Tips για ασφάλεια στο μπάνιο!

Tips για ασφάλεια στο μπάνιο!


Όπως λέει και ο λαός «H καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά». Ιδίως το καλοκαίρι, λόγω της έντονης ζέστης, είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα να κάνουμε ντουζ παραπάνω από μία φορά την ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτής της εποχιακής συνήθειας, σας παραθέτουμε 8 σημαντικά tips για την ασφάλειά σας στο μπάνιο, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, οφείλετε να τα τηρείτε προκειμένου να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και την σωματική σας ακεραιότητα όσο κάνετε χρήση του μπάνιου.  

#1. Φροντίστε να αλλάζετε τακτικά τις πετσέτες του προσώπου και του σώματος. Οι πετσέτες που προορίζονται για την συγκεκριμένη χρήση έρχονται σε άμεση επαφή με το γυμνό μας δέρμα και πρέπει να είναι συνεχώς καθαρές.

#2. Διατηρήστε τα πλακάκια, το πάτωμα και τους τοίχους καθαρούς με τα κατάλληλα προϊόντα καθαριότητας. Σε περίπτωση που κάνετε χρήση μαλακτικού στα μαλλιά σας ή τοποθετείτε ενυδατικά λάδια και λοσιόν, οφείλετε να καθαρίζετε τον περιβάλλοντα χώρο. Μια μικρή σταγόνα από κρέμα ή λάδι, μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιο απρόοπτο ατύχημα.

#3. Προμηθευτείτε ένα ειδικό πατάκι που τοποθετείται στο εσωτερικό της μπανιέρας ώστε να αποφύγετε τυχόν επικίνδυνες πτώσεις. Έχετε κατά νου ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να το καθαρίζετε διότι αλλοιώνεται η επιφάνειά του ενώ παράλληλα αποτελεί πηγή μικροβίων.

#4. Φροντίστε να υπάρχει επαρκής εξαερισμός στο χώρο σας. Το μπάνιο είναι ούτως ή αλλιώς ένας χώρος με υψηλά ποσοστά υγρασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε περίπτωση μη επαρκή εξαερισμού να δημιουργείται ένα αίσθημα δυσφορίας από τις νωπές πετσέτες και τους υδρατμούς.

#5. Επόμενο βήμα αμέσως μετά το ντουζ σας είναι να απλώνετε τις πετσέτες σας, το σφουγγάρι σας ή το αντιολισθητικό χαλάκι έξω από τη μπανιέρα σας.

#6. Μια πιο γενική συμβουλή για την υγιεινή σας, είναι ο καθαρισμός της λεκάνης. Ειδικά, όταν δέχεστε επισκέψεις στο σπίτι σας, μην ξεχνάτε να απολυμαίνετε τον συγκεκριμένο χώρο με χλωρίνη ή με αντίστοιχο αντισηπτικό.

#7. Μην κάνετε χρήση του σεσουάρ όσο υπάρχει έντονη υγρασία στον χώρο. Βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά τα πλακάκια και κάντε μετά χρήση της ηλεκτρικής συσκευής που επιθυμείτε (πχ: σεσουάρ, ξυριστική μηχανή κλπ). Γενικώς, κρατήστε καλυμμένα τα σημεία που υπάρχουν πρίζες με την βοήθεια των ειδικών καλυμμάτων. Δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός από τον ηλεκτρισμό με το νερό!

#8. Εάν έχετε μικρά παιδία στο σπίτι, φροντίστε να βρίσκεται σε ασφαλές σημείο (αν έχετε τη δυνατότητα κλειδώματος, προτιμήστε το) το φαρμακείο που διατηρείτε στο μπάνιο σας. Το μικρό ψαλίδι, το ασετόν ή οι σύριγγες μιας χρήσης στα χέρια ενός μικρού παιδιού αποτελούν ερεθίσματα για μικρές εξερευνήσεις και ταυτόχρονα κάτι πολύ επικίνδυνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του χώρου σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 92 32 437

Spartan Security

Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL