Τι να προσέχουμε σε μέρη με πολύ κόσμο

Τι να προσέχουμε σε μέρη με πολύ κόσμο


Ο καιρός «ανοίγει», η θερμοκρασία ανεβαίνει και η διάθεση για βόλτα και εξωτερικές δραστηριότητες βρίσκεται στα ύψη. Είναι σημαντικό όμως να διασκεδάζουμε, παραμένοντας ασφαλείς και προστατευμένοι.

Συχνά, οι βόλτες και οι δραστηριότητες σε πολυσύχναστα μέρη ενέχουν πολλούς κινδύνους. Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί παγκοσμίως πληθώρα τρομοκρατικών επιθέσεων και καταστροφών. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, το χτύπημα των Βρυξελλών, καθώς και η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια συναυλίας. Σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων σημειώθηκαν και στη Σρι Λάνκα προ λίγων ημερών, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Σαφώς, οι αστυνομικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, αυξάνοντας ραγδαία τα μέτρα ασφαλείας. Πρώτοι στόχοι κρίνονται πολυσύχναστα μέρη όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, συναυλιακοί χώροι και ΜΜΜ (μετρό και αεροδρόμιο).

Όμως, τι πρέπει να προσέχουμε σε μέρη με πολύ κόσμο; Η Spartan Security σας δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές προστασίας, που θα σας κρατήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερους.

 

  • Κατά την είσοδο μας σε ένα χώρο γηπέδου ή συναυλίας, θα πρέπει πάντα να ελέγχουμε περιμετρικά τους χώρους εξόδου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε που είναι η κοντινότερη έξοδος ανάγκης.
  • Προτιμάμε να καθόμαστε κοντά σε κάποια έξοδο, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορούμε, ενημερωνόμαστε από τους αρμόδιους για την κοντινότερη προς εμάς.
  • Αναφέρουμε άμεσα στο προσωπικό ασφαλείας για τυχόν ύποπτα αντικείμενα ή περίεργες συμπεριφορές παρευρισκόμενων.
  • Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα προσωπικά μας αντικείμενα, διατηρώντας τις τσάντες μας καλά κλεισμένες ενώ σε καμία περίπτωση δε μεταφέρουμε αντικείμενα υψηλής αξίας.
  • Αποφεύγουμε την επίσκεψη χώρων που κρίνονται υψηλής επικινδυνότητας ή προτιμάμε ώρες με λιγότερη προσέλευση κόσμου.
  • Ενημερώνουμε πάντα κάποιο οικείο πρόσωπο για την επερχόμενη επίσκεψή μας σε πολυσύχναστο χώρο.
  • Επισκεπτόμαστε πάντα τέτοιους χώρους μαζί με παρέα και αποφεύγουμε να είμαστε μόνοι μας.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διατηρήστε τη ψυχραιμία σας. Οι σωστές κινήσεις τη στιγμή του πανικού μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία σας.

 

Περάστε όμορφα και απολαύστε την αγαπημένη σας ομάδα ή εκδήλωση με τις συμβουλές ασφαλείας της Spartan Security.

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL