Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Στατική Φύλαξη

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

new

Σε μια προσπάθεια επεξήγησης και ανάλυσης της λειτουργίας της υπηρεσίας Στατικής Φύλαξης, δείτε ένα ειδικό αφιέρωμα από την Ματίνα Καραμπάτσου (Chief Marketing Officer) που απαντά σε στοχευμένες ερωτήσεις γύρω από την Στατική Φύλαξη και του ανθρώπινου δυναμικού που την εκτελεί.

Τι είναι η στατική φύλαξη;

Πρόκειται για τη μέγιστη μορφή ασφάλειας ενός χώρου, καθώς εκπαιδευμένοι φύλακες αναλαμβάνουν την προστασία, τον έλεγχο πρόσβασης, την επίβλεψη των συστημάτων ασφαλείας, παρέχουν βοήθεια και αντιδρούν άμεσα σε περίπτωση κινδύνου.

Ποιες ώρες γίνεται η φύλαξη;

Αυτό εξαρτάται από το χώρο και τις ανάγκες του, για απρόσκοπτη φύλαξη των κομβικών του σημείων. Μπορεί να είναι 24ωρη αλλά και ωριαία, ανάλογα με την περίσταση.

Τι ακριβώς προσφέρει ένας φύλακας;

Ό φύλακας επιτηρεί ή ελέγχει τον χώρο, φροντίζοντας να αποτρέψει κάθε πιθανό κίνδυνο. Για παράδειγμα ελέγχει κάθε σημείο πρόσβασης ενός κτιρίου (πόρτες, παράθυρα, parking, αυλές, φράχτες κ.λ.π) και ανάλογα με την περίπτωση, ελέγχει όσους εισέρχονται ή όσα αυτοκίνητα μπουν στο χώρο.

Συνοπτικά ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχει η στατική φύλαξη;

Aνάλογα τις ιδιαιτερότητες κάθε ανάγκης, παρέχονται: φυσική φύλαξη οικιών, επιτήρηση επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κάθε είδους συνοδεία V.I.P. και φυσική φύλαξη εκδηλώσεων.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες δραστηριότητες ενός φύλακα;

Γενικά το κύριο μέλημα ενός φύλακα είναι να παρακολουθεί και να παρατηρεί ανθρώπους, συμπεριφορές ή και κτιριακές εγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να προβλέψει και να αποτρέψει ένα πιθανό κίνδυνο. Συνοπτικά φροντίζει για την επιβολή των προβλεπόμενων κανονισμών, σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, διεξάγει έλεγχο ασφαλείας στην περιοχή επίβλεψής του, αναφέρει κάθε ύποπτο συμβάν και παρέχει πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί. Σίγουρα οι αρμοδιότητές του ποικίλουν, όμως πάντα είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία.

Τι προβλέπεται για μια έκτακτη φύλαξη ή για μία κοινωνική εκδήλωση;

Είναι συνηθισμένη η ζήτηση των υπηρεσιών στατικής φύλαξης για έκτακτες περιπτώσεις όπως ένας γάμος, ένα εταιρικό event ή ακόμα και ένα υπαίθριο party. Οι φύλακες είναι σε θέση να φροντίσουν για την άρτια διεξαγωγή μιας, μικρής ή μεγάλης σε πλήθος, εκδήλωσης. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια και η διακριτική διαχείριση του πλήθους.

Σε περίπτωση που διαρρηχθεί το σπίτι ή το κατάστημα και χρειαστεί άμεση φύλαξη, πόσο άμεση μπορεί να είναι η εξυπηρέτηση;

Οι επαγγελματίες στην ασφάλεια, διαθέτουν και είναι σε θέση να συντονίσουν άμεσα ομάδες εκπαιδευμένων φυλάκων, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να υπάρχει ετοιμότητα και εγρήγορση, ούτως ώστε να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης οποιαδήποτε στιγμή μέρα ή νύχτα, 365 ημέρες το χρόνο.

Οι φύλακες οπλοφορούν;

Κατηγορηματικά όχι. Κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρα αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.

