H αξία της φιλίας

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

αξία της φιλίας

 

Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και στη συνολική ποιότητα ζωής τους. Φίλοι είναι αυτοί που σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου, που σε κάνουν να γελάς και να νιώθεις καλά κάθε στιγμή. Είναι αυτοί που βρίσκονται δίπλα σου στα καλά και τα κακά, τα εύκολα και τα δύσκολα και σε στηρίζουν. Μέσα από τη φιλία, οι άνθρωποι γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, ωριμάζουν και γεμίζουν εμπειρίες.


Υπάρχει αληθινή φιλία;

Η αληθινή φιλία, όπως και κάθε σχέση, απαιτεί θυσίες, προθυμία, επένδυση χρόνου, ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, πίστη, στοργή, αποδοχή και ανιδιοτέλεια. Εάν προσπαθείτε μονίμως να εντυπωσιάσετε τους άλλους γύρω σας χωρίς να εκφράζετε τις ειλικρινές σας σκέψεις, η σχέση θα παραμείνει επιφανειακή και δεν θα αναπτυχθεί, ενώ παράλληλα θα αποτρέψετε τη σύναψη μιας αληθινής φιλίας, στερώντας από τους άλλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πραγματικό σας εαυτό. Αν επενδύετε σε ανθρώπους με σκοπό το συμφέρον, την συνήθεια ή την ευκολία, αποδεχτείτε πως δεν πρόκειται για γνήσια φιλία αλλά για παροδικές γνωριμίες. Στην περίπτωση αυτή, μην αναμένετε την πληρότητα που συνοδεύει κάθε αληθινή φιλία και διαχωρίστε τα συναισθήματά σας πριν βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


Ποια τα οφέλη της ουσιαστικής φιλίας;

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται φίλους στη ζωή τους που να μπορούν να μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά τους, να γιορτάσουν τα ευχάριστα και να βρουν στοργή και συμπόνια στα άσχημα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας οι μοναδικές στιγμές που έχουμε βιώσει μαζί με τους φίλους μας. Ανάμεσα στα πολλά θετικά που προσφέρει η φιλία στους ανθρώπους είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, το μοίρασμα, η απεριόριστη αγάπη, η ατελείωτη διασκέδαση και η επιστροφή στην πραγματικότητα σε περίπτωση που παραστρατήσετε.


Αντέχουν οι φιλίες στον χρόνο;

Είναι προφανές πως η φιλία χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί. Θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να ανοιχτείτε και αντίστοιχα και εσείς να γνωρίσετε τους φίλους σας καλύτερα. Με την πάροδο του χρόνου, θα μάθετε να μοιράζεστε διαφορετικές εμπειρίες και πτυχές του εαυτού σας με φίλους από διάφορα περιβάλλοντα με άλλα χαρακτηριστικά, συνήθειες και κουλτούρα ο καθένας. Πολλές φορές επιλέγουμε διαφορετικούς φίλους ανάλογα με την οικογενειακή κι επαγγελματική μας κατάσταση ή τις συνήθειες μας. Η διαφοροποίηση αυτή στις επιλογές μας είναι ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αρκεί να μην αλλάζουμε τους φίλους μας ανάλογα με τις διαθέσεις μας. Η φιλία οφείλει να έχει ρίζες, κορμό και κλαδιά για να αποκτήσει καρπούς και θα ήταν κρίμα να εγκαταλείπαμε μια φιλία μόνο και μόνο γιατί τα ενδιαφέροντα ή οι συνήθειες μας άλλαξαν.


Ποια είναι τα απαραίτητα συστατικά μιας φιλίας;

Ο σεβασμός είναι προαπαιτούμενο συστατικό της, όπως άλλωστε σε κάθε σχέση. Βασικό χαρακτηριστικό μιας υγιούς φιλίας είναι η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ευελιξία. Η εμπιστοσύνη και η αποδοχή αποτελούν δύο ακόμη βασικές αξίες της φιλίας. Να είστε ειλικρινείς και να αποδέχεστε τις επιλογές των φίλων σας. Δεν χρειάζεται να είστε επικριτικοί, όμως αν πιστεύετε ότι ο φίλος σας κάνει λάθος, εξηγείστε του το σκεπτικό σας με επιχειρήματα και σεβαστείτε το δικαίωμα να επιλέξει τη δική του πορεία.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε και η φιλία είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που προσφέρει η ζωή. Όταν την βρείτε, κρατήστε την σφιχτά, εκτιμήστε την και διατηρήστε την, γιατί είναι αυτή που μπορεί να σας φέρει στιγμές χαράς και ασφάλειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας.


Η επένδυση στους φίλους μας είναι η μεγαλύτερη

και η πιο ανέξοδη επένδυση όλης μας της ζωής.

 

 

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
  • i pin Αγ. Αναργύρων 40
    Κορωπί 194 00
  • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
    Αθήνα 117 43
  • i email info@spartan.gr
  • i tel 210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43