Blog

black friday blog

Η μεγαλύτερη ημέρα φυσικών αλλά και διαδικτυακών αγορών πλησιάζει. Η επονομαζόμενη Black Friday αποτελεί ετήσιο πλέον θεσμό που έχει καθιερωθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Φυσικά και online καταστήματα ετοιμάζονται να υποδεχτούν χιλιάδες καταναλωτές/χρήστες, που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της συγκεκριμένης ημέρας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δείχνει φανερή προτίμηση στις διαδικτυακές αγορές, καθώς τα οφέλη που του προσφέρουν είναι αναρίθμητα. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται:

  • Εξαιρετική ταχύτητα συναλλαγών
  • Ευκολία πραγματοποίησης αγορών από το σπίτι/γραφείο
  • Μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων προς επιλογή (καθώς τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν χιλιάδες κωδικούς που ένα φυσικό κατάστημα είναι αδύνατο να αποθηκεύσει)
  • Γρήγορη πληρωμή (μέσω τραπεζικής κάρτας)
  • Παρακολούθηση παραγγελίας online

Παρόλα τα ποικίλα οφέλη, δεν αναιρείται το γεγονός πως όλες διαδικτυακές αγορές ενέχουν πολλούς κινδύνους. Το γεγονός οφείλεται στην φύση του διαδικτύου, όπου κάθε πληροφορία ή προσωπικό δεδομένο με την κατάλληλη μεταχείριση μπορεί να γίνει γνωστό σε άτομα με κακόβουλες προθέσεις.

Για τους λόγους αυτούς, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ορισμένους τρόπους εξαπάτησης αλλά και τεχνικές προφύλαξης από αυτούς. Μόνο έτσι μπορούν να διασφαλίσουν ότι σε αυτό το Black Friday θα πραγματοποιήσουν τις online αγορές τους με ασφάλεια.

Phishing

Μία από τις πιο γνωστές τεχνικές εξαπάτησης των διαδικτυακών καταναλωτών είναι το λεγόμενο phishing. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μιμούμενοι κάποιον τραπεζικό φορέα που τους ζητάει να τους «υπενθυμίσουν» τους μυστικούς τους κωδικούς. Οι χρήστες πρέπει να βεβαιώνονται για την εγκυρότητα του μηνύματος και εάν βρίσκονται σε αμφιβολία να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζά τους.

Τραπεζικές Συναλλαγές

Οι ψηφιακοί καταναλωτές είναι ανάγκη  να επιλέγουν ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν την πιστοποίηση ασφαλείας διατραπεζικών συναλλαγών και συνεργάζονται με κάποια γνωστή τράπεζα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν την προστασία των διαδικτυακών τους αγορών.

Pharming

Με τον όρο pharming αναφερόμαστε στην κοινή τεχνική εξαπάτησης των κυβερνο-εγκληματιών, όπου ο χρήστης ανακατευθύνεται σε μία μη έγκυρη ιστοσελίδα, παρόλο που ο σύνδεσμος που πληκτρολόγησε ήταν ο σωστός. Η ιστοσελίδα αυτή μιμείται με ακρίβεια τον σχεδιασμό κάποιας γνωστής εταιρίας ή brand και ως συνέπεια ο χρήστης, εμπιστευόμενος τον φορέα, δίνει ανενόχλητα τα προσωπικά του στοιχεία και γίνεται θύμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Κωδικοί Πρόσβασης

Οι διαδικτυακοί καταναλωτές δεν πρέπει να αποθηκεύουν σε κανένα πρόγραμμα περιήγησης ή ιστοσελίδα τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών. Κάνοντάς το, η πληροφορία των στοιχείων της τράπεζάς τους βρίσκεται στον κυβερνοχώρο και συνεπώς μπορεί να παραβιασθεί από απατεώνες του διαδικτύου.

Ακολουθήστε τα προαναφερόμενα tips προκειμένου αυτό το Black Friday να επωφεληθείτε από τις προσφορές, και παράλληλα να είστε σίγουροι για την ασφάλεια σε κάθε σας συναλλαγή.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY.

Επικοινωνία
  • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
    Αθήνα 117 43
  • i email info@spartan.gr
  • i tel 210 92 32 437bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

Copyright © 2019 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43