Τι εξοπλισμό έχει ένας φύλακας;

Οι φύλακες της Spartan security διαθέτoυν τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται ανά περίπτωση, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας, (ανιχνευτές μετάλλων, ασυρμάτους, κινητά, προβολείς, οχήματα περιπολίας, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αναγνωρίσιμες στολές κ.α.), ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της φύλαξης.

Μπορεί ο φύλακας να μην φοράει στολή κατά την υπηρεσία του;

Ασφαλώς, εφόσον ο στόχος είναι μια διακριτική παρουσία στην διαχείριση των καλεσμένων μιας κοινωνικής εκδήλωσης ή φύλαξης ενός επαγγελματικού χώρου, μπορεί να οριστεί το dress-code του φύλακα. Σε κάθε περίπτωση, ο σύμβουλος φυσικής ασφαλείας της Spartan Security πριν την τελική σας επιλογή θα σας κατευθύνει, ώστε να διασφαλιστούν τόσο η ασφάλεια, όσο και η διακριτικότητα.

Αν υπάρχει ήδη σύστημα ασφαλείας και CCTV, τι επιπλέον μπορεί να προσφέρει ένας φύλακας;

Ό φύλακας επιθεωρεί την ορθή λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας, ελέγχει το κλειστό κύκλωμα καμερών και μεριμνά για την αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων. Ασφαλώς η επιτόπια παρουσία του φύλακα εξασφαλίζει τη συντονισμένη και ακαριαία αντίδραση σε περίπτωση επικίνδυνου συμβάντος.

Το προσωπικό διαθέτει κάποια πιστοποίηση;

Το προσωπικό ασφαλείας είναι πιστοποιημένο με ειδική άδεια Security από την ΕΛ.ΑΣ.

Πώς αξιολογείται εάν ο φύλακας εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του;

Η Spartan Security διαθέτει σύγχρονες μεθόδους εποπτείας της εργασίας των φυλάκων από έμπειρους υπεύθυνους ασφαλείας. Παρόλα αυτά, αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσετε την αντικατάσταση του φύλακα, δεν έχετε παρά να το ζητήσετε.

Ποιο είναι το ωριαίο κόστος για ένα φύλακα στη στατική φύλαξη;

Η φύλαξη έχει ωριαία κοστολόγηση ανά φύλακα. Ωστόσο το ύψος αυτής της χρέωσης διαφέρει ανάλογα με το αν η φύλαξη είναι 24ωρη, 12ωρη ή 8ωρη, από το αν είναι έκτακτη ή προγραμματισμένη κι αν αφορά ετήσιο, εξάμηνο ή μηνιαίο συμβόλαιο. Στις χρεώσεις αυτές πρέπει να συνυπολογιστεί το προφίλ του φύλακα. Αν η φύση της φύλαξης απαιτεί ιδιαίτερα προσόντα, για παράδειγμα, γνώσεις ξένων γλωσσών, τεχνολογικές γνώσεις για διαχείριση εξειδικευμένων ERP, εμπειρία σε φυλάξεις V.I.P. κ.α. προφανώς η χρέωση είναι ανάλογη. Σε κάθε περίπτωση, στο κόστος περιλαμβάνεται η εκπαίδευση στο project, η εποπτεία, ο συντονισμός, ο τεχνολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, η στολή, ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης και εννοείται η ευθύνη καταβολής εισφορών, αδειών και τυχόν αποζημιώσεων.

Υπάρχει δυνατότητα κάλυψης σε περιοχές εκτός Αθηνών;

Η Spartan Security διαθέτει ένα αποτελεσματικό, ισχυρό και καλά οργανωμένο δίκτυο στελεχών και οχημάτων, που εξασφαλίζει άριστη και άμεση υποστήριξη σε όλη την Ελλάδα.

 

Για πληρέστερη εξατομικευμένη ενημέρωση, επικοινωνήστε με τους σύμβουλους της Spartan Security, ώστε να ενημερωθείτε με ακρίβεια για τις επιλογές σας, καθώς και για τα κόστη ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
  • i pin Αγ. Αναργύρων 40
    Κορωπί 194 00
  • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
    Αθήνα 117 43
  • i email info@spartan.gr
  • i tel 210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43