5+1 συχνές αστοχίες κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού και πώς να τις αποφύγετε

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

Η ζεστασιά και η θαλπωρή ενός σπιτιού είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας. Η επιλογή και η τοποθέτηση του κατάλληλου συστήματος  συναγερμού αποτελεί δύσκολη υπόθεση, αφού πρέπει να λάβετε πολλά πράγματα υπόψιν, προτού προχωρήσετε στην εγκατάστασή του..

Η Spartan Security σας ενημερώνει για τα 6 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε να τοποθετήσετε ένα σύστημα συναγερμού, με στόχο την απόλυτη ασφάλειά σας:

 1. Επιλογή συναγερμού χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αρχιτεκτονική του σπιτιού: Είναι σημαντικό να προηγηθεί μελέτη της αρχιτεκτονικής του χώρου σας μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας προστασίας, με στόχο την κατάλληλη επιλογή συστήματος. Τα τρωτά σημεία, οι είσοδοι του σπιτιού και το γκαράζ αποτελούν μόνο μερικά από τα σημεία, στα οποία πρέπει να δώσει κανείς ιδιαίτερη βάση. Η προσθήκη ανιχνευτών κίνησης, παγίδων, σειρήνων και άλλων προστατευτικών μηχανισμών ενισχύει περαιτέρω τον προστατευτικό κλοιό.
 2. Ακατάλληλη σύνδεση μαγνητικών επαφών: Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η σύνδεση των μαγνητικών επαφών σε πόρτες ή παράθυρα δεν είναι η κατάλληλη, προκαλώντας συχνά ψευδοσυναγερμούς. Στόχος για την ομαλή λειτουργία του συστήματος είναι η βέλτιστη εγκατάστασή τους με τη χρήση ειδικών υλικών και κολλητικών προϊόντων.
 3. Μη ενδεδειγμένη καλωδίωση συναγερμού: Συχνά, υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ του κεντρικού πίνακα και των αισθητήρων ή παρατηρούνται αθωράκιστες καλωδιώσεις και καλώδια λάθος τύπου. Ο τύπος των καλωδίων που θα χρησιμοποιηθούν είναι εξαιρετικά σημαντικός, αφού καθορίζει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.
 4. Παράλειψη προσθήκης tamper: Ο διακόπτης tamper ή αλλιώς αντιβανδαλιστική προστασία, τοποθετείται στην εξωτερική σειρήνα, τον κεντρικό πίνακα, του αισθητήρες και τους ανιχνευτές. Ο διακόπτης αυτός ενεργοποιείται όταν υπάρχει πρόθεση αφαίρεσης ή απεγκατάστασής του, σε περιπτώσεις παραβίασης. Συνήθως, δεσμεύεται μία ζώνη στον πίνακα για το tamper, ενώ ειδικότερα στις εξωτερικές σειρήνες ενός σπιτιού η χρήση του κρίνεται απαραίτητη.
 5. Ακατάλληλο σημείο τοποθέτησης κεντρικού πίνακα συναγερμού: Συμβουλευτείτε το προσωπικό εγκατάστασης του συστήματος για το προτεινόμενο σημείο τοποθέτησης του πίνακα. Ο πίνακας πρέπει να βρίσκεται σε ένα σημείο του σπιτιού με δύσκολη πρόσβαση, που να μην είναι εύκολα ορατό σε εισβολείς. Πρέπει να αποφευχθεί η τοποθέτηση του κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή ψηλά σε κάποιο τοίχο.
 6. Σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων: Δυστυχώς, η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού δεν αρκεί για την προστασία του σπιτιού σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η ασφάλειά σας έγκειται στην κινητοποίηση των γειτόνων για κάλεσμα της Άμεσης Δράσης. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να συνδεθείτε με ένα αξιόπιστο 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο θα σας προστατεύει από κάθε είδους κίνδυνο, ειδοποιώντας τις αρμόδιες αρχές.

 Η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Πραγματοποιήστε την απαραίτητη έρευνα, https://www.spartan.gr/sindromites/synagermos ενημερωθείτε και διαλέξτε το σύστημα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Ένα άρτιο σύστημα ασφαλείας βάσει των ειδικών χαρακτηριστικών του σπιτιού σας, εγγυάται τη μέγιστη προστασία από κάθε είδους κακόβουλη ενέργεια.

Μη ξεχνάτε… Η ασφάλεια αποτελεί το κορυφαίο αγαθό.

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
 • i pin Αγ. Αναργύρων 40
  Κορωπί 194 00
 • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
  Αθήνα 117 43
 • i email info@spartan.gr
 • i tel 210 92 32 437bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43