Φυσική φύλαξη: Ο ρόλος των ψυχολογικών δεξιοτήτων στην ασφάλεια προσώπων

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

static guard

 

Οι δεξιότητες που απαιτούνται από έναν ειδικό προστασίας θεωρούνται συχνά ως ικανότητες αστυνομικού ή στρατιώτη. Η μεθοδολογία και τα πρακτικά προσόντα μπορεί να διαφέρουν ανά περίπτωση, αλλά οι ψυχολογικές δεξιότητες που απαιτούνται είναι σχεδόν ίδιες. Κάθε άτομο που αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ζωή ενός άλλου ατόμου θα πρέπει να εξετάσει την προσαρμοστικότητα των ψυχολογικών του ικανοτήτων σε διάφορες καταστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν προσαρμοστικότητα σε δύσκολες συνθήκες, έκτακτες κρίσιμες καταστάσεις, ακόμη και αντίξοες συνθήκες ζωής ή θανάτου.
Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της εργασίας στον κλάδο της ασφάλειας είναι επιτακτική ανάγκη για εκείνους που παρέχουν προστατευτικές υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι. Ωστόσο, πέρα από τις προφανείς τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση διαδικασιών, αναμένεται να επιδείξουν συναισθηματική νοημοσύνη, ειλικρίνεια, κρίση και επινοητικότητα.

Πως λοιπόν ο κλάδος της ψυχολογίας μπορεί να βοηθήσει στην ολοκληρωμένη κατάρτιση ενός ανθρώπου που εργάζεται στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας;

Οι ψυχολογικές δεξιότητες

 

Επαγρύπνηση και κριτική σκέψη

Η επαγρύπνηση είναι η δυνατότητα γρήγορης δράσης σε πιθανό κίνδυνο ή δυσκολίες. Τα καθήκοντα ασφαλείας απαιτούν πολλές ώρες εγρήγορσης, μαζί με τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού απειλών για την ασφάλεια ανθρώπων και αντικειμένων. Επομένως, το να μπορεί ένας επαγγελματίας στην ασφάλεια να συνδυάζει την επαγρύπνηση και την κριτική σκέψη, είναι απολύτως απαραίτητο ώστε να προσδιορίσει γρήγορα την καλύτερη πορεία δράσης για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη των απειλών.

Προσαρμοστικότητα κι ευελιξία σε δύσκολες καταστάσεις

Φύλακες ασφαλείας συχνά απαιτούνται για διαφορετικές δουλειές. Κατά συνέπεια, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, που πρέπει να αναζητηθούν, είναι η ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις. Μια άλλη βασική ικανότητα που οφείλουν να διαθέτουν είναι η δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ξαφνικές αλλαγές σε υψηλό επίπεδο στρες και να δρουν ανάλογα.


Χαμηλό προφίλ

Ενώ ορισμένες καταστάσεις απαιτούν ορατή παρουσία ασφάλειας, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού ασφαλείας οφείλει να είναι σε θέση να διατηρήσει χαμηλό προφίλ όταν χρειαστεί.


Διορατικότητα

Δεδομένου ότι ο στόχος της ασφάλειας είναι η πρόληψη σημαντικών περιστατικών, η κατανόηση της ανθρώπινης ψυχολογίας επιτρέπει στον φύλακα να εντοπίσει πιθανά προβλήματα νωρίς και να αποκλιμακώσει την κατάσταση. Το να είναι σε θέση να διαβάσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και να προσαρμόσει τις ψυχολογικές δεξιότητες ανάλογα με τις συνθήκες, είναι απαραίτητο ειδικά όταν ένα άτομο αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ζωή κάποιου άλλου.

Η ασφάλεια είναι θέμα επιλογής

Όλες αυτές οι απαιτήσεις φαίνονται πολύπλοκες και δυσεύρετες, στην πραγματικότητα ωστόσο είναι βασικές και προαπαιτούμενες όταν πρόκειται για τον χώρο της ασφάλειας που από μόνος του είναι ένας κλάδος υψηλών απαιτήσεων. Μυστικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο επαγγελματισμός, κύρος, αξιοπιστία, συνεχής προσπάθεια, αυστηρή επιλογή συνεργατών και σεβασμός στην διαφορετικότητα των αναγκών κάθε πελάτη.

Ως πάροχοι υπηρεσιών ασφαλείας, στη Spartan Security, η αποστολή και προτεραιότητά μας είναι η ολοκληρωμένη προστασία των πελατών που μας εμπιστεύονται την ασφάλειά τους.

Spartan Security: Kρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

 

 

 

 

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
  • i pin Αγ. Αναργύρων 40
    Κορωπί 194 00
  • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
    Αθήνα 117 43
  • i email info@spartan.gr
  • i tel 210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43