Το νομικό πλαίσιο πιστοποίησης των επαγγελματιών στην ασφάλεια

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

Πώς μπορείτε να κρίνετε αν έχουν ληφθεί υπόψιν όλοι οι σημαντικοί παράγοντες για να λειτουργεί ο συναγερμός σας στο μέγιστο; Υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε πως η παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στον χώρο σας θα γίνεται από εγκεκριμένες εταιρείες από την Ελληνική Αστυνομία;

Η εγκατάσταση του συναγερμού αποτελεί μια επένδυση για την ασφάλεια του χώρου σας αλλά και μια υπηρεσία με ιδιαίτερο αντικείμενο αφού θα πρέπει να εμπιστευτείτε στους ειδικούς την προστασία της ζωής και της περιουσίας

Σωστή μελέτη του χώρου

Πρώτα από όλα, η μελέτη του χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση για  την ορθή εγκατάσταση του συναγερμού. Με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες ασφαλείας, κάθε εγκατάσταση συστήματος συναγερμού πρέπει να βασίζεται σε τεχνική μελέτη από αδειοδοτημένο εγκαταστάτη.  Για να είστε λοιπόν σίγουροι ότι το σύστημα του συναγερμού σας είναι ολοκληρωμένο και λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, πρέπει να έχει γίνει σωστή μελέτη του χώρου, προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι διάρρηξης και η ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα να μην είναι ελλιπής.

Η σωστή μελέτη του χώρου αποτελεί το μυστικό για ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού. Οι διαρρήκτες μελετούν σχολαστικά το χώρο που στοχεύουν να διαρρήξουν, γι’ αυτό το λόγο μόνο ένας εξειδικευμένος και τεχνικά καταρτισμένος επαγγελματίας μπορεί να λάβει υπόψιν του όλα τα πιθανά σενάρια και να σας προστατέψει από αυτά, καταγράφοντας και αξιολογώντας όλους τους κινδύνους. Η σωστή μελέτη του χώρου περιλαμβάνει το σχέδιο της κάτοψης του χώρου, στη συνέχεια προδιαγράφεται το προτεινόμενο σύστημα συναγερμού, που αφορά όλο τον εξοπλισμό αλλά και τις θέσεις εγκατάστασής του.

Τεχνολογικά σύγχρονος εξοπλισμός κι αποτελεσματική εγκατάσταση

Η ορθή επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και η άρτια εγκατάστασή του προϋποθέτουν τεχνικές γνώσεις, εμπειρία κι ενημέρωση για τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις της αγοράς (π.χ. ασύρματη σύνδεση μέσω τεχνολογίας Gprs,  οπτικοποίηση συναγερμού , απομακρυσμένη διαχείριση συστήματος μέσω smartphone, ασύρματα και υβριδικά συστήματα κ.λ.π.). Η σωστή επιλογή των σημείων και ο τρόπος εγκατάστασης, θα πρέπει να καλύπτει όλα τα πιθανά σημεία εισόδου που έχουν καταγραφεί στο σχέδιο, και παράλληλα, να αποτρέπουν πιθανούς ψευδοσυναγερμούς.

Ένας επιπλέον κίνδυνος των διαρρηκτών είναι να παραβιάσουν το σύστημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Η μόνη λύση στον κίνδυνο επίθεσης από hackers είναι η εγκατάσταση των συστημάτων σας να γίνει από ανθρώπους που διαθέτουν όλες τις γνώσεις που αφορούν αυτή την τεχνολογία.

Αξιοπιστία των επιχειρήσεων και των τεχνικών

Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας, όλες οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας, θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική άδεια λειτουργίας Ι.Ε.Π.Υ.Α. (Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας) και αντίστοιχα όλοι οι εγκαταστάτες να έχουν την προαναφερόμενη ειδική άδεια.

Οι κύριες προϋποθέσεις για την έκδοση της άδειας, δεν εξαντλούνται στην σύσταση μιας εταιρείας  ή ενός νομικού προσώπου που να δραστηριοποιείται στην ασφάλεια.

Πέραν ης φορολογικής νομιμότητας όλοι οι εταίροι της πρέπει κάθε πέντε χρόνια να :

 • Καταθέτουν βεβαίωση δημόσιου ψυχιάτρου πως είναι ψυχικά υγιείς.
 • Βεβαιώνεται από δημόσιο νοσοκομείο πως οι τοξικολογικές τους εξετάσεις. διασφάλισαν πως δεν είναι χρήστες ουσιών.
 • Διατηρούν λευκό ποινικό μητρώο.

Επιπλέον, όλα τα τεχνικά συνεργεία που εμπλέκονται στο έργο της εγκατάστασης οφείλουν να έχουν άδεια εργασίας προσωπικού, που ανά πενταετία να πιστοποίει πως κατέχουν όλα τα παραπάνω προ απαιτούμενα, αλλά να διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνική επάρκεια ολοκληρώνοντας  σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ηλεκτρονικού ή συναφούς αντικειμένου.

Οι δυο αυτές άδειες εξασφαλίζουν σε υψηλό βαθμό την πραγματική σας προστασία κι εξαλείφουν κινδύνους που μπορεί να σχετίζονται με έλλειψη τεχνικής επάρκειας και επαγγελματισμού, ή ακόμη και με δόλια σκοπιμότητα, ένα ακραίο σενάριο που όμως λίγο ή πολύ, όλοι υποψιαζόμαστε όταν πρόκειται για τη ασφάλειά μας.

Διασφαλίστε σε υψηλό βαθμό την προστασία σας κι εμπιστευθείτε τις αδειοδοτημένες επιχειρήσεις συστημάτων ασφαλείας.

 

Spartan Security: Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

 

 

 

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
 • i pin Αγ. Αναργύρων 40
  Κορωπί 194 00
 • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
  Αθήνα 117 43
 • i email info@spartan.gr
 • i tel 210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43