Προφυλάξτε τα παιδιά σας από τις ιώσεις

Θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα σας,  να εκτυπώσετε, να αναπαράγετε και να το διανείμετε;

Μπορείτε  μόνο εφόσον φαίνονται καθαρά το λογότυπο της Spartan Security και το σχετικό ενεργό link.

iwsi blog image

Μπαίνοντας στον Νοέμβριο, τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, ο καιρός αλλάζει και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιο συχνές. Η μεταβολή του καιρού σε συνδυασμό με την συναναστροφή των παιδιών σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την μετάδοση ιώσεων.

Η ίωση είναι μια παροδική ασθένεια που οφείλεται σε ιούς, μικροοργανισμούς με μεγάλη δυνατότητα μετάδοσης. Τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί λόγo ανησυχίας και συνοδεύεται συνήθως από ήπια συμπτώματα.   Σε αυτά συγκαταλέγονται:

 • Ο βήχας
 • Η καταρροή
 • Το φτέρνισμα
 • Ο ήπιος πυρετός
 • Η κακή διάθεση του παιδιού

Προκειμένου οι γονείς να προφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους από τον κίνδυνο των  ιώσεων, οφείλουν να ενημερωθούν για τους κατάλληλους τρόπους πρόληψης. Οι συγκεκριμένοι μέθοδοι προφύλαξης αποτελούν μερικές καθημερινές συνήθειες, που και ωφελούν τα ίδια τα παιδιά, αλλά παράλληλα τα καθιστούν πιο ασφαλή απέναντι στην μετάδοση των εν λόγω μικροοργανισμών.

Παιδικό Δωμάτιο

Το δωμάτιο των παιδιών αποτελεί τον χώρο, όπου περνάνε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους. Είτε για ύπνο, είτε για διάβασμα ή ψυχαγωγία, το περιβάλλον αυτό αποτελεί τον χώρο τους, με τον οποίο αλληλοεπιδρούν. Είναι καθήκον των γονέων να φροντίζουν για την καθαριότητά του, να τον αερίζουν συχνά να αλλάζουν σε τακτά διαστήματα σεντόνια, μαξιλαροθήκες κτλ. να πλένουν όλα τα αντικείμενα που το παιδί μπορεί να ακουμπάει ή να έρχεται σε επαφή.  Στην ιδανική περίπτωση, θα ήταν καλό μέχρι και το ίδιο το παιδί να μάθει να καθαρίζει και να φροντίζει των χώρο του.

Προσωπική Υγιεινή

Σε αυτές τις ηλικίες οι μικροί μας φίλοι, είναι σε καθημερινή επαφή με συνομήλικους, παιχνίδια και άγνωστα αντικείμενα. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην μετάδοση μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών, που μπορεί να «προσβάλλουν» το παιδί με ίωση. Για τον λόγο αυτό, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ακολουθούν ορισμένους κανόνες υγιεινής:

 • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι ή μαντηλάκια
 • Να μην τοποθετούν αντικείμενα και παιχνίδια στο στόμα τους
 • Να μην βάζουν τα δάχτυλα στην μύτη τους, αλλά να χρησιμοποιούν χαρτομάντηλα
 • Να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους με βρώμικα χέρια

Ύπνος

Η έλλειψη ύπνου στις μικρές ηλικίες μπορεί μέχρι και να διπλασιάσει την πιθανότητα κρυολογήματος ή γρίπης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν ανάγκη 10 ώρες ύπνου κατά μέσο όρο.

Διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί πολύ θετικό παράγοντα ενάντια στις ιώσεις που κυκλοφορούν. Η διατροφή των παιδιών πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο.

Εμβόλια

Οι γονείς, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, πρέπει να παρακολουθούν τα εμβόλια που πρέπει να πραγματοποιήσουν. Αποτελεί τον πιο γνωστό τρόπο πρόληψης ασθενειών που μπορεί όμως να προκληθούν από κάποια ίωση ή μικρόβιο. Με την διενέργεια των εμβολίων επιτυγχάνεται ο θωρακισμός του οργανισμού.

Συνεπώς, για την ασφάλεια των παιδιών, πρέπει να λάβουμε υπόψιν όλες τις προαναφερόμενες μεθόδους προφύλαξης. Με την σταδιακή εφαρμογή τους θα εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών, και θα μειώσουμε τις πιθανότητες ταλαιπωρίας τους από τις παροδικές και συχνές ιώσεις της εκάστοτε σχολικής χρονιάς

Περισσότερα

?>
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα της Spartan Security

Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της SPARTAN SECURITY η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία
 • i pin Αγ. Αναργύρων 40
  Κορωπί 194 00
 • i pin Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου
  Αθήνα 117 43
 • i email info@spartan.gr
 • i tel 210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube bs youtube

iso-27001_2013_2018     iso-9001_2015_2018     iso-14001_2015_2018     iso-45001_2018
iso-22301_2012_2019     iso-39001_2012_2020     iso 37001 2016     iso-20000_2020

Copyright © 2022 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43