Tips για την ασφάλεια του σπιτιού σας κατά τις χειμερινές διακοπές

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

asfaleia spitiou blog

Οι διακοπές ανά περιόδους αποτελούν πλέον ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο αφού βοηθούν να ξεφύγουμε από τις ασχολίες και το καθημερινό άγχος και μας δίνουν την ευκαιρία  να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με  αγαπημένα πρόσωπα.

Όπως είναι σύνηθες, την περίοδο των εορτών ο κόσμος προτιμάει είτε να επισκέπτεται τα χωριά, τις εξοχικές του κατοικίες ή ακόμα και να ταξιδεύει σε προορισμούς του εξωτερικού. Είτε πρόκειται για πολυμελή  οικογένεια είτε για έναν ένοικο, το γεγονός ότι «εγκαταλείπει» την οικεία του για έναν αριθμό ημερών, αποτελεί την ιδανική συνθήκη για τους διαρρήκτες. Οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δραστηριοποιούνται πιο έντονα την εορταστική περίοδο, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος επιδίδεται σε εκδρομές και χειμερινές εξορμήσεις.

Κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του τις ακόλουθες συμβουλές – πρακτικές, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις διακοπές του με σιγουρία για την ασφάλεια της οικίας του.

Αλληλογραφία

Μία από τις μικρές, παρόλα αυτά σημαντικές ενδείξεις, για τους διαρρήκτες μπορεί να είναι η «μαζεμένη» αλληλογραφία. Η αλληλογραφία που για αρκετές ημέρες δεν έχει συλλεχθεί υποδεικνύει την απουσία των κατόχων της και συνεπώς μπορεί να θέσει το σπίτι τους στον στόχο. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να έχει ενημερωθεί κάποιος φίλος ή γείτονας προκειμένου να συλλέγει τα γράμματα.

Social Media

Όσο καλή και εάν είναι η διάθεση κάποιου να μοιραστεί τις στιγμές των διακοπών του στα κοινωνικά δίκτυα, η κοινοποίηση αυτή της απουσίας του από το σπίτι του, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για πιθανούς διαρρήκτες. Στην περίπτωση που έχει ανάγκη να μοιραστεί τις στιγμές του αυτές τότε πρέπει:

 • Να έχει ιδιωτικό λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα (που άγνωστοι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση)
 • Να μην αναφέρει ακριβείς ημερομηνίες των διακοπών του
 • Να μην ανεβάζει φωτογραφίες με ταξιδιωτικά έγγραφα (εισιτήρια κτλ.)

Πόρτες και Παράθυρα

Ο ιδιοκτήτης πρέπει να κλειδώνει τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού του. Όσο προφανής και εάν είναι η συγκεκριμένη συμβουλή, είναι γεγονός πως το 40% των σημειωμένων διαρρήξεων πραγματοποιούνται δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια.

Δεύτερο κλειδί

Είναι συνετό να δώσουμε σε κάποιο άτομο που εμπιστευόμαστε ένα δεύτερο κλειδί, προκειμένου να ελέγχει τακτικά την οικία μας και να δείχνει ότι υπάρχει κίνηση στο σπίτι. Το ολιγόλεπτο άνοιγμα των παραθύρων και των κουρτινών μπορεί να αποτρέψει κάποια σχεδιασμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Φως με χρονοδιακόπτη

Με άξονα την αποτροπή των διαρρηκτών, η χρήση φωτός με χρονοδιακόπτη αποτελεί εξαιρετικά απλή και πρακτική λύση. Τέτοιου είδους φώτα μπορούμε πριν φύγουμε να τα προγραμματίσουμε να ανάβουν έτσι ώστε να υποδεικνύεται ότι υπάρχει κίνηση στο σπίτι

Σύστημα Ασφαλείας

Η πιο αποτελεσματική λύση προκειμένου κάθε ιδιοκτήτης να παραμείνει ήσυχος κατά τη διάρκεια των διακοπών του είναι η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στην οικία του και ειδοποιείται για οποιαδήποτε πιθανή παραβίαση. Η Spartan Security με τις μοναδικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει για κάθε οικιακή ανάγκη είναι η μόνη έμπιστη επιλογή για την ασφάλειά σας. Ενημερωθείτε για όλες τις υπηρεσίες εδώ.

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
 • i pin Αγ. Αναργύρων 40
  Κορωπί 194 00
 • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
  Αθήνα 117 43
 • i email info@spartan.gr
 • i tel 210 92 32 437bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43