Συμβουλές Προστασίας για το Σεισμό
i facebooki facebooki twitter  i youtube linkedin tel

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

seismos blog

Το ενδεχόμενο του να έρθουμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο του σεισμού είναι μια κατάσταση που σχεδόν όλους μας τρομοκρατεί. Ωστόσο, μπορούν να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί αν δεν αντιδράσετε βάσει πανικού ή ακόμα και να γλιτώσετε ακόμα και υλικές ζημιές του χώρου εφόσον είστε ενημερωμένοι με τις κατάλληλες συμβουλές και τις ακολουθήσετε.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις πιο εύστοχες και χρήσιμες συμβουλές αποκλειστικά για εσάς προκειμένου να μειωθούν στο κατά δυνατόν οι πιθανότητες ατυχημάτων!

 1. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στερεωμένα στους τοίχους αντικείμενα όπως: θερμοσίφωνας, δεξαμενή καυσίμου, δεξαμενή νερού, ράφια, βιβλιοθήκες και αντίστοιχα, καλά στερεωμένα στην οροφή του χώρου τα φωτιστικά ή ο στατικός ανεμιστήρας
 2. Μην διακοσμείτε την είσοδο/ έξοδο των θυρών με ψηλά έπιπλα καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μετακινηθούν με αποτέλεσμα να εμποδίσουν τις άμεσες κινήσεις σας
 3. Προτιμήστε να τοποθετείτε βαριά αντικείμενα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα ράφια
 4. Μελετήστε τους χώρους του σπιτιού σας και καταλήξτε στο ποιοι ενδείκνυνται για προφύλαξη σε περίπτωση σεισμού (πχ: κάτω από ανθεκτικά έπιπλα όπως γραφείο ή τραπεζαρία)
 5. Αν δεν εντοπίστε κατά τη διάρκεια του συμβάντος κάποιον από τους προαναφερθέντες χώρους, γονατίστε στο μέσο του δωματίου αποσκοπώντας στο να μειώσετε το ύψος σας και με την βοήθεια των χεριών σας καλύψτε το κεφάλι και τον αυχένα
 6. Να είστε απομακρυσμένοι από γυάλινες επιφάνειες (καθρέφτες, τζαμαρίες), εξωτερικούς τοίχους και ηλεκτρικά καλώδια
 7. Ελέγξτε αν λειτουργούν σωστά τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου
 8. Κλείστε τους γενικούς διακόπτες ηλεκτρισμού/ νερού και φυσικού αερίου από τον πίνακα ελέγχου
 9. Ενημερωθείτε για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης : 112 (Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης), 199 (Πυροσβεστικό Σώμα), 166 (ΕΚΑΒ), 100 (Ελληνική Αστυνομία)
 10. Έχετε στην κατοχή σας φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, σφυρίχτρα, φακό και κουτί με πρώτες βοήθειες
 11. Αποφύγετε να βγείτε στο μπαλκόνι
 12. Μην προσπαθήσετε να φύγετε σπασμωδικά και γρήγορα από το σπίτι σας, περιμένετε ώσπου να τελειώσει η σεισμική δόνηση
 13. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε χώρο με συνωστισμό όπως κάποιο εμπορικό κέντρο, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην προβείτε σε άτακτη έξοδο καθώς διατρέχετε υψηλό κίνδυνο να ποδοπατηθείτε

Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να διατηρείτε την ψυχραιμία σας, τα περισσότερα ατυχήματα λαμβάνουν χώρα λόγω της έλλειψης της!

 Spartan Security
Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Copyright © 2021 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43