Επιλογή Βabysitter 👉🏻 τα σημαντικότερα κριτήρια για την ασφάλειά σας!

Επιλογή Βabysitter 👉🏻 τα σημαντικότερα κριτήρια για την ασφάλειά σας!


Για πολλούς γονείς, ένα από τα πιο αγχωτικά πράγματα είναι η σωστή επιλογή της κατάλληλης νταντάς που θα μπορεί να εμπιστευτεί την φύλαξη του παιδιού τους.

Δυστυχώς με διάφορες ιστορίες ασυνέπειας, αδιαφορίας ακόμη και κακοποίησης, που όλοι μας έχουμε ακούσει, επαληθεύεται πως η πρόσληψη ενός τέτοιου ατόμου είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση!!!  

Πώς όμως μπορείτε να βρείτε κάποιον που μπορεί:

  • να αναλάβει τον ρόλο σας όσο είστε μακριά,
  • να χειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,
  • να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια,
  • να σεβαστεί τις επιθυμίες σας στην ρουτίνα του ύπνου, της καθαριότητας, της μελέτης, του παιχνιδιού αλλά και της διατροφής,
  • να παίξει παιχνίδια και να υιοθετήσει δημιουργικές απασχολήσεις, αντί να αφήσει το παιδί σας μπροστά από μια οθόνη;

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τα βασικά, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό πριν την έναρξη  της διαδικασίας πρόσληψης, να ακολουθηθεί μια πιο εξειδικευμένη μεθοδολογία, εφόσον η φροντίδα των παιδιών ίσως αποτελεί το πιο ευαίσθητο επάγγελμα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε την πρόσληψη του κατάλληλου babysitter.

  • Ελέγξτε τις Συστάσεις.

Οι συστάσεις και το ιστορικό του babysitter είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την πρόσληψή του. Σε μερικά site, μπορείτε να βρείτε μόνοι σας το ιστορικό του καθένα και να ελέγξετε τις προηγούμενες συστάσεις, αλλιώς ρωτήστε τις προηγούμενες οικογένειες. Είναι οι οικογένειες που είχε φροντίσει στο παρελθόν παρόμοιες με την οικογένειά σας; Τα παιδιά έχουν τις ίδιες ηλικίες; Είχε καθήκοντα και ευθύνες παρόμοιες με αυτές που θα θέλατε για τα παιδιά σας; Όπως και με οποιαδήποτε δουλειά, το υπόβαθρο είναι το κλειδί, οπότε αν ο υποψήφιος babysitter σας έχει εμπειρία χειρισμού ευθυνών που είναι παρόμοιες με αυτές που αποζητάτε, τότε είναι πιθανό να είναι ο κατάλληλος.

  • Μελετήστε τις ερωτήσεις συνέντευξης.

Όλοι θέτουμε τις ίδιες ερωτήσεις, τόπος κατοικίας, ηλικία, εμπειρία, διαθεσιμότητα κτλ., αλλά κάθε οικογένεια έχει τη μοναδική σειρά αναγκών της. Οπότε πριν τη συνέντευξη, μελετήστε ποιες είναι οι δικές σας. Είναι επιτακτική ανάγκη για εσάς τα παιδιά σας να κάνουν βόλτα; Χρειάζεστε κάποιον να μαγειρεύει τα γεύματά τους όταν λείπουν; Θέλετε ο φροντιστής να είναι κάτοχος αυτοκινήτου; Υπάρχει ευελιξία στο ωράριό του;

  • Λάβετε υπόψιν τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες των παιδιών σας.

Όλα τα παιδιά έχουν τις ιδιαιτερότητες τους αλλά και κάθε οικογένεια έχει διαφορετικές ανάγκες. Μη φοβηθείτε να προσλάβετε έναν babysitter που έχει διπλή εργασία αν αυτό το κρίνετε απαραίτητο για εσάς. Για παράδειγμα η πρόσληψη ενός που ξέρει πολύ καλά αγγλικά, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εκμάθηση του παιδιού σας της αγγλικής γλώσσας ή ένας φροντιστής με εξειδίκευση στα εικαστικά μπορεί να ενισχύσει το έμφυτο ταλέντο του παιδιού σας στα καλλιτεχνικά. Ασφαλώς αυτή η επιλογή ίσως απαιτεί μεγαλύτερη αμοιβή αλλά μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα από μια μελλοντική εξωσχολική δραστηριότητα.

  • Δείτε αν ο babysitter έχει την ίδια φιλοσοφία με εσάς.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε αν η φιλοσοφία του babysitter ευθυγραμμίζεται με τη δικιά σας. Κάντε τις παρακάτω πιθανές ερωτήσεις:

  • Πως αντιδράτε όταν τα παιδιά θυμώνουν;
  • Πως πειθαρχείτε;
  • Πως αντιδράτε όταν τα παιδιά κλαίνε;
  • Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή φύλαξης παιδιών που έχετε αντιμετωπίσει και πώς το χειριστήκατε;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν ο νέος babysitter ταιριάζει με την οικογένειά σας.

  • Κάντε ένα δοκιμαστικό.

Ίσως πιστεύετε ότι έχετε βρει τον τέλειο υποψήφιο, αλλά ποτέ δεν ξέρετε μέχρι να τον δοκιμάσετε.  Ένας καλός babysitter δεν θα αρνηθεί ποτέ να κάνει ένα δοκιμαστικό με τα παιδιά σας. Επιλέξτε μία μέρα που θα μπορεί να περάσει μία ώρα με τα παιδιά σας και στη συνέχεια αφήστε τους να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι τους. Εάν αλληλοεπιδρά και συνδέετε με τα παιδιά σας, τότε μπορεί να είναι ο κατάλληλος.

  • Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Μπορεί να βρείτε έναν φαινομενικά τέλειο υποψήφιο με τη σωστή εμπειρία, εκπαίδευση και προσόντα. Αλλά αν η αίσθησή σας λέει ότι το άτομο δεν είναι αυτό, μην το καταπολεμήσετε. Είστε ο μόνος που γνωρίζει το τέλειο ταίρι για την οικογένειά σας.

Η πρόσληψη ενός νέου babysitter για να προσέχει τα παιδιά σας

είναι ένα σοβαρο project!

Αξίζει να επενδύστε σε χρόνο πριν τις συναντήσεις σας με υποψηφίους.

 

Εxtra tip: Μια έτοιμη λίστα ερωτήσεων, (κυκλοφορούν αρκετές στο διαδίκτυο που ενδεχομένως να σας ταιριάζουν), θα βοηθήσει αποτελεσματικότερα στο να βρείτε κάποιον που θα αγαπήσει ολόκληρη η οικογένεια.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL