Blog

870 422 07082018 Σπαρταν

Ο Αύγουστος, είναι εξ ορισμού ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών, θέλοντας τον περισσότερο κόσμο να επιλέγει κάποιο νησί ή γενικά, παραθαλάσσιους προορισμούς, προκειμένου να απολαύσει τα μπάνια του. Υπάρχει, ωστόσο κι ένα ποσοστό υποστηρικτών των διακοπών σε βουνό.

Τα οφέλη των  διακοπών στο βουνό είναι πολλά, όπως :

 • Έχει δροσιά, όλη τη διάρκεια της ημέρας όσο έντονος και να είναι ο ήλιος. Τις πλούσιες και απολαυστικές σκιές που προσφέρουν τα πλατάνια ή τα έλατα δε θα τις συναντήσετε στα νησιά του Αιγαίου ή των Κυκλάδων!
 • Αν και θα είστε σε βουνό, δε σημαίνει ότι θα χάσετε τις δροσερές βουτιές σας! Στα περισσότερα ελληνικά χωριά με υψόμετρο, θα βρείτε ποτάμια με καθαρό νερό, βάθρες ή και λίμνες που επιτρέπεται το κολύμπι κανονικά!
 • Δεδομένου ότι περιοχές σε υψόμετρο, θεωρούνται κυρίως χειμερινοί προορισμοί έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκετε καταλύματα σε χαμηλότερες τιμές.

Η Spartan Security μοιράζεται μαζί σας τις πιο εύστοχες συμβουλές για να απολαύσετε τις διακοπές σας στο βουνό με απόλυτη ασφάλεια!

 • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αρκετά για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε προκειμένου να ανακαλύψετε κρυμμένες ομορφιές σε γραφικά χωριά. Πχ μπορεί από ένα σημείο και μετά, ο δρόμος να στενεύει απότομα, να γίνεται δύσβατος ή να υπάρχει περίπτωση να αποκλειστείτε αν ξεκινήσει μια φαινομενικά αθώα νεροποντή.

Πέρα όμως από την καταλληλόλητα των δρόμων, ενημερωθείτε ανά πόσα χιλιόμετρα θα συναντήσετε βενζινάδικο.

 • Μπορεί το smartphone να σας λύνει τα χέρια ως προς τις λύσεις που σας παρέχει σε θέματα παντός τύπου, όμως μη ξεχνάτε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα έχετε πλήρη κάλυψη δικτύου, όπου κι αν βρίσκεστε.
 • Αν σας αρέσουν οι πεζοπορίες, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την κατάλληλη ένδυση, υπόδηση και γενικό εξοπλισμό. Για την ακρίβεια, απαιτούνται ειδικά «σταθερά» παπούτσια, αντηλιακό, καπέλο προστασίας, μια ανάλαφρη αλλά προστατευτική φόρμα που θα σας επιτρέπει το ελεύθερο περπάτημα, backpack που θα μπορείτε να κουβαλάτε τα απαραίτητα λίτρα νερό και φυσικά το «μικρό» σας φαρμακείο για τυχόν τσιμπήματα ή μικρά τραύματα.
 • Μην ξεχάσετε αν πάρετε μαζί σας κάποια ζακέτα ή ένα φούτερ! Έχετε κατά νου, ότι αν και καλοκαίρι, οι νύχτες το βουνό προβλέπονται αρκετά ψυχρότερες από τα αστικά κέντρα ή τα νησιά.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!

Spartan Security

Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY.

Επικοινωνία
 • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
  Αθήνα 117 43
 • i email info@spartan.gr
 • i tel 210 92 32 437bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

Copyright © 2019 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43