Blog

02032018 spartan siteΤο μοντέλο της οικογένειας όπου η μητέρα μεγαλώνει τα παιδιά στο σπίτι ενώ ο πατέρας είναι το μόνο μέλος που εργάζεται για να ικανοποιεί οικονομικώς τις ανάγκες του νοικοκυριού έχει αλλάξει προ πολλού. Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και γενικότερα με τις ολοένα αυξανόμενες δαπάνες, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να συνεισφέρουν και οι δύο γονείς στα έξοδα του νοικοκυριού. 

Τι γίνεται όμως με το θέμα της φύλαξης των παιδιών;

Ορισμένα ανδρόγυνα «λύνουν» το θέμα με την πολύτιμη βοήθεια των παππούδων/ γιαγιάδων που διατίθενται να προσφέρουν τον χρόνο τους ανιδιοτελώς στη φύλαξη των εγγονιών τους. 

Σε τι λύση καταφεύγουν τα ζευγάρια που δεν έχουν αυτό το προνόμιο;

Επιλέγουν την πρόσληψη κάποιου ειδικού ατόμου; Και αν ναι, με ποια κριτήρια επιλέγουν αυτό το άτομο; Επειδή η ασφαλής καθημερινότητα του παιδιού είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός, καλείστε να πάρετε αποφάσεις που θα το εξασφαλίσουν, παρέχοντας παράλληλα μια ευχάριστη εμπειρία στο παιδί σας τόσο σε πνευματικό επίπεδο όσο και σε διασκέδασης.

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένα τα βασικά στοιχεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε προκειμένου να κάνετε την σωστότερη επιλογή!

1. Αρχικά, συμβουλευτείτε φίλους ή γνωστούς σας και πάνω απ΄όλα άτομα εμπιστοσύνης να σας προτείνουν ειδικούς ανθρώπους, έναντι κάποιας αμοιβής. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε forum στο internet με κύριο κοινό χρηστών γονείς, ιδανικό περιβάλλον για τέτοιου είδους συζητήσεις και απορίες.

2. Προσεγγίστε τα άτομα που θεωρείτε εμπιστοσύνης τηλεφωνικώς προκειμένου να κλείσετε κάποιο είδος συνέντευξης, ενδεχομένως να επισκεφθείτε και το δικό τους χώρο. Με αυτό τον τρόπο θα συζητήσετε κατ’ ιδίαν για το επαγγελματικό τους background. Παράλληλα, θα ανιχνεύσετε την ειλικρινή τους επιθυμία και ενδιαφέρον να ασχοληθούν με αυτό που πραγματεύονται, την φύλαξη παιδιών δηλαδή.

3. Αφού καταλήξετε στους καταλληλότερους υποψηφίους, ζητήστε τους να περάσουν λίγο χρόνο (όντας παρόντες διακριτικά κι εσείς στον χώρο) για να δείτε αν υπάρχει χημεία μεταξύ του παιδιού σας και του ατόμου.

4. Αποφασίσατε ποιο είναι το ιδανικό άτομο για αυτή την «αποστολή»; Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, συζητήστε εξαρχής με ξεκάθαρο τρόπο τις αρμοδιότητες του (τις επιπλέον δουλειές που θα κληθεί να φέρει εις πέρας στο σπίτι, το οικονομικό θέμα και το πρόγραμμα που θα ακολουθεί με το παιδί σας).

5. Ενημερωθείτε για το αν καπνίζει και άλλες πληροφορίες που θεωρείτε απαραίτητες για μία καλή συνεργασία μεταξύ σας και κρατήστε οπωσδήποτε τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Συμφωνείστε τις ημέρες που θα σας επισκέπτεται όπως επίσης, βρείτε εναλλακτική λύση από κοινού σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψει εξ απροόπτου μία μέρα.

Spartan Security! Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

Καλέστε μας στο 210 9232437

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security
Επικοινωνία
  • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
    Αθήνα 117 43
  • i email info@spartan.gr
  • i tel 210 92 32 437bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43