Ασφάλεια παιδιών στο αυτοκίνητο

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

08 07 BLOG

 

Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι το παν, γι’ αυτό και η σωστή ενημέρωση για κάθε μετακίνησή τους με το αυτοκίνητο είναι επιτακτική υπόθεση.

Bασική προϋπόθεση, χωρίς αμφιβολία, είναι η πρόληψη. Όταν ταξιδεύετε με παιδιά στο αυτοκίνητο καταρχήν πρέπει να τηρείτε τους γενικούς κανόνες ασφαλείας.

 

Πώς μεταφέρουμε με ασφάλεια τα παιδιά μας στο αυτοκίνητο;

Ασφαλώς με παιδικό κάθισμα. Αυτό αποτελεί το μοναδικό και υποχρεωτικό μέτρο ασφαλείας για την οδική μεταφορά των παιδιών από τη γέννησή του έως τα 12 έτη περίπου ή ανάλογα το βάρος και το ύψος.


Είναι όλα τα παιδικά καθίσματα ασφαλή;

Θεωρητικά, όλα τα παιδικά καθίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν εγκριθεί ως ασφαλή. Ωστόσο, υπάρχουν ανεξάρτητοι φορείς που πραγματοποιούν δοκιμές (crash tests) αυστηρότερες από αυτές των κανονισμών (R44 & R129), με αυτόν τον τρόπο έχουμε πιστοποιημένα και αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες ως προς την ασφάλεια, την εργονομία, την άνεση αυτών των μοντέλων.

Πότε ένα κάθισμα είναι ασφαλές;

Παράλληλα το κάθισμα θα πρέπει να είναι το κατάλληλο για την ηλικία/βάρος του παιδιού. Για τα βρέφη ενδείκνυνται τα καθίσματα-αβγά, για τα μεγαλύτερα μωρά συστήνονται τα ανάποδα (rear facing) καθίσματα, ενώ για τα πιο μεγάλα παιδιά υπάρχουν τα λεγόμενα highback boosters, καθίσματα με πλάτη και πλευρική προστασία. Επιπροσθέτως το παιδικό κάθισμα θα πρέπει να ταιριάζει στο όχημα που χρησιμοποιούμε, να είναι συμβατό και να έχει τοποθετηθεί σωστά στο αυτοκίνητό μας και να βρίσκεται στις ενδεδειγμένες θέσεις του οχήματος, σύμφωνα με το κατασκευαστή του.

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους!

Έχει υπολογιστεί ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά,

αποτρέπουν κατά 71% τα θανατηφόρα ατυχήματα και κατά 67% τους σοβαρούς τραυματισμούς.


Βασικές συμβουλές ασφαλείας που καλό είναι να θυμόμαστε:

• Το κάθε παιδί να είναι δεμένο με την δική του ζώνη ασφαλείας και φυσικά να μην βάζετε δύο παιδιά μαζί στην ίδια ζώνη ασφαλείας.
• Ακόμη και για τις πιο σύντομες διαδρομές, ασφαλίστε τα παιδιά σας στα παιδικά καθίσματα. Μη ξεχνάτε ότι το 75% των θανατηφόρων ατυχημάτων συμβαίνουν μέσα στην πόλη.
• Μην τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα σε κάθισμα με ενεργοποιημένο αερόσακο. Σε περίπτωση πρόσκρουσης, ο αερόσακος μπορεί ακόμα και να σκοτώσει το παιδί.
• Φοράτε κι εσείς ζώνη ασφαλείας. Το παράδειγμα είναι η καλύτερη εκπαίδευση. Επιπλέον, οι επιβάτες που δεν είναι δεμένοι, σε περίπτωση πρόσκρουσης μπορεί όχι μόνο να τραυματιστούν οι ίδιοι, αλλά και να τραυματίσουν τους συνεπιβάτες τους.
• Μην αφήνετε τα παιδιά σας να ανοίγουν τα παράθυρα και να βγάζουν τα χέρια ή το κεφάλι τους έξω, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο.
• Οι πόρτες του αυτοκινήτου πρέπει να είναι ασφαλισμένες και να ανοίγουν μόνο από έξω. Πολλά παιδιά τραυματίζονται θανάσιμα πέφτοντας έξω κατά τη διάρκεια παιχνιδιού.
• Φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κάποια απασχόληση για το παιδί σας στο αυτοκίνητο (μαλακά παιχνίδια, μικρά παραμύθια, cd).
• Εάν τα παιδιά γκρινιάζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συνήθως έχουν κάποιο λόγο. Μπορεί να διψούν, να κρυώνουν, να ζεσταίνονται ή να έχουν ζαλιστεί.
• Μην αφήνετε τα παιδιά σας μέσα στο αυτοκίνητο ούτε για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η έκθεση του αυτοκινήτου στο ηλιακό φως σε μέρες με ήπιες θερμοκρασίες, μπορεί μέσα σε μισή ώρα να αυξήσει τη θερμοκρασία στην καμπίνα τόσο που να αποβεί μοιραία. Τα βρέφη και τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στην αύξηση της θερμοκρασίας. Χάνουν αναλογικά περισσότερο νερό λόγω θερμότητας, η θερμοκρασία του σώματός τους αυξάνεται γρηγορότερα και κινδυνεύουν περισσότερο από θερμοπληξία.

 

Επενδύουμε στην οδική ασφάλεια του παιδιού εφαρμόζοντας βασικούς κανόνες ασφαλείας και λέμε «ναι» στη ζωή.

Γιατί τα παιδιά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε!

 

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
  • i pin Αγ. Αναργύρων 40
    Κορωπί 194 00
  • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
    Αθήνα 117 43
  • i email info@spartan.gr
  • i tel 210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43