Διαρρήκτες το Καλοκαίρι: Tips για την ασφάλεια του σπιτιού σας

Διαρρήκτες το Καλοκαίρι: Tips για την ασφάλεια του σπιτιού σας


Το Καλοκαίρι, κατ’ εξοχήν, ήταν η περίοδος με τα πιο υψηλά κρούσματα σε κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, ωστόσο η ασφάλεια του σπιτιού σας είναι ένα διαχρονικό φλέγων ζήτημα.

Τόσο σε κύριες κατοικίες όσο και σε εξοχικά, η ανάγκη για πλήρη προστασία καθίσταται επιτακτική. Δεδομένου μάλιστα ότι οι διαρρήκτες δεν κάνουν εκπτώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, αντιθέτως δοκιμάζουν «την τύχη» τους με τις περιουσίες διάφορων ιδιοκτητών.

Η Spartan Security σας ετοίμασε τα απόλυτα Summer Tips για τη διαφύλαξη της προστασίας του χώρου σας και τη γενική ασφάλεια του σπιτιού σας, είτε εσείς είστε απόντες, είτε παρόντες.

7 + 1 Tips για το σπίτι σας

  • Όταν θέλετε να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε, μην αμελήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλειδώσετε την εξώπορτα, να ασφαλίσετε τα παράθυρα και να οπλίσετε το σύστημα του συναγερμού σας. Το γεγονός ότι βρίσκεστε εντός του σπιτιού, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τους διαρρήκτες, πόσο μάλλον αν ταυτόχρονα κοιμάστε.
  • Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που θα χρειαστεί να απουσιάσετε από το σπίτι σας, έστω και για 2 λεπτά. Άρα όπως και να έχει, εστιάστε στην ορθή χρήση του συναγερμού σας.
  • Προσθέστε ως νέο μέλος στην οικογένειά σας έναν εκπαιδευμένο σκύλο ο οποίος θα αντιδράει ζωηρά σε ύποπτες κινήσεις.
  • Πριν φύγετε διακοπές βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει καλά τις πόρτες & τα παράθυρα του σπιτιού σας, καλό θα ήταν να έχετε κλειδαριές ασφαλείας ώστε σε περίπτωση κάποιας απόπειρας να δυσκολέψετε τον υποψήφιο ληστή.
  • Μην ανακοινώνετε την δραστηριότητα σας στα social media. Με αυτή την παρατήρηση δεν εννοούμε παραδείγματα ανθρώπων που δημοσιεύουν την κατάσταση τους ως status αλλά ακόμα και σε απάντηση με comment σε post φίλου τους. Μεγάλη προσοχή επομένως στο τι δηλώνετε, πότε θα έχετε άδεια, ποτέ θα φύγετε για το νησί ή το χωριό κ.λ.π.
  • Κατά τη διάρκεια της απουσίας μας φροντίζουμε να αφήσουμε ένα κλειδί του σπιτιού μας σε κάποιο δικό μας άτομο ώστε σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού να μπορεί μεταβεί στο χώρο για να δει τι έχει συμβεί.
  • Εφόσον είστε παρόντες, δηλώστε την παρουσία σας! Μην ακολουθείτε συνήθειες που φανερώνουν το αντίθετο. Πχ: να αφήνετε σκουπίδια στην βεράντα για ημέρες, να έχετε μονίμως κλειστά πόρτες - παράθυρα.
  • Αν απ’ την άλλη, είστε απόντες (λόγω διακοπών) ασφαλίστε το σύστημα του συναγερμού σας, εφόσον έχετε ελέγξει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του και φύγετε ήσυχοι για ξέγνοιαστες διακοπές!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του χώρου σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 92 32 437

Spartan Security

Κρατάμε το δόρυ της ασφάλειας!

 

koumpi

 

Επικοινωνία
Αγ. Αναργύρων 40, Κορωπί 194 00
Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, Αθήνα 117 43
info@spartan.gr
210 92 32 437

ΓΕΜΗ: 86872902000

facebook instagram twitter youtube linkedin tik-tok
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
 
espa-banner
great-place-to-work-certified
e banner EL