Προστασία από τη φωτιά με σύστημα Πυρανίχνευσης

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι από́ τις πιο όμορφες και αγαπημένες γιορτές του χρόνου και όλοι αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά, τις περιμένουν με ενθουσιασμό. Η διακόσμηση των σπιτιών  δίνει έμφαση σε φωτάκια, λαμπιόνια και πολλά κεριά συμβάλλοντας στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας. Είναι διαπιστωμένο πως οι πολλές ηλεκτρικές συνδέσεις όπως για παράδειγμα τα φωτάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα φωτιστικά στοιχεία της γενικότερης διακόσμησης αλλά και η χρήση κεριών που υπάρχουν στα σπίτια κατά́ τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποτελούν κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις. Ένας ακόμη παράγοντας που ελλοχεύει τον κίνδυνο πυρκαγιάς είναι οι εναλλακτικές πηγές θέρμανσης που βεβαίως προσθέτουν ζεστή ατμόσφαιρα όπως τα τζάκια και οι ξυλόσομπες. Στατιστικά́, ο αριθμός των συμβάντων πυρκαγιάς την περίοδο αυτή́ είναι αυξημένος.

Η Spartan Security προτείνει έναν σίγουρο και οικονομικό τρόπο διαχείρισης και αποτροπής των κίνδυνων αυτών, συστήνοντας την τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης. Με τον τρόπο αυτό προνοείται τον κίνδυνο φωτιάς.

Χρησιμοποιείται ένας ανιχνευτής καπνού και θερμότητας που σκοπός του είναι να ανιχνεύσει τη φωτιά πριν είναι αργά. Το σύστημα πυρανίχνευσης συνδέεται με το σύστημα συναγερμού, με αποτέλεσμα να προειδοποιούν μέσω οπτικών και ακουστικών συσκευών ότι υπάρχει καπνός, πυρκαγιά, διαρροή αερίου ή άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πως λειτουργεί ένα σύστημα πυρανίχνευσης;

Οποιαδήποτε εγκατάσταση, είτε κατοικία είτε μεγάλο κτήριο, μπορεί να διαθέτει ένα αξιόπιστο σύστημα πυρανίχνευσης με ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Προορίζεται για την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας, ανιχνεύοντας άμεσα και αυτόματα την ακριβή θέση της πυρκαγιάς. Ο συναγερμός ενεργοποιείται είτε αυτόματα από τους ανιχνευτές θερμότητας και καπνού είτε χειροκίνητα από συγκεκριμένα σημεία με ειδικά button.  Παράλληλα, ειδοποιείται απευθείας, μέσω του κέντρου της Spartan Security, o ιδιοκτήτης & η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένα σύστημα πυρανίχνευσης αποτελείται από έναν πίνακα πυρανίχνευσης, ανιχνευτές πυρανίχνευσης και σήμανση πυρανίχνευσης, όπως για παράδειγμα φόρους και σειρήνες.

Ποια είναι η σωστή και αποτελεσματική τοποθέτηση του συστήματος πυρανίχνευσης;

Για να είναι ένα σύστημα πυρανίχνευσης αποτελεσματικό, θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη του χώρου και μετά η αντίστοιχη τοποθέτηση του. Σημεία που πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ένα τέτοιο σύστημα είναι:

 • Διάδρομοι και περάσματα διαφυγής.
 • Υπνοδωμάτια, καθώς είναι πολύ εύκολο στον ύπνο να μη γίνει αντιληπτός ο καπνός.
 • Δωμάτια που έχουν υψηλό κίνδυνο ανάφλεξης και ταχεία εξάπλωση της φωτιάς με άμεση απειλή, όπως στην κουζίνα.
 • Δωμάτια που ζουν άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένοι.

Είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε τέτοια μέρη ώστε να γίνεται γρήγορος και ακριβής εντοπισμός της φωτιάς.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι το σύστημα συνδέεται με το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων της Spartan Security, άρα όπου και αν βρίσκεστε σε όλες τις περιπτώσεις πυρκαγιάς η Spartan Security δίνει στους συνδρομητές της εύκολη και αποτελεσματική λύση.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τον εγκαταστάτη σας Spartan Security: Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας.

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
 • i pin Αγ. Αναργύρων 40
  Κορωπί 194 00
 • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
  Αθήνα 117 43
 • i email info@spartan.gr
 • i tel 210 92 32 437bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43