληρωμένη κάλυψη χωρίς τρωτά σημεία. Είναι ολοφάνερο πως για να υλοποιηθεί ουσιαστικά και αδιάβλητα μια τέτοια σοβαρή πρόκληση, δεν αρκεί μια απλή νομιμοποίηση των διαδικασιών, αλλά είναι απαραίτητη μια συνεχιζόμενη διαδικασία ελέγχου, εκπαίδευσης και αξιοποίησης της υψηλής τεχνολογίας από κάθε εισερχόμενη απειλή. Προς την κατεύθυνση αυτή, οφείλουν να κινηθούν όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου, 

όχι μόνο να νιώθετε αλλά και να είστε ουσιαστικά ασφαλείς σε κάθε επίπεδο!

Ακολουθήστε το ένστικτό σας για το ποιες επιχειρήσεις σας εξασφαλίζουν ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και επιλέξτε να αναθέσετε την ασφάλειά σας στους πραγματικά ειδικούς! 

Μεγάλη Προσοχή: O επαγγελματισμός και το κύρος μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην ασφάλεια, ανεξαρτήτως μεγέθους, κρίνεται σημαντικά και από την επιλογή συνεργασιών με παρόχους 24ωρης ηλεκτρονικής ασφαλείας.  Καλό θα είναι να εξετάσετε αυτού του είδους τις συνεργασίες πριν αποφασίσετε!

Για μια εξαιρετική εμπειρία ασφάλειας,συμβουλευτείτε τον πιστοποιημένο εγκαταστάτη σας και μην ξεχνάτε:

«Η ασφάλεια είναι θέμα επιλογής!»

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL