Επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο με ασφάλεια

Επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο με ασφάλεια


Τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν ιδανικό προορισμό για εξόρμηση κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Πρόκειται για εξαιρετική πρόταση διασκέδασης τόσο για οικογένειες όσο και για φιλικές παρέες. Συνδυάζει τα πανέμορφα χιονισμένα τοπία με έντονες αλλά συνάμα απολαυστικές αθλητικές δραστηριότητες (σκι, snowboard).

Τα προαναφερόμενα αθλήματα αποτελούν εξαιρετική μορφή άσκησης, καθώς γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες (πόδια, κοιλιακούς, ώμους, χέρια) και συμβάλλουν χωρίς αμφιβολία στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ δίνουν την ευκαιρία στους αθλούμενους να απολαύσουν βόλτες στα χιονισμένα ορεινά τοπία.

Παρόλα αυτά, η εξάσκηση των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων απαιτεί ικανότητα, εκπαίδευση και εμπειρία. Ιδιαίτερα όσοι δοκιμάζουν πρώτη φορά την τύχη τους στα αθλήματα αυτά, οφείλουν να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί  για την ασφάλεια τόσο την δική τους όσο και των υπόλοιπων επισκεπτών.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν πτώσεις, τραυματισμοί και άλλες επικίνδυνες τροπές στην εξόρμησή μας, είναι καλό να ακολουθούνται οι παρακάτω κανόνες κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα χιονοδρομικό κέντρο.

  1. Ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες

Πρώτο και κύριο βήμα πριν αναχωρήσουμε για τον χειμερινό μας προορισμό αποτελεί η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα επίσκεψης του χιονοδρομικού. Στις περιπτώσεις όπου προβλέπεται έντονη χιονόπτωση, θύελλα ή ομίχλη, τότε συστήνεται η αναβολή της εξόρμησης.

  1. Προστασία από τον ήλιο

Κάθε επισκέπτης χρειάζεται να έχει μαζί του αντηλιακή κρέμα καθώς η έκθεση στον ήλιο ορισμένων μερών του σώματός του (μύτη, αυτιά) μπορεί να είναι επικίνδυνη λόγω του υψόμετρου.

  1. Συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας του χιονοδρομικού κέντρου

Σε όλα τα στάδια του θέρετρου (πχ. lift, πίστες) υπάρχουν ορισμένα μέτρα ασφαλείας που πρέπει κάθε επίδοξος σκιέρ να ακολουθεί. Για παράδειγμα καθώς βρίσκεται στους εναέριους αναβατήρες (lift) να κατεβάζει πάντα την ασφάλεια προστασίας, να αποφεύγει τα δέντρα κατά τη διάρκεια της κατάβασης και άλλα πολλά.

  1. Αλληλεπίδραση με άλλους επισκέπτες

Κατά τη διάρκεια των αθλητικών σας δραστηριοτήτων, όπως είναι φυσικό, θα συναντήσετε μπροστά και δίπλα σας και άλλα άτομα που αθλούνται. Είναι ανάγκη, ιδιαίτερα εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το άθλημα, να δίνετε πάντα προτεραιότητα και να πορεύεστε αμυντικά και όχι επιθετικά. Τέλος, συστήνεται να μη σταματάτε ποτέ στη μέση της πίστας ειδικά σε πίστες με χαμηλή ορατότητα.

  1. Προσωπικές Ικανότητες

Κάθε αθλούμενος χρειάζεται να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του στις συγκεκριμένες δραστηριότητες ώστε να μπορεί να αξιολογήσει αν μία πίστα είναι πολύ δύσκολη για αυτόν και υπερβαίνει το επίπεδό του.

  1. Βοήθεια

Σε περίπτωση ατυχήματος όπου δε συμμετέχετε εσείς καλό είναι να σταματήσετε και να βοηθήσετε όπως μπορείτε. Εάν όμως δεν είστε κατάλληλα εκπαιδευμένος μπορεί η θέληση για να βοηθήσετε να χειροτερεύσει τα πράγματα, οπότε είναι καλύτερα να αναφερθείτε σε κάποιον πιο έμπειρο για τη κλήση βοήθειας.

Συστήνεται σε κάθε επισκέπτη ενός χιονοδρομικού κέντρου να εφαρμόζει τις παραπάνω συμβουλές, προκειμένου να απολαύσει την χειμερινή του εξόρμηση με ασφάλεια.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL