Tips για την ασφάλεια του σπιτιού σας κατά τις χειμερινές διακοπές

Tips για την ασφάλεια του σπιτιού σας κατά τις χειμερινές διακοπές


Οι διακοπές ανά περιόδους αποτελούν πλέον ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο αφού βοηθούν να ξεφύγουμε από τις ασχολίες και το καθημερινό άγχος και μας δίνουν την ευκαιρία  να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με  αγαπημένα πρόσωπα.

Όπως είναι σύνηθες, την περίοδο των εορτών ο κόσμος προτιμάει είτε να επισκέπτεται τα χωριά, τις εξοχικές του κατοικίες ή ακόμα και να ταξιδεύει σε προορισμούς του εξωτερικού. Είτε πρόκειται για πολυμελή  οικογένεια είτε για έναν ένοικο, το γεγονός ότι «εγκαταλείπει» την οικεία του για έναν αριθμό ημερών, αποτελεί την ιδανική συνθήκη για τους διαρρήκτες. Οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δραστηριοποιούνται πιο έντονα την εορταστική περίοδο, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος επιδίδεται σε εκδρομές και χειμερινές εξορμήσεις.

Κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του τις ακόλουθες συμβουλές – πρακτικές, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις διακοπές του με σιγουρία για την ασφάλεια της οικίας του.

Αλληλογραφία

Μία από τις μικρές, παρόλα αυτά σημαντικές ενδείξεις, για τους διαρρήκτες μπορεί να είναι η «μαζεμένη» αλληλογραφία. Η αλληλογραφία που για αρκετές ημέρες δεν έχει συλλεχθεί υποδεικνύει την απουσία των κατόχων της και συνεπώς μπορεί να θέσει το σπίτι τους στον στόχο. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να έχει ενημερωθεί κάποιος φίλος ή γείτονας προκειμένου να συλλέγει τα γράμματα.

Social Media

Όσο καλή και εάν είναι η διάθεση κάποιου να μοιραστεί τις στιγμές των διακοπών του στα κοινωνικά δίκτυα, η κοινοποίηση αυτή της απουσίας του από το σπίτι του, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για πιθανούς διαρρήκτες. Στην περίπτωση που έχει ανάγκη να μοιραστεί τις στιγμές του αυτές τότε πρέπει:

  • Να έχει ιδιωτικό λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα (που άγνωστοι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση)
  • Να μην αναφέρει ακριβείς ημερομηνίες των διακοπών του
  • Να μην ανεβάζει φωτογραφίες με ταξιδιωτικά έγγραφα (εισιτήρια κτλ.)

Πόρτες και Παράθυρα

Ο ιδιοκτήτης πρέπει να κλειδώνει τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού του. Όσο προφανής και εάν είναι η συγκεκριμένη συμβουλή, είναι γεγονός πως το 40% των σημειωμένων διαρρήξεων πραγματοποιούνται δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια.

Δεύτερο κλειδί

Είναι συνετό να δώσουμε σε κάποιο άτομο που εμπιστευόμαστε ένα δεύτερο κλειδί, προκειμένου να ελέγχει τακτικά την οικία μας και να δείχνει ότι υπάρχει κίνηση στο σπίτι. Το ολιγόλεπτο άνοιγμα των παραθύρων και των κουρτινών μπορεί να αποτρέψει κάποια σχεδιασμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Φως με χρονοδιακόπτη

Με άξονα την αποτροπή των διαρρηκτών, η χρήση φωτός με χρονοδιακόπτη αποτελεί εξαιρετικά απλή και πρακτική λύση. Τέτοιου είδους φώτα μπορούμε πριν φύγουμε να τα προγραμματίσουμε να ανάβουν έτσι ώστε να υποδεικνύεται ότι υπάρχει κίνηση στο σπίτι

Σύστημα Ασφαλείας

Η πιο αποτελεσματική λύση προκειμένου κάθε ιδιοκτήτης να παραμείνει ήσυχος κατά τη διάρκεια των διακοπών του είναι η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στην οικία του και ειδοποιείται για οποιαδήποτε πιθανή παραβίαση. Η Spartan Security με τις μοναδικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει για κάθε οικιακή ανάγκη είναι η μόνη έμπιστη επιλογή για την ασφάλειά σας. Ενημερωθείτε για όλες τις υπηρεσίες εδώ.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL